Toggle navigation
BiTAK Forum
login
Anasayfa
Forum
Bitki Türleri
Yardým
Hakkýmýzda
Giriþ Yap
Kayýt Ol
BiTAK Forum
Akvayum Canlýlarý
Karidesler ve Salyangozlar
kiraz karideslerim anýnda öldü
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
2
Aþaðý git
Konu: kiraz karideslerim anýnda öldü (Okunma sayýsý 19680 defa)
miyaw33
Ãœye
Ýleti: 38
«
:
Temmuz 18, 2009, 14:10:22 ös »
Merhaba,15 günlük bitkili akvaryumum var,mayalý sistemle co2 veriyorum,herþey çok güzel giderken bir gece tüm karideslerim felçli gibi olduklarý yerde kaldýlar ve ertesi gün 10 karidesten 6 sý öldü,2 elma salyangozudsa bunlara eþlik etti.Acaba sorun ne olabilir,derhal dipten su deðiþimi yaptým ve uygun þekilde 3 gün beklettiðim su ekledim.co2 yi kontrol ettim ve sorun yoktu.Daha önceden lepisteslerim hep beber yüzeyde yüzüyorlardý ve o gece Co2 nin yanýnda ufak havataþýmý baðlamýþtým akvaryuma,acaba o2 artýþý çarpmýþ olabilirmi?
Kalan karidesleri yaþatmak için ne yapmam lazm.
Kayýtlý
soners
Baðýmlý Üye
Özel Üye
Ýleti: 315
Ynt: kiraz karideslerim anýnda öldü
«
Yanýtla #1 :
Temmuz 20, 2009, 09:43:47 öö »
Tank boyutunuz küçük ise C02 aþýrý dalgalanmalara neden olabilir,küçük tanklarda C02 bazen büyük sorunlar çýkarabiliyor,birde suyu 3 gün dinlendirmek de sýkýntý yaratabilir 24 saatten sonra dinlendirdiðiniz suyun kalitesi bozulabilir ve bakteri üretebilir.Zaten þu karidesleri bir türlü çözemedim çok hassas canlýlar bir ara tankýmda yaklaþýk 200 adet irili ufaklý karidesler vardý oysa þimdi 20-25 adet kadarlar iþin ilginç tarafý tankýn içinde bir tane bile olsun ölü karidese rastlamadým
.Nereye gitti benim bu karidesler
Kayýtlý
175 Lt.Bitkili Canlý Doðuran
50 Lt.Bitkili Karides
60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanýlma aþamasýnda
Timur Eker
Ãœye
Özel Üye
Ýleti: 77
«
Yanýtla #2 :
Temmuz 20, 2009, 11:28:16 öö »
Hem karidesler hem de elma salyangozlarý.Benim aklýma kurþun geliyor. Akvaryumla ilgili bilgileri biraz daha detaylý
verebilirmisiniz.Þebekeden evinize baðlanan su borularý hangi malzemeden biliyormusunuz?
Kayýtlý
miyaw33
Ãœye
«
Yanýtla #3 :
Temmuz 20, 2009, 12:16:39 ös »
þebekeden eve gelen borular eski tip demir boru,lepisteslerimden de 2 tanesini bugün buldum,dipten su çekerek deðiþim yaptým ama genede durduramadým ölümleri.Bitkiler çok saðlýklý bir þekilde büyüyorlar,yosun problemimde olmadý kuruldugundan beri.Lepistesler devamlý yüzeyde yüzüyorlar,ilk baþta nitrat sandým ama olmadýgýný düþünüyorum dip çekimlerinden sonra.
Kayýtlý
soners
Baðýmlý Üye
Özel Üye
Ýleti: 315
«
Yanýtla #4 :
Temmuz 20, 2009, 12:19:50 ös »
Lepistesleriniz su yüzeyinde yüzüp solunumlarý hýzlý ise CO2 den kaynaklý olabilir,CO2 yi saniyede kaç kabarcýk veriyorsunuz?
Kayýtlý
175 Lt.Bitkili Canlý Doðuran
50 Lt.Bitkili Karides
60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanýlma aþamasýnda
miyaw33
Ãœye
«
Yanýtla #5 :
Temmuz 20, 2009, 17:32:53 ös »
saniyede 2 kabarcýk olarak veriyorum,mayalý sistemle istesemde aþýrý çözemeyeceðim söylenmiþti.tankýn yukseklýgý kum falan cýkýnca maximum 20 cm.difüzörle çözüyorum.
