Konu: Aranýza yeni katýldým, yardýmlarýnýzý bekliyorum  (Okunma says 14249 defa)

semantic

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
Aranýza yeni katýldým, yardýmlarýnýzý bekliyorum
« : Nisan 04, 2009, 20:36:38 s »
Selam arkadaþlar, yaklaþýk 3 yýldýr çiklit besliyorum ve sadece anubias bitkisi ile tanýþmýþlýðým var. 1 haftadýr bitki akvaryumlarýný inceliyorum inanýn gözüm çok korktu ama kafaya koydum güzel bir akvaryumu yapmak istiyorum. Bu gün akvaryumdaki balýklarýn hepsini verdim. Þimdiiiii... tabandan baþlamak istiyorum, tabanda þuan beyaz quartz var (orta boy tanecikli) bunu kullanabilirmiyim. Tabi altýna Sera Floredepot koymayý düþünüyorum.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Aranýza yeni katýldým, yardýmlarýnýzý bekliyorum
« Yantla #1 : Nisan 05, 2009, 14:33:58 s »
Ýmkanýnýz varsa bitki için özel kumlarý alabilirsiniz. Bir de floredepot çok tavsiye edilen bir ürün deðil sanýrým. Seachem vb. markalarýn daha güzel ürünleri de var.

semantic

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Nisan 05, 2009, 22:04:03 s »
Evet sanýrým biraz daha araþtýrmam gerekecek ::) fakat daha büyük bir sorunum olduðunu farkettim. Yazýn akvaryumdaki su ýsýsý 33 dereceyi buluyor ve bu yüzden çok balýk kaybettim. Bitkiler bu sýcaklýktan etkilenir mi acaba? Bir de tatile çýktýðýnýzda akvaryumdaki bitkileri nasýl koruyacaðýz?

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #3 : Nisan 05, 2009, 23:12:17 s »
Evet sanýrým biraz daha araþtýrmam gerekecek ::) fakat daha büyük bir sorunum olduðunu farkettim. Yazýn akvaryumdaki su ýsýsý 33 dereceyi buluyor ve bu yüzden çok balýk kaybettim. Bitkiler bu sýcaklýktan etkilenir mi acaba? Bir de tatile çýktýðýnýzda akvaryumdaki bitkileri nasýl koruyacaðýz?

33 derece sýcaklýða dayanacak bitki türü çok nadir bulunur.  Belki bir kaç gün dayanabilirler ama sonunda canlýlýklarýný kaybedecektir.  10-15 günlük tatilde sadece ýþýklar sorun çýkarýr. Onu da bir timer (zamanlayýcý) ile çözebilirsiniz.

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yantla #4 : Nisan 06, 2009, 08:08:05 »
Akvaryumunuzda ki kapaðýnýza kendinizin bile monte edebileceðiniz bilgisayar fanlarýndan 1 tane eklerseniz eðer size yardýmcý olacaktýr.Ben þahsen akvaryum kapaðýma monte ettiðim fan ile ýsýyý 25-26 derecede tutabiliyorum ve kesinlikle tavsiye ederim..

semantic

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Nisan 06, 2009, 09:46:03 »
Akvaryumunuzda ki kapaðýnýza kendinizin bile monte edebileceðiniz bilgisayar fanlarýndan 1 tane eklerseniz eðer size yardýmcý olacaktýr.Ben þahsen akvaryum kapaðýma monte ettiðim fan ile ýsýyý 25-26 derecede tutabiliyorum ve kesinlikle tavsiye ederim..

Dün benimde aklýma gelmiþti fan takmak, elimde 2 tane bilgisayar faný var zaten . Benim akvaryumda "hazuz sistemi" denilen sitem var kapaðýn üstünde havuz ve içinde filtreler var oranýn kapaðýný açýp oraya da bir fan koyabilirim diye düþünüyorum.
Taban için hagen siyah çok önerilmiþ bende onu kullanayým diyorum. Hagen siyahýn altýna fazla maliyetli olamamak þartýyla ne koyabilirim?
« Son Dzenleme: Nisan 06, 2009, 09:50:43 Gnderen: semantic »

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #6 : Nisan 06, 2009, 11:07:17 »
Taban için size önerebileceðim hindistan cevizi torfu(Cocopeat),dere kumu üstünede istediðin bir renk pahalý  ;D kumlardan.En sonuncu olaný isterseniz kullanmayabilirsiniz,katmanlar arasýnada misket gübre,bende yakýn zamanda tabaný bu þekilde deðiþtireceðim.Bu dediðim tabaný kullanan arkadaþlar çok memnun.Hatta kedi kumu bile kullanan arkadaþlar kedi kumunu þiddetle öneriyorlar(Bildiðim kadarý ile kedi kumunun hammaddesi pomza taþý).

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #7 : Nisan 06, 2009, 11:19:17 »
Dün benimde aklýma gelmiþti fan takmak, elimde 2 tane bilgisayar faný var zaten . Benim akvaryumda "hazuz sistemi" denilen sitem var kapaðýn üstünde havuz ve içinde filtreler var oranýn kapaðýný açýp oraya da bir fan koyabilirim diye düþünüyorum.
Taban için hagen siyah çok önerilmiþ bende onu kullanayým diyorum. Hagen siyahýn altýna fazla maliyetli olamamak þartýyla ne koyabilirim?

