Konu: Ýlk bitkili discus tankým...  (Okunma says 17415 defa)

yedincigemi

• Yeni üye
  • *
  • leti: 9
Ýlk bitkili discus tankým...
« : Haziran 11, 2009, 02:05:06 »
100-40-50 cm 200 lt brüt.

Balýklar;
2 discus
40-50 cm1 melek
2 makrakanta
1 sterbai
1gökkusaðý
1 plati

Bitkiler;
MÝcroserum windelow
limon
anubias barteri 4 çeþit

substrat;
2 ad. mango kütüðü
mercan kýrýðý midye kýrýðý karýþýmý(50 lt)
sacem folritred(7 lt)

Co2 sistem;
Tüplü CO2 sistemi 3 kabarcýk/sn- ýþýklarla açýlýyor.
diy kabarcýk sayýcý
diy vortex reaktör

Gübreleme;
sývý ve misket gübre kullanýlmýyor.

Iþýklandýrma;
25w degenbau pembe
25w degenbau mavi
18w osram 6500 K
15:00 açýlýþ-22:00 kapanýþ

Filitrasyon;
Eheim 2226 dýþ filitre ve vortex reaktör kafa motoru

Ph: 7,5-8,0 hagen wide rang(4,5-9)
Kh: 5-6 sera
Gh: 9-10 sera

Mercan kýrýðý ve midye kýrýðý kullanýmý çok yanlýþ olduðunu biliyorum fakat yaklaþýk iki yýl önce Eþim'in ýsrarýyla hobiye baþlarken, bilgisizce yaptýðým bir seçimdi, ve bana satan akvaryumcuda daha önce discus aldýðým akvaryumcuydu!
hatýrý sayýlýrda bir para vermiþtim hani mercan kýrýðýna.sudeðerlerini ( ph-kh ve gh)  gerçekten çok yükseltiyor.Ama en yakýn zamanda yeni aldýðým 125-50-50 cm akvaryumumu kurarken bu yanlýþý düzeltecem.

Ayrýca ýþýklandýrmamýn yetersiz olduðunu biliyorum ve yeni akvaryumum için sipariþ verdiðim 36w philips tld 965 deluxe pro ve  aquarelle florasanlarým ve philips balastlarým elime geçti ve yeni kurulumumda da bu eksiði gidericem.

yedincigemi

• Yeni üye
  • *
Ynt: Ýlk bitkili discus tankým...
« Yantla #1 : Haziran 11, 2009, 02:22:11 »
bir kaç foto..

yedincigemi

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Haziran 11, 2009, 02:25:08 »
bir kaç foto..

yedincigemi

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Haziran 11, 2009, 02:27:59 »
Birkaç foto..

yedincigemi

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Haziran 11, 2009, 02:29:46 »
Birkaç foto..

yedincigemi

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Haziran 11, 2009, 02:33:14 »
birkaç foto..

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #6 : Haziran 11, 2009, 12:33:29 s »
Emeðinize saðlýk seyri keyifli bir tank olmus. Umarm diger kuracaðýnýz tankta daha baþarýlý olursunuz.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #7 : Haziran 11, 2009, 19:02:02 s »
Limonlar harika görünüyor. Diskusla zor oluyor tabii ama ön tarafý da biraz bitkilenirseniz hiç fena olmaz bence :) Bir de kum siyah olmalýymýþ ;D

isobar

• Üye
  • **
  • leti: 50
« Yantla #8 : Haziran 12, 2009, 10:53:58 »
Görsel açýdan güzel gözüküyor.Düzenlemenizi elinizdeki malzemelerle olabilecek en iyi þekilde tasarlamýþsýnýz.Ýkinci akvaryumunuzu olmasý super bir fýrsat.Benim halen cesaret edemediðim ve imrenerek baktýðým bir durum.Ýkinci akvaryumunuzu kurarken yapboz metodu yapmaktansa internetten Amazon tipi biyotop akvaryumlarýný araþtýrabilirsiniz.En azýndan bu durum benim için geçerli bir durum.Akvaryumumu istediðim görselliðe ulaþtýrmak için 2 sene ekleme ,çýkarma derken tonlarca para ve israf ve mutsuzluða neden oldu.Hem  bitkiler hemde canlýlarýn kendini rahat hissetmesi ve buna baðlý olarak renklerini korkusuzca sergiliyebileceði hagen nin siyah kumunu kullnýrsanýz Diskuslarýnýzla mükemmel olacaktýr.Eðer diskusla devam edecekseniz yüksek sýcaklýðý ve hýzlý fotosentezi tolore edebilecek bitkileri seçin.Bitkilerin çoðu 26 dereceden sonra iþi oldukça zorlaþýyor.

