Öncelikle Akvaryumum malesef bombeli olduðu için kapak yaparken çok zorlandým. Bu kapaðý yapmaktaki asýl sebeplerim:
1- Normal akvaryum kapaklarýna yeterince florasan yerleþtirememem .
2- Mikadan oluþan kapaðýn yüksek ýsýya maruz kalmasý.
3- Kapaðýn su seviyesine yakýn olmasý ve bu sebeple yaz aylarýnda sýcaklýk sorununa dahada etki etmesi.
4- Kapakta kablo balast gibi bir ton karýsýklýk bir arada
gibi gibi
Kullanýlan Malzemeler :
1- Suntalam (daha önce maðazamda kullanýlan soyunma kabinlerinden kestirdim
beyaz olduðu için siyah film ile kapladým)
2- Pleksiden malzeme ondeki bombe kavisini vermek icin.
3- 6 adet Cata marka elektronik balastlý t8 florasan ayaðý 60 cm. Tanesi 6 tl.
4- Krom Saç, ýþýðý daha iyi yansýtmak için
5- 2'li elektrik anahtarý
Kapak Ýçin Suntalam kullanmamýn sebebi dayanýklý olmasý ve uzun ömürlü olmasý için.
Su buharýndan etkilenmemesi için vede ayrýca reflektör görevi görmesi içinse paslanmaz krom saç ile kapladým. Aþaðý yukarý fiyatý 100x30x40 ebatlari için 10 tl. Bu Saçý, Soba malzemesi satan yerlerde tenekecilerde bulabilirsiniz.
Güzel bir görünüm için siyah ya da baþka renk filmi ise cama yazý yazan reklamcýlardan tedarik edebilirsiniz.
T8 Florasan için otomatik balastli duy takýmý 6 tl.
Marka ve özellik bilgileri:
CATA FLUORESCENT LIGHT FIXTURE
ITEM NO : JM-18WC
RATED VOLTAGE: AC220 -240V
CURRENT RATING: 2A 50-60 HZ
RATED POWER : MAX 1X18W
Bu kapaða toplam 8 tane florasan sýðýyor aslýnda ama su anda 6 tane benim iþimi görüyor. istenilirse 90cm lik duy kiti de takýlabilir.
Kapakta tüm malzemeler. Matkapla vida ile birleþtirilmiþtir.
Kapaðýn ön kýsmýnda plexi kullanmak zorunda kaldým. Bu malzemeyide tabelacý yada reklamcýlarda bulabilirsiniz, maliyeti gercekten çok ucuz hatta benden para almadýlar Gülümseme gerçi akvaryumunuz benim ki gibi bombeli deðilse hem çok sanslýsýnýz hemde bu malzemeye gerek duymazsýnýz Kahkaha
Doðru ölçülerde kestirirseniz malzemeleri geriye size parçalarý birleþtirmek kalýyor, lego yapmak kadar kolay. Aslýnda burda demek istediðim bu iþi yapmak için ne marangoz olmak gerekli ne de elektrikçi. Eðer bu iþe kalkýþmak isteyen arkadaþlar varsa sakýn gözlerinde büyütmesinler. Ben yapabiliyorsam herkes yapabilir Kahkaha
Sadece doðru malzemeleri doðru ölçülerde tedarik etmek yeterli. Bundan sonraki kýsým ise tavana monte edip sarkýtmak kalýyor. Tavaný delip bu aðýrlýðý kaldýrmak için ise çelik düpel sart. Akvaryumun yerine oda içinde tam karar vermediðim için bu iþlemleri en sona býraktým. Ýlerleyen günlerde son hali konuya eklenecektir.
Ufak tefek rütuþlar kaldý onlarada sonra devam edicem artýk. Akvaryumun yerini deðiþtireceðim için tavan delme ve asma iþini sonraya býraktým. Taban malzemelerinide yeniledikten sonra son halini sizlerle paylaþacaðým. Þimdilik eski kapakla devam