Konu: Bakýmý En kolay bitki türleri  (Okunma says 14508 defa)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Bakýmý En kolay bitki türleri
« : Haziran 29, 2007, 17:32:29 s »
Bazý bitkilerin bakýmý akvaryumunuzun þartlarýný ve kullandýðýnýz su þartlarýna göre besleme zorluðu ve kolaylýðý olarak deðiþiklik gösterse de bakýmý az çok kolay kabul edilebilen bazý bitki türleri þunlardýr:

Alternanthera aquatica

Anubias barteri var. barteri
Anubias barteri var. nana
Anubias barteri var. nana 'Petite'
Anubias gracilis

Aponogeton boivinianus
Aponogeton crispus

Bacopa caroliniana
Bacopa monnieri
Bacopa sp. 'Pantanal'

Cardamine lyrata
Ceratophyllym demersum

Cryptocoryne wendtii 'Green Gecko'
Cryptocoryne pontederiifolia
Cryptocoryne crispatula var. balansae
Cryptocoryne parva
Cryptocoryne undulata
Cryptocoryne willisii

Echinodorus martii
Echinodorus parviflorus
Echinodorus cordifolius
Echinodorus berteroi

Vesicularia ferriei
Vesicularia montagne
Vesicularia dubyana

Myriophyllum propinquum
Myriophyllum mattogrossense

Microsorum pteropus
Microsorum pteropus 'Windelov'

Egeria densa
Egeria najas

Limnophila sessiliflora
Limnopholia aquatica

Hydrocotyle leucocephala

Hygrophila polysperma

Lemna minor

Taxiphyllum barbieri

Nymphaea lotus (zenkeri) 'Red'

Salvinia natans

ztaygun

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
Ynt: Bakýmý En kolay bitki türleri
« Yantla #1 : Temmuz 01, 2007, 20:05:13 s »
Merhaba,

Birkan Bey'in açtýðý bu baþlýktaki bilgileri isterseniz biraz geniþletelim.

Bu bitkiler hangi taleplerine göre daha kolay bitkilerdir? Su sýcaklýðý, su sertliði, ýsý, ýþýk, akýntý, gübreleme, çoðaltma...

Mesela su mercimeði olarak tanýdýðýmýz Lemna Minor, akýntýsý olmayan, ýþýklý, yumuþak sularda hýzla çoðalýrlar. Akvaryumunuzda japon ya da elma salyangozu yoksa kýsa sürede öyle bir çoðalýrlar ki koyacak yer bulamazsýnýz.

Saygýlar

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Temmuz 02, 2007, 11:11:58 »
Genelde ýþýk ihtiyacýnýn az olduðu türler bunlar ya da CO2 ve gübre takviyesi olmadan yaþayabilenler. Lemna minor çok ýþýk istiyor dense de floresanlarýn dibinde olduðu için diðer bitkilerle ýþýk konusunda yanlýþ karþýlaþtýrmalar yapýlabilir. Bu bitkilerin bir çoðu da geniþ sýcaklýk ve su deðerleri aralýklarýna dayanabilen türlerdir. Elbette bazý türler bir kaç özel koþul gerektirir. Kimi türlere bakmak da birine zor birine kolay gelebilir. Bu nedenle sadece bu listeye bakarak deðil, listedeki türleri iyice araþtýrarak karar vermek daha iyi olacaktýr.

AngelsLament

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 56
« Yantla #3 : Temmuz 15, 2007, 20:54:00 s »
Benim akvaryumdaki Elodealarým deli gibi çoðalýyor mesela..1 ay içinde orman gibi oluyor akvaryum..Gübre hiç kullanmýyorum artýk ýþýðý da azalttým co2 zaten kullanmýyordum ama bi fark yok hala deli gibi uzuyorlar..

sedatceyhun

• Üye
  • **
  • leti: 29
« Yantla #4 : Temmuz 26, 2007, 14:03:45 s »
birkan bey verdiðin bilgi için teþekkürler,bende bakýmý kolay bitkiler arayýp duruyordum zaten, isabet oldu.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #5 : Temmuz 28, 2007, 00:14:56 »
Benim akvaryumdaki Elodealarým deli gibi çoðalýyor mesela..1 ay içinde orman gibi oluyor akvaryum..Gübre hiç kullanmýyorum artýk ýþýðý da azalttým co2 zaten kullanmýyordum ama bi fark yok hala deli gibi uzuyorlar..

Ayþegül Haným; Akvaryumunuzdaki ýsý 26 derece civarý ise, bitkiniz bir Elodea deðil, Egeria Densadýr. Elodealar genelde22 derece üstündeki sularda kolayca bozulurlar. Bir çok akvaryumcu Egeria Densalarý, Elodea olarak satmaktadýrlar.Elodealar serin su isterler(16-22) Egeria Densalar ise 24-26 derece ýsýda kolayca geliþirler. çok iyi nitrat tüketicilerdir. bir çok akvarist Elodea Canadensisi tropikal akvaryumlara koyar ve bitkide kýsa sürede çürür.

AngelsLament

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 56
« Yantla #6 : Temmuz 29, 2007, 22:10:13 s »
Haklýsýnýz..Aslýnda bitkilerin egeriamý elodeamý olduðunu hep erak etmiþimdir araþtýrdým ama yapý olarak bi fark göremedim.Özelliklerini hiç karþýlaþtýrmamýþtým bilgilendirdiðiniz için teþekkür ederim.

TETRAZON

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
« Yantla #7 : Aralk 18, 2007, 15:24:05 s »
Benim akvaryumdaki Elodealarým ise eridi bitti nasýl oluyorda gübre kullanmadan,ýþýðý azaltarak ve co2 kullanmadan ne olur bana bu konuda yardýmcý olun aldýðým ve yok olan bitkilerime üzülmemek elde deðil

cetrefil

• Yeni üye
  • *
  • leti: 18
  • Ad Soyad: erkan
« Yantla #8 : Ocak 20, 2011, 10:57:02 »
Benim akvaryumumda da kýsa sürede çürüdü ýþýk, co2 vs her þey mevcut bir anlam veremiyorum.