Herkese merhaba,
Çocukluktan beri süre gelen akvaryum sevdam,su altýndaki yaþam hep ilgimi çekmiþtir.Küçükken büyükçe kavanozlara doldurduðum topraklara,bahçeden yakaladýðým karýncalarý koyup onlarý izlemekle baþladý,sonra Riva deresinden yakaladýðým kurbaða yavrularýný dereden kavanozlarýma doldurduðum sular içinde beslemeye çalýþtým.Zamanla büyüyüp bacaklarýnýn çýktýklarýný görünce tekrar ait olduklarý sulara göndermemle sonuçlanan denemelerim,tesadüfen bir yakýnýmýzýn ev ziyaretinde gördüðüm lepistes akvaryumuyla biraz daha saðlýklý bir boyut kazandý.10 yaþýnda gördüðüm bu akvaryumdan sonra,küçük bir akvaryumla baþladým bu hobiye,ve her fýrsatta yeni daha büyük bir akvaryumla devam etti.2007 yazýnda ilk bitkili denememde tecrübesizliðimin ve ihmallerim yüzünden baþarýsýz oldum,ama bu sefer kararlýyým güzel bir bitkili tankým olmalý!
Akvaryumum için ihtiyacým olan malzemeleri internetten araþtýrýrken tesadüfen Maltepe Pet’e rastladým,amacým sadece istediðim malzemeyi satýn almaktý,diðer malzemeleri hep gittiðim maðazadan temin ediyordum fakat gittiðimde gördüðüm bitkili akvaryumlar orada bu iþi iyi yapan biri olduðu hissiyatýný uyandýrdý bende.Yanýlmamýþým hakikaten bu iþi iyi bilen deðerli üstad Yýldýrým Bey’in tecrübeleriyle ortaya çýkmýþ akvaryumlar görülmeye deðer.Ayrýca sorularýma verdiði cevaplar,maðazayý ziyaret eden,bu hobiyle uðraþan veya merak salan herkesi sadece müþteri olarak görmeyip bu hobinin daha çok yayýlmasý için bildiklerini sabýrla paylaþtýðý için teþekkürü bir borç biliyorum.Teþekkürler Yýldýrým Bey.
Gelelim Nisan 2009 itibariyle yapýmýna baþladýðým yeni bitkili tankýma,
Akvaryum bilgileri:Akvaryum ölçüleri:100*40*40
Hacim: 110 litre
Marka: Mp Aquarýen
Taban:2,5 lt Tropica Aquacare substrate
5 lt Jbl aqua Basis Plus
50 lt Hagen siyah kum
Dekor:6-7 adet kaya
1 adet aðaç kökü
1 adet hava taþý
Isýtýcý:1 adet Jager 150 watt ýsýtýcý
Filitre:Tetratec ex 1200
Karbondioksit ihtiyacý:10 kg basýnçlý tüp
Sera seramic ph controller
Red sea co2 reactör 500
Aydýnlatma:1 adet 90 cm-30 watt t8 Sera plant color (daha sonra 1 adet daha eklenecek)
1 adet 90 cm-30 watt t8 Sylvania aquastar
1 adet 90 cm-30 watt t8 Stlvania gro-lüx
Diðer ekipmanlar:Atman AT-103 kafa motoru (akvaryuma kovadan su basmak için)
Mýnjdang nsf 160 kafa motoru (iç sirkülasyon için)
Aleas hava motoru (dekor amaçlý)
Zaman sayacý (aydýnlatmayý istenilen saatte kapatýp açmak için)
Akvaryum içi canlýlarýný önümüzdeki hafta Maltepe Pet’ten tedarik edeceðim.Þuanda yeni akvaryumlarýna geçmeyi bekleyen 2 adet melek balýðým ve bakýmsýz Cryptocoryne ve Anubias türlerim var.
Taban kurulumu,Bir torba 25 kg Hagen siyah kumu öne doðru meyil vererek serdim,üstüne 2,5 lt Tropica Aquacare substrate serdim onunda üstüne 5 lt Jbl aqua Basis Plus ve son olarak tekrar 25 kg Hagen siyah kumu öne mail vererek serdim.Ön taraf 10 cm,arka taraf 15 cm kalýnlýðýnda bir taban oluþtu.Üstüne kayalarla bir dekor yaptým.2 kayanýn arasýna hava taþý koydum,küçük bir hava motoru baðlayýp kayalarýn arasýndan kabarcýk çýkartmayý düþünüyorum.Arka camý siyah sticker fon ile kapladým.
Birkaç fotoðraf ekliyorum.
Filitre kurulumunuda sizlerle paylaþýcaðým,görüþ ve önerilerinizi rica ederim.