Konu: Glossostigma Dikilmesinde yardýmcý  (Okunma says 9414 defa)

xkut

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
Glossostigma Dikilmesinde yardýmcý
« : Temmuz 06, 2009, 00:20:12 »
http://www.zoobuy.net/ZooBuy-jbl-plantis-p-8005-1.html?sessID=10b67099fdf39e59724e35b1bb134cef

Özellikle saksýdan bölüp dikerken büyük rahatlýk saðlýyan bir ürün, transparan bir ataç gibi ve bitkiyi nazikçe kuma sabitliyor. Yalnýz kullaným þekli örneðin didiplis diandra için yatay ve aparat kumun altýnda kalacak þekilde kullanýlmalýyken, glossoda yukarýdan aþaðýya dikine kuma saplamak ve bitkiyi herhangi bir yerinden tabana yaklaþtýrmak gerekiyor. Neredeyse görünmez þeffaflýkta suda.
Dip çekimi hiç yapmadýðým için denemedim ancak o noktada da belki faydasý olur diye düþünüyorum, paylaþmak istedim.

Saygýlar
« Son Dzenleme: Temmuz 06, 2009, 00:21:36 Gnderen: xkut »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Glossostigma Dikilmesinde yardýmcý
« Yantla #1 : Temmuz 06, 2009, 01:10:58 »
Ben elimle gayet rahat dikiyorum glossoyu, ben mi çok yetenekliyim ;D Glossolar o kadar da küçük deðil bence. Zaten özene bezene bir sürgün zincirinin tek tek her yapraðýnýn dibindeki kökü dikmenize gerek yok. Tabana tutturun bitkiyi, gerisini o zaten halleder :)

xkut

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Temmuz 06, 2009, 12:08:59 s »
Ben belki de fazla rahatýma düþkünüm  :) Saygýlar

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #3 : Temmuz 06, 2009, 16:17:19 s »
 Bende her glosso dikiminde cýmbýz kullanýrým. Her seferinde çok iþe yarar ama tabi ki çok fazla bel aðrýzý yapýyor. Özellikle Hemianthus Callitrichoides dikimi iþkenceden beter. Sanýrým bu aparat da pek iþe yaramaz bu bitkide.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #4 : Temmuz 06, 2009, 16:24:20 s »
Glosso, Cuba gibi sýkýntýlý bitkileri dikmenin kolay yolu:

1. Bitkiler saksýdan çýkarýlýr.
2. Bitkicikleri tutan elyaf sadece 1 cm kalacak þekilde altýnda kalan fazlalýklarý atýlýr.
3. Þimdi elimizde disk gibi bir elyafýn üzerinde bitkiler kalmýþ durumdadýr.
4. Elyaf yanlardan hafifçe çekilerek disk geniþletilir.
5. Bu disk sert ve düz bir zemine yatýrýlýr.
6. Jilet yada yeni bir falçata yardýmý ile bu disk 5-10 parçaya kadar parçalara bölünür.
7. Bu arada bitkilerim kesildi, kökler gitti, ziyan oluyor gibi nedenlerden dolayý endiþeye kapýlýp, yas tutulmaz.
8. Her bir parça elyafýndan bir cýmbýz ile tutulur.
9. Elyafý ve üzerindeki bitkinin yarýsý tamamen substratýn altýnda kalacak þekilde yavaþça zemine saplanýr.
10. Cýmbýz zeminin altýndayken iki yana açýlarak geriye doðru çekilir ve dýþarý çýkarýlýr.
11. Gerek görülürse bitki kümesinin üzerine hemen yanýndan birkaç tane kum tanesi itelenir.
12. Bir saksý için gereken toplam süre maksimum 10 dakikadýr.
13. Bitki geliþimi için gereken þartlar saðlanýr ve düzenli bakýmý yapýlýr.

Kolay gelsin.

xkut

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Temmuz 07, 2009, 00:45:57 »
Hemianthus dikiminde bitkiye zarar verir diye düþünüyorum ancak Glosso'da acayip rahat oldu dikim. Yýldýrým Bey'in anlattýðý dikim yöntemini daha önce kendisinden þahsen de dinlemiþ ve uygulamýþtým, on dakikada iki saksý glossoyu yirmiye bölüp dikiverdim, bu iþin en pratik yoluydu.   Saygýlar.

http://aendirect.com/aquarium/a-guide-to-glossostigma-elatinoides/
« Son Dzenleme: Temmuz 07, 2009, 00:56:11 Gnderen: xkut »

miyaw33

• Üye
  • **
  • leti: 38
« Yantla #6 : Temmuz 08, 2009, 19:48:43 s »
yýldýrým bey,sizden glosso aldým  bugun elime geçti;glosso tel bir kafese tutturulmus olarak geldi.Bu düz tel korumayý direk olarak akvaryum tabanýna koyabilirmiyim yoksa anlattýgýnýz gýbý tek tek dýkmemmi gerekir?

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #7 : Temmuz 08, 2009, 19:51:39 s »
Almýþ olduðunuz bitki yanlýþ hatýrlamýyorsam glosso deðil HC Cuba olmasý lazým. Bitkiyi üzerinde bulunduðu paslanmaz çelikten tel plaka ile birlikte kumun içine yerleþtirebilirsiniz. Herhangi bir mahsuru olmayacaktýr.

miyaw33

• Üye
  • **
  • leti: 38
« Yantla #8 : Temmuz 08, 2009, 20:02:33 s »
Hým haklýsýnýz ,bende bunlar hiç benzemýyor dýyordum,sanýrým glosso yerýne hc cuba gondermenýz konusunda anlaþmýþtýk.Ben unuttum son olayý.
Kusura bakmayýn,iþ yogunlugundan konustugumuzu bile unutmusum.Neyse zaten glosso konusunda korkuyordum,cuba ýnsallah daha basýttýr.