Konu: Aranýza yeni katýldým, yardýmlarýnýzý bekliyorum  (Okunma says 14250 defa)

semantic

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
Ynt: Aranýza yeni katýldým, yardýmlarýnýzý bekliyorum
« Yantla #15 : Nisan 08, 2009, 09:39:00 »
Malesef Ýstanbulda deðilim soner bey, dün kipada "dünya" marka bir ürün gördüm fiyatýda çok uygundu, bu torfu kullanabilirmiyim.

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #16 : Nisan 08, 2009, 09:52:41 »
Ben  jbl marka bitki topraðý üstüne latarit ve üstüne hagen kum kullanýyorum ve gayet menunum.akvaryumum 3ay geçti kuralý ve bitkiler çok saðlýklý,Linktede görebilirsiniz.Sineklik bitkileri sökerken zorluk çýkarabilir.
   http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,896.0.html

Zaman geçtýkçe mýsket gubreyle takvýyede yapabilirsiniz.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #17 : Nisan 08, 2009, 10:20:12 »
Malesef Ýstanbulda deðilim soner bey, dün kipada "dünya" marka bir ürün gördüm fiyatýda çok uygundu, bu torfu kullanabilirmiyim.

Evet az miktarda (1-2 cm kadar) kullanabilirsiniz.Ama Hindistan cevizi torfu bulabilirseniz daha iyi olacaktýr.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #18 : Nisan 08, 2009, 17:17:07 s »
Dünya marka bitki torfu coco peat yani hindistan cevizi torfu aðýrlýklý bir torf. Ben 4 akvaryumda kullandým ve bu akvaryumlarda karidesler de vardý ve hiçbir problem yaþamadým. Hatta en son dün doldurduðum tankýn'da en altýnda bu torf'tan kullandým.

semantic

• Yeni üye
  • *
« Yantla #19 : Nisan 11, 2009, 00:31:47 »
Sineklik konusunda kararsýz kaldým? Temin ettiðim malzemeler ; Dünya marka torf, SERA FLOREDEPOT 4,7 KG (hepsini kullanmalýmýyým acaba), mevcut çakýllarým. Aydýnlatma konusunda sýkýntým var, akvaryumu aldýðýmda üzerinde 2 adet 20w çin malý florasan vardý, sonra birini deðiþtirdim kýrmýzý 20w T8 almýþtým. Bu durumda benim için en kolay, en ekonomik çözüm ne olabilir arkadaþlar?

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #20 : Nisan 11, 2009, 15:08:59 s »
Florasan olarak aquastar ve grolux birlikte kullanmanýz lazým.En az 3 tane.4 tane de olablilr.2 grlox 1 aquasatar yada  4 tane olursa 2 grolux 2 tane aquasatar.

semantic

• Yeni üye
  • *
« Yantla #21 : Nisan 12, 2009, 13:00:59 s »
Akvaryumun kapaðýnda havuz sistemi olduðundan florasan takabileceðim yeterli alan yok. Orjinal haliyle 2 florasan yeri var ortayada balast vb. þeyler gizlenmiþ sanýrým.Aþaðýdaki kendinden balanslý ürünü buldum, bunu kullansam sorun olurmu acaba? Biryerlere sýkýþtýrýp en azýndan 3 florasan baðlayabilsem diyorum.

Kapaðýn üst kýsmý bu þekilde filtre olarak kullanýlmýþ, aslýnda bu sistemden çok memnunum dýþ filtrem yok bununla idare ediyorum.

semantic

• Yeni üye
  • *
« Yantla #22 : Nisan 15, 2009, 16:13:57 s »
Tabanda torf > Sera Floradepot >Sineklik > 4-5mm çakýl kullandým. Bitkileri çok tanýmýyorum. Akavaryumcudan bulabildiðim bitkileri rasgele aldým.10 kök saz,3 kök gül, 2 kök amazon ve ismini bilmediðim 10 kök bitki daha var.  Dün akþam mayalý sistem ve vortex yaptým. 3 saniyede 1 kabarcýk çýkýyor bu yeterli mi?  Vortex bitkilere yakýn mý olmalý ?
   Elimde Sera SERA TROPIC SUN ROYAL 18 W    var iþime yarar mý? Kaç saat aydýnlatma yapmam doðru olur.?
  Su hafif yeþilimsi renkte berrak deðil, su deðiþimi yapmak istemedim çünkü suyun biraz oturmasý gerekir diye düþündüm. Sizce su deðiþimi ne sýklýkla hangi oranda yapmalýyým?

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yantla #23 : Nisan 15, 2009, 20:57:17 s »
Aydýnlatma sorunuza fikir verebilmemiz için akvaryumunuzun kaç lt olduðunu bilmemiz gerekiyor öncelikle.. Aydýnlatma için ideal süre 10 saat olarak söyleniyor.Bunun içinde çeþitli fikirler var.Zamanlayýcýsý olan prizler kullanýlarak 5 saat açýk 3 þaat kapalý þeklinde kullanabilirsiniz benim gibi 12 saat açýk 12 saat kapalýda kullanabilirsiniz.Konuya daha hakim arkadaþlarýnda yorumlarýný bekleyin derim.Suyunuzun rengi büyük ihtimal kullandýðýnýz torftan kaynaklanýyor.Torf konusunu çok inceledim ve halada araþtýrýyorum olumsuz ve olumsuz birton fikir ve kaynak var. Mesela size torf hakkýnda bulduðum bir linki vereyim.. http://www.ziza.net/tr/rulocim/cim-ekimi/hydroseeding/torf-nedir/ Burda ve diðer baþka kaynaklardada torfun besin deðeri olmadýðý söyleniyor.Ýçinde bir sürü bileþen olduðunu göreceksiniz ve benim gibi muallakta kalacaksýnýz eminim.Su deðiþimleri içinde tanktaki yüke göre deðiþkenlik gösteriyor.Bunun içinde yaygýn olan standart deðiþim ise haftada 1 % 20 , ayda 1'de % 50 su deðiþimi yapabilirsiniz.. Ama genede dediðim gibi akvaryumda ki yüke göre bunu zaman içinde sizde belirleyebilirsiniz.

Saygýlar

semantic

• Yeni üye
  • *
« Yantla #24 : Nisan 17, 2009, 10:01:45 »
Teþekkür ederim volkan. Benim akvaryum imzamdaki ölçülerde (80x35x50) yaklaþýk olarak 120 lt olduðunu düþünüyorum. Fotoðraf çektim ama ekleyemedim  henüz. Aydýnlatmayý 12 saat açýk 12 saat kapalý yapýyorum, aydýnlatma yaparken  mayalý sistemi açýyorum. Fotoðraflarý ekleyince yorumlarýnýzý bekliyorum

semantic

• Yeni üye
  • *
« Yantla #25 : Nisan 19, 2009, 00:02:08 »
Bitkilerin  isimlerini bilmiyorum, bilen arkadaþlar yazarsa sevinirim.