Ben tek fanla iþimi görüyorum ama adaptörünüzün 3 - 12 volt arasý ayarlama yapýlabilenlerinden ayarlarsanýz daha güzel olur.. Sýcak ve florasanlarýn sýcaklýðý katlanýnca yada akþam serinliðinde ýsý düþünce fanýn þiddetini ayarlamanýzda yardýmcý olur.. Hagen siyah kum öneriliyor ama bu siyah kumu kullanan çoðu arkadaþ yeterli aydýnlatma yapýldýðý hade kum ýþýðý emdiði için sorunlar yaþýyor.. Siz bilirsiniz....

Saygýlar
« Son Dzenleme: Nisan 06, 2009, 11:22:07 Gnderen: volkantr34 »

semantic

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : Nisan 06, 2009, 12:23:41 s »
Teþekkür ederim arkadaþlar, kafamda oluþan taban þöyle önerilere açýðým tabiki
Akvaryumum 80x35x50

Akvaryumda gördüðünüz orta boy beyaz quartz  türü bir kum var, görselliðin dýþýnda bana dezavantajý olur mu?

Mevcut kumum
Sineklik
Dere kumu (içine ne karýþtýrmamý önerirsiniz,Kaç cm olmalý?)
Hindistan Cevizi torfu (1cm)
En Alt

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #9 : Nisan 06, 2009, 12:47:57 s »
Ýþ görür bir taban olur.Baþarýlar.Ama sinekliði torfun hemen üstüne koyabilirsiniz,araya biraz misket gübre bu taban sizi epey götürür.
« Son Dzenleme: Nisan 06, 2009, 12:49:20 s Gnderen: soners »

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #10 : Nisan 06, 2009, 12:58:36 s »
Bir zamanlar kullandýðým kuartz kumda ki bitkilerin yetiþmesi cidden diðerlerine göre saðlýklý olmuþtu.. Ben hiçbir dezavantajý olacaðýný düþünmüyorum görselliðide kafanýza çok takmayýn, eðer tabana subuluta ekerseniz onlarda kýsa bir sürede tabana yayýlarak o beyazlýðýn görünmesini engelleyecektir.. Artý bitkilerinizi diktikten sonra yerinden kolay kolay çýkmazlar.. Aquaclay kullandýðým zaman diktiðim tüm bitkileri dip balýklarým yerlerinden rahatça sökmüþlerdi ve gerçekten sinirlerim bayaðý yýpranmýþtý.. Fakat kuartz kumda öyle bir durum söz konusu olmuyor.. Ýmzanýzda dere kumunu gördüm.. Dere kumuda güzel ama 6-7 ay sonra beton gibi sertleþiyor ve parmaðýnýz bile girmiyor.. Bunuda göz önüne alýn derim yada çözüm yolu var ise bilgisi olan arkadaþlarýnda katýlýmlarýný bekleyin diye tavsiyede bulunabilirim.

Saygýlar

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #11 : Nisan 06, 2009, 15:06:52 s »
bendede yazýn sýcaklýk 33 dereceyi buluyor iki tane bilgisayar kasa faný takmayý dusunuyorum ne derece verimli olucak bilmiyorum :S
ayrýca bu ay bende taban malzemesini yenilicem 2 katman dusunuyorum sadece fazla masraf yapamýcam daha dogrusu :)
1- hindistan cevizi torfu
2- dere kumu
« Son Dzenleme: Nisan 06, 2009, 15:16:03 s Gnderen: Punk@rt »

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #12 : Nisan 06, 2009, 16:26:02 s »
Fan için þunu söyleyebilirim.. Benim kapaðým ahþap ve tam üstüne oturuyor sýcaklýðýn çýkabileceði hiçbir yer yok.Tek fan sayesinde içerde ki havayý ýsýyý 25-26 derecede sabitleyecek þekilde dýþarý atýyorum.Ýçeri hava üfletmememde ki sebep; toz , sigara dumaný , parfüm yada çeþitli partikülleri akvaryum suyuna bulaþmasýný engellemek için.

Taban için ise þimdi ki tankýma biþey yapamam artýk.. Ama ilerde kendime özel tank yapacaðým zaman çok saðlam bir taban yapmayý umut ediyorum.. Þu bekleme süresindede bilgileri sömürmeye devam :)

semantic

• Yeni üye
  • *
« Yantla #13 : Nisan 06, 2009, 23:53:26 s »
Hindistan cevizi torfu çiçekçilerde bulunur mu?Nereden alýnýr? Tavsiye edilen marka var mýdýr? Ne kadar kullanmalýyým?

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #14 : Nisan 07, 2009, 09:59:23 »
Ahmet bey bulunduðunuz ili yazmamýþsýnýz,eðer Ýstanbuldaysanýz size yardýmcý olabilirim bir kaç yerde var size yakýn olan yeri tarif edebilirim,eðer Ýstanbul dýþýndaysanýz sizin için alýp kargoya verebilirim.Ayrýca internet üzerindende  satýþý yapýlmaktadýr,ama fiyatlar bazý sitelerde çok uçuk oluyor araþtýrmanýzý tavsiye ederim.