Konu: Yosun Problemi  (Okunma says 8932 defa)

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
Yosun Problemi
« : Mays 13, 2009, 23:30:27 s »
Arkadaþlar sea balýklarým büyüdüðü için ve yavrulara ve karideslere tehlike olduðu için çýkarttým.Onlarý çýkarýnca  mossun üzerinde örümcek aðý gibi( saç yosunu herhhalde)oluþmaya baþladý.Excel elimde mevcut kullansam yararý varmý ? .Baþka hiç bir bitkide yok.Yada elimle çekip müdahelemi ediyim sizce.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Ynt: Yosun Problemi
« Yantla #1 : Mays 14, 2009, 10:51:31 »
El ile temizlemeniz daha uygun olacaktýr, Excel en nihayetinde kimyasal bir maddedir son çare olarak düþünmenizi tavsiye ederim.

cihanevitan

• Üye
  • **
« Yantla #2 : Mays 14, 2009, 11:44:06 »
Dediðiniz gib Kimyasal fakat co2 verilmeyen tanklarda kullanýlýyor.Balýklarýmý zehirliyor acaba?.Sadece saz bulunan akvaryumlarda önerilmiyor,bozduðu için herhlde.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : Mays 14, 2009, 18:45:54 s »
Bence balýksýz CO2'siz nano tanklar için ve CO2 sisteminin kurulmasý mümkün deðilse kullanýlmalý. Verim olarak da gerçek CO2'den düþük ayrýca boþa masraf. Balýklardan ziyade karidesler falan daha hassas Excel'e karþý ancak bunlar doz aþýmýnda ölüm riski taþýyor. Yine de bir hesaplama hatasý, elden kayma hatasý affetemz ;D

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #4 : Mays 14, 2009, 23:07:52 s »
Moss'larýn üzerinde excel kullanýmý genelde mosslarýnda ölmesine neden oluyor. Tecrübe ile sabittir. Benimde mahogany köküne sardýðým moss'larýn üzerinde yosun oluþmuþtu ve excel kullandým. O kýsýmdaki moss'lar sararýp öldüler. Ama bir müddet sonra o kýsým tekrar moss ile kaplandý kendiliðinde. Þýrýnga yardýmý ile kullanacaðýnýzdan da doz aþýmý riski oldukça düþük.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #5 : Mays 15, 2009, 18:10:49 s »
Mosslarýn üzerinde oluþan yosuna excell'in direkt olarak bir etkisi olmayacaktýr. El ile ayýklama en geçerli yöntemdir. Ayrýca makas ile kýsaltma da yapýlabilir. Excell'in Vallisneria türleri dýþýnda herhangi bir bitkiye zarar verdiðini sanmýyorum, yada en azýndan ben hiç görmedim. Bu ürün anti oksidan özellikte bir ürün olduðundan doz aþýmý durumunda sudaki çözünmüþ oksijeni tüketecektir. Balýklar ve diðer canlýlar için taþýdýðý en büyük risk budur. Ancak bahsettiðim doz aþýmý standart dozajýn 4 katý gibi durumlarda söz konusu olabiliyor.

cihanevitan

• Üye
  • **
« Yantla #6 : Mays 15, 2009, 20:55:44 s »
Teþþekurler yorumlanýz için,ben en iyisi budama ve çekme yoluyla kurutlucam..

uda4a

• Üye
  • **
  • leti: 21
« Yantla #7 : Temmuz 21, 2009, 17:07:46 s »
Excel ile ilgili bir sorum olacaktý.
Excel kullanýmý sýrasýnda dýþ filitre çalýþmasý bir müddet durdrulmasý mý gerekli, yok sa çalýþýr vaziyette devam etmesin
de bir sakýnca varmýdýr.
Teþekkürler.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #8 : Temmuz 22, 2009, 11:52:45 »
Filtreyi çalýþýr durumda býrakmanýn bir zararý olmaz.

Timur Eker

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 77
« Yantla #9 : Temmuz 23, 2009, 12:00:03 s »
Mossu çýkarýn çeþme altýnda algleri ayýklayýn ve tekrar kullanýrken kirlenmemesine özen gösterin.Saç yosununa karþý en etkin çözüm,mümkün olduðunca çok sayýda hýzlý büyüyen bitki kullanmaktýr.

miyaw33

• Üye
  • **
  • leti: 38
« Yantla #10 : Temmuz 23, 2009, 12:16:59 s »
Bende yaklasýk 20 gun once kurdum akvaryumumu,ilk baþladýgým için yosun olur demiþlerdi ancak;aralýklý aydýnlatma,baþta bol bitki dikimi ve elma salyangozu üçlemesi ile sorunsuz bir þekilde gidiyorum,istediðim bitkileri budadýkça ilk diktiklerimden gereksiz gorduklerýmý çýkarýyorum.
Tavsiyem bol bitki dikin zamanla azaltýn.birde gübre veriyorsanýz gübreyi 3-4 seferde verinki bitkiler hepsini kullansýn.