Merhabalar Ilk yapmýþ olduðum bitkili akvaryumum. Yorum yapar, tavsiyelerinizi paylaþýrsanýz ve bir iki sorumu cevaplarsanýz çok memnun olurum.
Size önce biraz bilgi veremek istiyorum. 80x35x40 ebatlarýnda akvaryumum. Ehiem 2317 dýþ filtre, 1 kafa motoru, 200w ýsýtýcý, Co2 tüplü sistem ve 4 adet bitki florsaným var. Sol ve arka camý siyah fonla kapadým. Zemine 13 kilo siyah kum serdim. Akvaryumun içine 2 adet uzun mangrow kütüðü döþedim. Akvaryumun içinde 5 tane neon 1 tane kardinal, 2 leopar salyangoz, 2 kiraz karides, 1 amano karides, 1 panda çopçü, 5 siamensis, 2 lepistes ve son olarak 2 adet Otocinclus affinis bulunmaktadýr. Öncelikle ýsýtýcýyý arkasina saklamayý düþündüm. Dýþ filtrenin su emiþ borusunu ve ýsýtýcýnýn kablosunu beraber bir þekilde bitkilerin arkasýnda olmayi hedefledim.Fakat dýþ filtrenin su veris borusunu nedense yukarda býraktým.
Ilk sorum olarak; o boruyuda ýstýcý gibi kütüklerin arkasina cekebilir yada yan camlardan birine takabilirmiyim?. kütüklerimin üstünde beyaz beyaz yumurta seklinde seyler oluþtu bunlarýn ne olduðunu bilemiyorum buda
ikinci sorum. Bitkilerin isimlerini de bilmiyorum fakat akvaryumumda resme göre sað köþede büyük bir boþluk býraktým oraya nasýl bir bitiki türü önerirsiniz?
Akvaryumumun genel görünümü
ve akvaryumum icinde birsürü olan beyaz noktalarýn fotografý