Konu: Lepisteslerde püsküllü kuyruk  (Okunma says 19069 defa)

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 137
Lepisteslerde püsküllü kuyruk
« : Temmuz 04, 2009, 22:17:27 s »
Ýçlerinde Endler ve Lyr-tail de olan karýþýk lepisteslerimin 2 senelik üremeleri sonucunda saçaklý ve püsküllü kuyruklar da çýkmaya baþladý. Kuyruk erimesi veya yenmesi belirtisi yok. Bu raslanan bir genetik geliþme midir? Araþtýrmamda benzer bir balýk hastalýðý bulamadým. ???

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Lepisteslerde püsküllü kuyruk
« Yantla #1 : Temmuz 04, 2009, 22:18:36 s »
Çarprazlana çarprazlana genler o hale gelmiþ olabilir. Sürekli izole bir ortamda balýklar birbiriyle ürediði için genlerin sapýtmasý doðaldýr.

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #2 : Temmuz 04, 2009, 22:43:17 s »
Akraba evliliði sonucu kuyruk deðiþikliðinden baþka hastalýklý fizik oluþtukça yeni kan katmaktan çorba oldular. Ama saçaklý lepisteslerin yanýnda albino leopar da çýkýyor. Albino da genetik bir bozukluk zaten ;D. Aralarýndan hala bozulmamýþ tipik endler çýkabilmesine þaþýrýyorum.

YAHYA

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #3 : Temmuz 06, 2009, 09:16:23 »
LEPÝSTESLERDE BÝ SÜRE SONRA IRK BOZUKLUÐU MEYDANA GELÝYOR.EÐER KOLONÝYE DEÐÝÞÝK IRKTAN BALIK EKLEMEDÝYSENÝZ BU OLAY MEYDANA GELÝYOR.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #4 : Temmuz 06, 2009, 12:19:54 s »
Hep ayný genin devam ettirilmesi elbette farklý görünümlerde (bazen de albino) balýklarýn türemesine neden olabiliyor. Saçaklý derken kastedilen tür ise muhtemelen lace, swallow, scissors yada sword tail türleri olsa gerek. Aslýnda bu tür varyeteler oldukça revaçta olan, hatta yarýþmalarda derece alan lepistesler arasýnda sýklýkla rastlanan bir durumdur. Genetik varyasyon ile genetik bozulmayý birbirine karýþtýrmamak lazým. Yukarýda bahsedilen durum bir bozulma deðil yeni bir varyetenin ortaya çýkarýlmasýdýr. Neticede tüm lepistes varyeteleri bu þekilde çaprazlamalarla elde edilmiþ bir görünümün korunmasýyla elde edilmektedir.

YAHYA

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #5 : Temmuz 06, 2009, 14:57:33 s »
YILDIRIM BEY!KÝNG KOBRA ALBÝNO ELÝNÝZDE MEVCUT MU?

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #6 : Temmuz 06, 2009, 15:37:54 s »
King Cobra Albino elimizde þu an yok. Elimizde olan türler Full red, Metalic full red round tail, Golden japan, Neon blue super white. Türlerin tamamý albinodur. Daha farklý türler sezon dýþý olmamýz nedeniyle Eylül ayý baþýna kadar gelmeyecektir.

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #7 : Temmuz 07, 2009, 01:22:18 »
Yýldýrým Bey bu benim balýklarýn bilmemkaçýncý atadan ana babalarý sizden geldiðine göre isterseniz albinolarý falan size ayýrayým. Zaten bu günlerde uðrýyacaðým o taraflara. Orjinal bir tür üretileceks bunu ancak siz yapabilirsiniz. Zor olan tarafý mesela O albino leoparýn hangi erkek ve diþiden geldiðini bilememem. Benim Lepistesler daha çok "ortaya karýþýk yap" cinsi oldu  ;D

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #8 : Temmuz 07, 2009, 01:47:26 »
Benzerlerini bulduðum kadarýyla koyuyorum.

Bu bnd kýrmýzý siyah ve püsküllü; bir de siyah-kýrmýzý- sarý çizgilisi vardý, Bazý diþiler de böyle.

bndekinin bedeninde lebisteslerin siyah çizgisi var ve beden kuyryk baðlantýsý yeþil fosforlu

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #9 : Temmuz 07, 2009, 12:27:28 s »
Lepisteslerin her halini çok seviyorum her doðumda yeni türlerin ortaya çýkmasý süper oluyor zaten tankýmý tamamen platy ve lepistes yaptým,þu anda lepistes ve platileri çarpraz çiftleþtirme yöntemi uyguluyorum tankýmda sadece diþi platy ve erkek lepistes besliyorum ve þu anda 3 ad.platy hamile bakalým nasýl bir tür ortaya çýkacak  :o. Yaþasýn canlý doðuran türleri.

