Konu: Sessiflora Katili Kiraz Karideslerim  (Okunma says 11742 defa)

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
Sessiflora Katili Kiraz Karideslerim
« : Nisan 06, 2009, 16:47:10 s »
Ana tankýmda bulunan kiraz karideslerim eskiden sessiflora'larýmla ilgilenmiyorlardý.Ara ara kopan yapraklarý olaðan karþýlýyordum taa ki aþaðýda resimlerini göreceðiniz aný yakalayana kadar.. Ne olduysa karideslere nerde sessiflora görürlerse onu imha etmek için ellerinden geleni yapýyorlar.Ve baþarýyorlarda..

Sizlere sevimli canlýlarým gözüyle baktýðým ama artýk haþere gibi görmeye baþladýðým karideslerimin resimlerini gösteriyorum.. Resimler ne yazýk ki tam net deðil telefonla çekince böyle oluyor ne yazýk ki.. Ama olayý anlamanýza yardým edecektir..

Hakkýn rahmetine kavuþan bir lepistesimi temizlendikten sonra acaba ne yesek diye düþünen kiraz karideslerim..

Menüde Sessiflora var.. Daha önce koparýp us üstüne çýkmasýna sebep olduklarý sessiflorayý nasýl aþaðý indirdiklerine sizlerde þahit olun ben izleye izleye býktým artýk :)

Resimler dediðim gibi çok net deðiller ama anlaþýlýr olduðunu sanýyorum , kusura bakmayýn..  :cekingen:

Saygýlar

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Ynt: Sessiflora Katili Kiraz Karideslerim
« Yantla #1 : Nisan 06, 2009, 16:54:29 s »
Maalesef yapýyorlar keratalar onlarýn bulunduðu tanka ince yapraklý bitkilerden koymuyorum,anubias ve amazon türü bide javamoss.

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #2 : Nisan 06, 2009, 16:57:25 s »
Eskiden böyle yapmýyorlardý ama ne olduysa 15 gün önce (tankým 1 senelik bu arada) coþtular ve akvaryumu kaplamýþ olan sessifloralarýma bir anda saldýrdýlar ve tarýmar ettiler.. :( 80*30*45'lik akvaryumda kalýn yapraklý bitkiler pek güzel durmadýðýndan ince bitkilere yönelip yerden kazanmaya ve gözümü þenlendirmeye çalýþýyordum ama þu son 15 gündür kirazlardan çektiðimi hiçbiþeyden çekmedim..  ???

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #3 : Nisan 06, 2009, 16:59:46 s »
Demek ki eskiden tadýný bilmedikleri için yemiyorlarmýþ,þimdi tadýný aldýlarsa tadý da biraz güzelse bitkilerinize elveda diyebilirsiniz :D.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #4 : Nisan 06, 2009, 17:02:05 s »
Vay hainler hic beklemezdim valla :)

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #5 : Nisan 06, 2009, 17:29:59 s »
Sanýrým bayaðý güzel bir tadý var ki eski den su üstüne kadar bekleyip budadýðým sessiflora'larým artýk akvaryum boyunun 3'te 1'ine ulaþamadan su üstü bitkisi moduna geçiyorlar :) Sonra dibe indirilip karidesler tarafýndan güzelce budanýyorlar kalanýda çöpe gidiyor.. Eskiden arkadaþlarýma bol bol bitki daðýtýrken þimdi nerdeyse tekrar para verip alýcak hale geldim  ;D Akvaryumumda ki çoðu bitkide geçen sene Maltepepet'ten aldýðým bitkilerdir.. Bereketli bitkiler :) Bu resimlerini gördüðünüz tankým karides tankým.. Ana tankta tabana komple aquaclay serene kadar güzelce deðiþiklikler yapabiliyordum ama artýk ellememeye çalýþýyorum.Bitkiler tutunamayýnca çýldýrýyorum..

Harun bey valla bu sempatik canlýlarýn böyle meziyetleride var :) Ne beslediðimizi bilelim  ;D Ana tanký bir türlü karideslerden arýndýramadým aldýkça bir yerlerden yenileri çýkýyor ve sürekli yavruladýklarý için minik minik yavrularý eskiden gördüðümde sevinirken artýk "olamaz ya" diyorum :)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #6 : Nisan 06, 2009, 19:02:19 s »
Boyle bir durumla hic karsilasmadim sanirim bitki turunuzden kaynaklý eminim buna.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #7 : Nisan 06, 2009, 20:03:59 s »
Karidesler haklý, tüm limnophila sülalesi çok lezzetli besindir. Zeytinyað ve limon eklendiðinde lezzeti süper olur.

aksoyceyhun

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
  • Ad Soyad: ceyhun Aksoy
« Yantla #8 : Mart 06, 2012, 23:38:31 s »
karidesle alakasý yok arkadaþým dediðiniz gibi resimler net deðil ama bitkilerinizde problem olmuþ bende de sesliflora var nerden baksan 50 taneden fazla karides var ben ihtimal vermiyorum...