yedincigemi

• Yeni üye
  • *
« Yantla #9 : Haziran 12, 2009, 22:30:39 s »
Emeðinize saðlýk seyri keyifli bir tank olmus. Umarm diger kuracaðýnýz tankta daha baþarýlý olursunuz.
teþekkür ederim yorumlarýnýz için , yeni tank için herþeyi ince eleyip sýk dokuyorum , bakalým düþlediðim gibi bir tank ortaya koyabilecek miyim..?

Limonlar harika görünüyor. Diskusla zor oluyor tabii ama ön tarafý da biraz bitkilenirseniz hiç fena olmaz bence :) Bir de kum siyah olmalýymýþ ;D
teþekkür ederim yorumlarýnýz için .aslýnda limonlarýn durumu çok güzel deðil sebebide discuslar,,kolay kolay hazýr yem yemiyorlar bende yüksek proteðin içerikli yem hazýrliyorum dana yüreði karides ..falan sunuçta oluþan su kirliliði ve yetersiz aydýnlatma ile  alg problemi..kum konusunda hagen siyah kum veya lav taþý kýrýðý kullanacam yeni tankýmda ama henüz karar vermedim fiyatýndan dolayý dere kumuda bir seçenek ama pek estetik gelmiyor bana..bu arada lav taþý kýrýðýný 2ytl/kg fiyata buldum ama 60 -70 kg alýnca iyi para tutuyor..!

Görsel açýdan güzel gözüküyor.Düzenlemenizi elinizdeki malzemelerle olabilecek en iyi þekilde tasarlamýþsýnýz.Ýkinci akvaryumunuzu olmasý super bir fýrsat.Benim halen cesaret edemediðim ve imrenerek baktýðým bir durum.Ýkinci akvaryumunuzu kurarken yapboz metodu yapmaktansa internetten Amazon tipi biyotop akvaryumlarýný araþtýrabilirsiniz.En azýndan bu durum benim için geçerli bir durum.Akvaryumumu istediðim görselliðe ulaþtýrmak için 2 sene ekleme ,çýkarma derken tonlarca para ve israf ve mutsuzluða neden oldu.Hem  bitkiler hemde canlýlarýn kendini rahat hissetmesi ve buna baðlý olarak renklerini korkusuzca sergiliyebileceði hagen nin siyah kumunu kullnýrsanýz Diskuslarýnýzla mükemmel olacaktýr.Eðer diskusla devam edecekseniz yüksek sýcaklýðý ve hýzlý fotosentezi tolore edebilecek bitkileri seçin.Bitkilerin çoðu 26 dereceden sonra iþi oldukça zorlaþýyor.
teþekkür ederim yorumlarýnýz için ..bitkiler konusunda söyledikleriniz çok doðru tecrübeyle sabittir. iyi seçim yapmak gerekiyor ilk zamanlar akvaryumcuda gördüðüm her çeþit bitkiy alýr akvaryumuma dikerdim, sonuçta akvaryumda peyzaj diye birþey olmazdý ve bitkilerin çoðu kýsa sürede meftaa.amazon türü biyotop benimde çok hoþuma gidiyor , özellikle remirezilere bayýlýyorum, müthiþ renkleri var özellikle actinic iþik altýnda ama o balýklarý 4-5 dememem de de yaþatamadým bir türlü, sorunun kaynaðý mercan kumu olmalý sert suyu asla tolarae edemiyorlar.. kýsmet yeni akvaryuma...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #10 : Haziran 15, 2009, 09:25:43 »

teþekkür ederim yorumlarýnýz için .aslýnda limonlarýn durumu çok güzel deðil sebebide discuslar,,kolay kolay hazýr yem yemiyorlar bende yüksek proteðin içerikli yem hazýrliyorum dana yüreði karides ..falan sunuçta oluþan su kirliliði ve yetersiz aydýnlatma ile  alg problemi..kum konusunda hagen siyah kum veya lav taþý kýrýðý kullanacam yeni tankýmda ama henüz karar vermedim fiyatýndan dolayý dere kumuda bir seçenek ama pek estetik gelmiyor bana..bu arada lav taþý kýrýðýný 2ytl/kg fiyata buldum ama 60 -70 kg alýnca iyi para tutuyor..!

