Konu: Bitkilerin bekleme süresi ne kadardýr ?  (Okunma says 4315 defa)

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
Bitkilerin bekleme süresi ne kadardýr ?
« : Mays 06, 2009, 02:44:48 »
Herkese merhaba arkadaþlar

Ýþ yerimden sonra evimede bir akvaryum kurmaya karar verdim herþeyim hazýr fakat akvaryumum bazý sorunlardan dolayý gelmedi.. Bende bugün tankýmý alacaðým diye iþ yerimdeki akvaryumdan bayaðý dolu þekilde saz , subulata ve sessiflora bitkisi getirdim.. Hepsi 5 lt'lik aðzý açýk bir su þiþesinde ýkýþ týkýþ duruyorlar :( Fakat 2 gün sonra akvaryumumu alacakmýþým ne yazýk ki.. Kargodada çarþamba günü yani bugün elimde olacak þekilde gül , su marulu , tütün ve limon bitkiside geliyor.. Tanký en geç cuma günü kuracaðýmý düþünürsek bitkilerim daha dayanýr mý acaba ?

Þu anda balkondalar ve o þekilde ve 1. günleri.. Balkon soðuk ve karanlýk.. O pet'in içinde bayaðý sýkýþýklar.. Acaba bölsem mi onlarý ? bir kova ýlýk su doldurup pet þise ile birlikte onlarý karanlýkta banyoda mý bekletsem ? Ne tavsiye edersiniz acaba ?

Acýrým acýrým bu bitkilere acýrým valla.. Yardýmcý olacak arkadaþlara þimdiden teþekkürler

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Bitkilerin bekleme süresi ne kadardýr ?
« Yantla #1 : Mays 06, 2009, 17:09:43 s »
Bitkileri oda sýcaklýðýnda ve leðenlere bölerek tutarsanýz tankýnýzý kurana kadar dayanacaklardýr. Soðuk'da ve karanlýkta þanslarý daha da azalýr.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Mays 06, 2009, 17:23:42 s »
Karanlýkta 2-3 gün rahat dayanabilirler. Soðuk aslýnda metabolizmayý yavaþlatmak açýsýndan avantaja dönüþebilir ama soðuk da göreceli tabii ki. 20 derecenin altýna iniyorsa oldukça riskli bence.

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yantla #3 : Mays 09, 2009, 01:45:19 »
Teþekkür ederim arkadaþlar cevaplarýnýz için.. Bitkiler haliyle biraz yýpransada tankýma ekleyebildim sonunda... Þansa havalar fena deðildi ve kovalara böldüm karanlýkta beklettim... Iþýk almamasý gerektiðini öðrendim.. Þimdilik bir sorun yok gibi ama tabi net birþey demek için çok erken 1 ayý bulur kendilerine gelip tanka adapte olmalarý... gübre takviyesinede baþladýk.. Bakalým inþallah gene içerisini amazona çevireceðim inþallah :) 1 ay balýk koymayacaðým önce bitkilerim form tutup topraða iyice tutunsunlar.. Aquaclay kullandým tabanda ve kullananlar bilir :) Umarým herþey yolunda giderde sizlere tankýmý istediðim hale getirip tanýtabilirim...

Saygýlar