Kayýtlý
Timur Eker
Ãœye
Özel Üye
«
Yanýtla #6 :
Temmuz 21, 2009, 10:21:49 öö »
Filtre,filtre malzemesi,akvaryum ölçüleri,balýklar,diðer canlýlar,taban malzemesi,kullandýðýnýz yem,gübre,ilaç gibi mümkün oldukça her bilgiyi yazarsanýz, size yardýmcý olabilme þansýmýz artar.
Kayýtlý
miyaw33
Ãœye
«
Yanýtla #7 :
Temmuz 22, 2009, 16:12:25 ös »
Þuan atman iç filtre var,akvaryumum 60 santim uzunlugunda ve 30 litre net hacimde(kum vs cýkýnca).Aslýnda þelale filtre kullanýyordum ancak balýklar yüzeyde yüzünce çýkardým ve iç filtreye döndüm.Akvaryumda þuan 6 tane lepistesim ve birkaç adi salyangoz kaldý.Karidesler ölmeden önce 10 tanede karides vardý.Taban malzemesi olarak aquaclay ve hagen siyah kum var,gübrelemeyi tunç beyin dýy gübreleri ile yapýyorum.
Buda 13 günlük hali akvaryumumun;
http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,1188.0.html
Kayýtlý
admin
Baðýmlý Üye
Kurucu Ãœye
Ýleti: 1.624
Ad Soyad: Birkan Tatar
«
Yanýtla #8 :
Temmuz 22, 2009, 18:37:37 ös »
Karidesler hassas hayvanlar. Akvaryuma aktardýðýnýz suya bulaþan birþeyler ya da aþýrý oranda aðýr metaller balýklarý hiç etkilemezken karidesleri öldürebilir. Akvaryuma eklediðiniz basit bir madde, belki dozu aþan gübre bile öldürebilir.
Kayýtlý
Timur Eker
Ãœye
Özel Üye
«
Yanýtla #9 :
Temmuz 23, 2009, 11:45:12 öö »
Tamam,þimdi gübreleme miktarýndan bahsedin.
Kayýtlý
miyaw33
Ãœye
«
Yanýtla #10 :
Temmuz 23, 2009, 12:13:49 ös »
haftada 1 kez pazartesi gunleri 7 ml potasyum,haftada 3 kez 2 þer ml olmak üzere:demir,nitrat ve fosfat veriyorum.
Kayýtlý
Timur Eker
Ãœye
Özel Üye
«
Yanýtla #11 :
Temmuz 23, 2009, 15:05:48 ös »
Anlattýklarýnýz doðrultusunda bir sorun görünmüyor.Mayalý CO2 den kaynaklý bir sorun olduðunu sanmýyorum. Karides ve özellikle salyangoz ölümü bence kurþun, bakýr gibi maddelerden kaynaklý olur genelde yada virüs, bakteri,mantar kaynaklý da olabilir.
Kayýtlý
miyaw33
Ãœye
«
Yanýtla #12 :
Temmuz 23, 2009, 17:28:37 ös »
Bugün laboratuvarda suyun kimyasal analiziniyaptým.Akvaryum suyunda nitrat,bakýr,kurþun ve arsenik miktarlarý normal seviyelerde,sadece demir fazla cýktý ama oda gübre kattýgým için,sanýrým hastalýk sebebiyle öldü hayvancýklar.Karideslerle ilgili tüm havesim kaçtý açýkçasý,yeni karides eklemeye korkuyorum tanka,þimdilik lepisteslerimle geçireceðim zamaný,bitkili tanka uyum saðlayýnca 120 santimlik akvaryuma geçmeyi düþünüyorum.
Kayýtlý
Timur Eker
Ãœye
Özel Üye
«
Yanýtla #13 :
Temmuz 24, 2009, 12:27:59 ös »
Bu saydýðýnýz maddelerin çok az da olsa suda ölçülebilir olmasý bence karides ve salyangoz ölümlerini açýklýyor.
Kayýtlý
miyaw33
Ãœye
«
Yanýtla #14 :
Temmuz 24, 2009, 15:04:46 ös »
Aslýnda bunlardan kaynaklanmadýgýna emýným;ölçtüðüm seviyeler spektrofotometre ile ölçülebilecek þekilde.Zaten normal içme suyunda da bu kadar seviyede bulunuyorlar.
Kayýtlý
Sayfa: [
1
]
2
Yukarý git
« önceki
sonraki »
BiTAK Forum
Akvayum Canlýlarý
Karidesler ve Salyangozlar