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #10 : Temmuz 07, 2009, 12:56:47 s »
Canlý doðuranlardaki sorun fazla doðurmalarýnda.  >:(Akvaryumunuzdaki amaç bitki ise (bir nevi su peysajý) canlý doðuranlarýn ayda bir sayýlarýný katlamalarý dolaylý olarak bitkiler için zararlý oluyor. Yavruluk kesinlikle tankta güzel görünmüyor. Hamile balýðý kepçeyle yakalamaya çalýþýrken bitki yapraklarý kýrýlýyor.
Öncelik canlý doðuran beslemek ise zarar görürse canýnýzýn yanmayacaðý elodea, çýnar, gül, çam ve valisneria dikmenizi öneririm. Diðer tüm bitkilere yazýk oluyor çünkü.
Ben tüm lepisteslerimden kurtulana kadar (en yeni doðmuþ yavru dahil), 110 litrelik tankýmý kullanamýyorum. Ýsterse turuncu üzeri yeþil puantiyeli ay kuyruk lepistes türesin, tekrar canlý doðuranlara merak salacaðýmý hiç sanmýyorum.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : Temmuz 07, 2009, 13:13:53 s »
Yavrulardan þikayetçisyseniz neden balýlarý yavruluða ayýrýyorsunuz :) Benim platilerim akvaryumda serbest, yavrular doðuyor, bitkilerin arasýnda saklanýyor, yem bulan korunan yaþýyor. ÖZel bir çaba harcamýyorum. Gerçi platiler lepistesler kadar doðurgan deðil. Balýklarý baharýn baþýnda aldým galiba, 3 plati ancak 12 olabildi (ufaklýklar var 4-5 tane samýyorum).

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #12 : Temmuz 07, 2009, 13:28:48 s »
Yavruluk bende kullanmýyorum zayýf,hasta ve cýlýz olan yavrular zaten bir þekilde yem oluyorlar  :'( akvaryumum bol bitkili olduðu için zaten doðal yavruluk görevi görüyorlar ölenler ölür kalan saðlar bizimdir. Onun için nüfus patlamasý diye bir olayda olmuyor,bitkiler ise hemianthus,anabias,eledia,gül,rotala,çýnar,bacoba carolina vb.zaten balýklarý bitkilerin içine garni olarak yetiþtiriyorum ;D

;D Ayrýca güzelim lepisteslerden býktýysanýz seve seve onlara bakabilirim  ;D
« Son Dzenleme: Temmuz 07, 2009, 13:34:42 s Gnderen: soners »

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #13 : Temmuz 08, 2009, 00:42:44 »
Ben yavruluk hiç kullanmadým. Yavruluk kullanýmý sadece kepçenin bitkilere vereceði zarara bir örnekti. Benim ilk 10 kadar lepistesim de fazla aþýrý bir doðal ortamda soylarýný sürdürdüler. Ýlk 5 yavruyu gördüðümde göklere uçmuþtum. Ancak sanki tek iþleri soylarýný sürdürmekmiþ gibi bu üreme olayný abarttýlar. Her ne yaptýysam aralarýnda baþkalarýna yem olaný da yok. Hatta akvaryum içerisinde kendilerine bir "eriþkinler saða" "yavrular sola" hierarþisi kurdular.
Bir hafta içerisinde 50-60 balýðý Van'a gönderdim; 3 kepçe kapýcýnýn çocuðuna verdim ve 2 kepçe de mahallenin çiçekçisine. Aradan bir hafta geçmeden akvaryumda 100 kadar yeni doðmuþ yavru vardý  :( . Vana gönderdiklerim 30-40 yavru vermiþ 1 ay geçmeden. Kapýcýnýn çocuðunda da 10 tane yeni yavru varmiþ.
Sonuç olarak benim 110 litrelik akvaryumumda beni sýnýr dýþý ettiler.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #14 : Temmuz 08, 2009, 01:51:42 »
Canlý doðuranlar pek yavrularýný yiyemiyor zaten. Ne etçillikleri kuvvetli ne de avcýlýktan anlýyorlar. Akvaryumunuza bir iki tane melek balýðý alýn derdim ama ortalýðý karýþtýrmayalým  ;D