Kilogram fiyatý açýsýndan fena deðil aslýnda. Lav kýrýðý hafiftir az kiloya çok yer kaplar gibime geliyor ama Hagen siyahýn yanýna yaklaþamaz bence lav. Bitki açýsýndan deðil elbete ama görsel açýdan Hagen çok çok üstün :) Bitkiler için tabana malzemesine çok takýlmamak gerek görüþünde olduðum için hangisinin demiri ne kadardýr molibdeni ne kadardýr hiç girmeeyceðim ;D

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #11 : Temmuz 10, 2009, 11:31:06 »

1-   2 discus
     40-50 cm1 melek

2-     Bitkiler;
MÝcroserum windelow
limon
anubias barteri 4 çeþit

3-    substrat;
2 ad. mango kütüðü
mercan kýrýðý midye kýrýðý karýþýmý(50 lt)
sacem folritred(7 lt)

Ph: 7,5-8,0 hagen wide rang(4,5-9)
Kh: 5-6 sera
Gh: 9-10 sera

3-       Mercan kýrýðý ve midye kýrýðý kullanýmý çok yanlýþ olduðunu biliyorum fakat yaklaþýk iki yýl önce Eþim'in ýsrarýyla hobiye baþlarken, bilgisizce yaptýðým bir seçimdi, ve bana satan akvaryumcuda daha önce discus aldýðým akvaryumcuydu!
hatýrý sayýlýrda bir para vermiþtim hani mercan kýrýðýna.sudeðerlerini ( ph-kh ve gh)  gerçekten çok yükseltiyor.Ama en yakýn zamanda yeni aldýðým 125-50-50 cm akvaryumumu kurarken bu yanlýþý düzeltecem.

Sami bey iyi günler; benim gördüðüm sorunlar
1- Discus ve melek amazon nehrinde yaþasalarda asla bir arada bulunmuyorlar, tankýmýzda bir arada tutmanýn en büyük sakýncasý ise melek'lerin ürettiði bir bakterinin Diskus'a zarar vermesi kesinlikle olacak diye bir þey yok ama zaten bakýmý zor olan bir türde risk almamak daha iyi olacaktýr.

2- bitki seçiminiz limonlar dýþýnda gayet doðru, limonlarýnda yüksek sýcaða dayanabilmesi muhtemel ama microsorum, anubias, cryptocoryne, echinodorus türlerine aðýrlýk vermeniz daha iyi olacaktýr.

3- Yapýlan hatanýn farkýna varmýþsýnýz zaten, mümkün olduðu kadar nötr kum kullanmanýz daha iyi sonuç almanýzý saðlayacaktýr.
« Son Dzenleme: Temmuz 10, 2009, 11:38:59 Gnderen: MALTEPE AKVARYUM »

yedincigemi

• Yeni üye
  • *
« Yantla #12 : Temmuz 16, 2009, 15:22:46 s »
Yýldýrým Bey deðerli yorumlarýnýz için teþekkür ederim..

mtgokduman

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
« Yantla #13 : Austos 05, 2009, 11:01:21 »
Sami bey, hangi ildesiniz bilmiyorum, eðer Ankaradaysanýz Taþ Market denilen yerde 3 tip lav kýrýðý var ve fiyatý 60kuruþ/kg bilginize...

yedincigemi

• Yeni üye
  • *
« Yantla #14 : Austos 10, 2009, 09:00:53 »
Maðlesef Mehmet bey, Ankarada deðilim, Kahramanmaraþtayým. ayrýca taban malzemesi sorununu çozdüm. geçenlerde Ankara daydým. Ulus ta buunan akvaryumcular çarþýsýndan ithal smart fish kum aldýn , gayet güzel gözüküyor ama bakalým akvaryumda nasýl olacak, akvaryumumu kurma aþamasýndayým, resimleri buradan paylaþýcam.