Merhaba sevgili Bitak severler.
Yaklaþýk 2 haftadýr, Birkanla benim küp nanom üzerine çalýþýyoruz.
Aslýnda baþta 30*30*30 deðilde daha farklý ölçülerde bir tank kurmayý düþünüyordum, kýsa bir araþtýrmadan sonra küp bir tank kurmam gerektiðine karar verdim. En uygun ölçülerin de 30x30x30 olacaðýna karar verdik.
Baþta planladýðým dizayn çok farklýydý, akvaryum yataðýmýn ucunda olduðu için her iki taraftan baktýðýnda da iyi bir görüntüyle karþýlaþmak istiyordum. Bu yüzden sol arka tarafý iyi deðerlendirmem lazýmdý. Malesef þimdilerde bu düþüncem tamamiyle gitti, onun yerine daha farklý bir dizayn yaptým.
En baþta akvaryum þöyleydi, balýklar ve bitkiler 2-3 gün içinde çýkarýlacaktý.
Ýlk baþ doðadan bulduðumuz bir kütük ve Hemianthus Micranthemoides bitkisiyle baþlamaya karar verdik,
Velhasýl bir süre sonra kütüðün bu akvaryumda iyi olmayacaðýný onun yerine tek bir taþ bulup onu kullanmamýz gerektiðini ön gördük. Taþý bulduk ama hala güzelliði hakkýnda kafamda bir kaç soru var.
Kýsa bir süre sonra kullandýðým torf yüzünden akvaryumda küçük solucanlar böcekler türedi, bundan kurtulmak için malesef su deðiþmi yaptýk tamamen. Hatta Hemianthus Micranthemoides su deðiþiminden ve akvaryuma 2. kez dikiliþinden çok zarar gördü, þuan çok kötü haldeler.
Ayrýca solucan ve böceklerden kurtulamadým , onlarla yaþamaya karar verdim
Sonra bitkiler geldi, akvaryumun en güncel hali þudur
Boyut (cm): 30*30*30
Kapasite (litre): 27
Canlýlar: Þimdilik bitkilerden gelen salyangozlar ve ilerde kiraz karides.
Taban: 5 kg prodac siyah kum , çok çok az coco peat hindistan cevizi torfu.
Akvaryum Bakýmý: Henüz yok