Yýldýrým beyin verdiði fotoðraflý arka planlar beni çok etkiledi. Özellikle de bulutlu olan.
"Az çoktur" düþüncesine gücümüz yetiyorsa ve "hayal dünyamýz" sonsuz bir otlaksa bu çok etkileyici. Ama zaten 110 litreniz ve dikmek istediðiniz birçok bitki varsa açýkçasý boþ alanlara karþý bu kadar bonkör davranamýyorsunuz
Aslýnda evinizde bir tarayýcý varsa 5 TL'ye alacaðýnýz bir paket A4 kaðýt ve 60 TL tutarýnda alacaðýnýz renkli printer kartuþu istediðiniz arka planý yaratmanýzý saðlayabilir. Devletlumuzun da söylediði gibi yüksek pixelli bir resmi indirip karelere ayýrýp yapýlabilir bu. Ama bazen DIY kredi kartýndan pahalýya mal oluyor yine de bence daha zevkli oluyor. Söz konusu olan hobi ise zaten amaç hoþ vakit geçirmek.
Bulaþýk teli kullanýmý ve bulaþýk yýkama tekniklerini baþka bir foruma taþýyacaðým. Araya parça olarak "akvaryumumu nünük bastý, naapýcam abi" de karýþabilir. Zaten sakal yosun v.s. konusunda aþýrý doluyum.
Ama bence önce hangi akvaryumlarda arka plan güzel durur, hangilerinde durmaz onu konuþalým. Örneðin Endlerlerin fosforlu renkleri ancak gün ýþýðýnda ortaya çýkýyor.
Benim aklýmda tutmaya çalýþtýðým konu akvaryumun 3 boyuta sahip olduðu. Arka planýn ise buna kýsýtlama getirebileceði. Arka planýn kýsýtlama getirmektense 3 boyuta katký saðlamasý gerektiðine inanýyorum. Bulutlu arka planda olduðu gibi.