Konu: Vortex oluþmuyor  (Okunma says 5339 defa)

blackface50

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
Vortex oluþmuyor
« : Mays 08, 2009, 01:52:58 »
Selam arkadaþlar ben Örsan yeni üyeyim.
35litrelik bitkili akvaryumum için mayalý sistem,reaktör yapmaya kalkýþtým.
Öncelikle krema pompasýný elimden geldiðince açýlý deldim.Kafa motorunu o delikten soktum ve silikonladým.
Daha sonra enjektörden kabarcýk sayacý yaptým.En son olarakta 2.5 litrelik pet þiþenin içine 1.5 su bardaðý toz þeker ve 3 tatlý kaþýðý kuru maya koydum.
Ama bazý sorunlarým var bu 3 aparatý birleþtirme konusunda.
2.5 litrelik pet þiþenin kapaðýný deldim.kapaða hortum birleþtirme aparatýný taktým ve silikonladým,Sonra hortumu aparata taktým.Hortumun devamýnada çek valf taktým daha sonra hortumun biraz ilerisine vana taktým.ve bu hortumun ucunu enjektöre baðladým.20ml lik enjektörün 15 ml sini suyla doldurdum.Vana açýldýðý zaman kabrcýk geliyor ancak iþte sorun burada enjektöre gelen hava kabarcýðý enjektörle krema pompasý arasýndaki hava hortumundan geçmiyor.Orayýda silikonlamak istemedim çünkü belli aralýklarla enjektöre su koymam gerekecek buharlaþma olduðu zaman.
Bu sorunu nasýl hallederim.Birde bazen vana açýk olduðu zaman enjektöre hava kabarcýðý gelmiyor.Bunun sebebi ne olabilir.
Anlattýklarýmda eksik yada yanlýþ bir þey varmý?
YArdýmcý olursanýz sevinirim
Þimdiden teþekkürler

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Ynt: Vortex oluþmuyor
« Yantla #1 : Mays 08, 2009, 09:55:53 »
Öncelikle aramýza hoþgeldiniz.35 lt.lik tankýnýzda C02 yi kontrol etmeniz biraz zor olabilir,küçük tanklarda C02 yi ayarlamak biraz deneyim ister suyunuzun ph ný belli bir ölçüde tutmak sizi hayli uðraþtýracaktýr,ben 50 lt.lik karides tankýma bile C02 vermeye çekiniyorum.Sorunuza gelince pek anlayamadým asýl sorununuz vortex oluþmamasýmý yoksa C02 çýkýþý alamamanýzmý? Eðer C02 çýkýþý olmuyorsa bir yerlerde kaçak vardýr bir kontrol edin(aparat birleþtirme yerleri,kapak vb.)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #2 : Mays 08, 2009, 10:35:55 »
Damla sayacý olmadan deneyin, aradan o aparatý cýkartýn tekrar birlestirim vana ile ayarlayarak deneyin...

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #3 : Mays 08, 2009, 15:55:11 s »
Eðer vananýz vidalý deðilse vana açýkken gaz gelmemesinin sebebi bu olabilir. Kaldý ki ben dün kendi sistemimdeki vidalý vanada bile kaçak belirledim ve ucundaki plastik parçanýn yarýsýný keserek sorunu giderdim. Kabacrýk sayacýndan reaktöre giderken ki kaçak içinse yapýþtýrmaktan baþka bir alternatifiniz yok. Ama yine de su ekleyebilirsiniz. Sitemiz üyelerinden Volkan beyden gördüðüm bir uygulamayý bende kullanmýþtým ve iþe yarýyor. Kabarcýk sayacýnýz olan þýrýngaya üst yan kýsmýndan bir delik daha açabilir yada bu iþi hortuma ek yaparak yapabilirsiniz. Kendisinin iznini almadým ama sanýrým resmini yayýnlamama birþey demiyecektir.

Ýki check valf'li sistemle oldukça etkili bir su ekleme yöntemi :) Ben kullandým ve gayet baþarýlý.

blackface50

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #4 : Mays 08, 2009, 19:22:33 s »
Sorunun bir bölümünü hallettim sayýlýr.
Saniyede 1 hava kabarcýðý gönderiyorum yani akvaryum küçük olduðu için belki az co2 geldiði için vortex oluþmuyor olabilir.
Birde 30+ bölümüne yaptýklarýmýn hepsini yazdým.
Akvaryumu resimledim.
maliyetini ve nasýl bir bakým uygulayacaðýmý yazdým.
Orayý inceleyip doðrularýmý yanlýþlarýmý yazarsanýz sevinirim.
Teþekkürler