O bitkileri besleyebilmek için uzun bir yoldan geçmeniz gerek mesajýnýzdan anlayabildiðim kadarýyla
Evvela akvaryumda yaptýðýnýz hiç bir hareket doðaya aykýrý olmamalýdýr. Mesela dalgýç floresanlar. Bitkiler ýþýðý her zaman tepeden almalýdýr, Güneþ de tepede durur. Suyun içine floresan takmak bitki bakýmý için asla uygun deðildir. Ayrýca o floresanlardan performans beklemek çok yanlýþ. Tamamen dekorasyon amaçlý gereksiz þeyler. Bitkileriniz için gereken kaliteli ve güçlü ýþýðý saðlamaktan çok uzaklar.
Aydýnlatma için benim tavsiyem tasarruf ampulleri. Tek ihtiyacýnýz olan duy,kablo,philiphs 20w tasarruf ampulü. Hatta elektriðe çok uzaðým diyorsanýz her elektrikçi sizin için gönüllü olarak iki metrelek kablonun bir ucuna duy bir ucuna da fiþ baðlayacaktýr. Eðer daha hassas bitkilere yönelecekseniz 2 lamba ile harika performans alabilirsiniz.
Taban için de benim önerim en alta çok az bir miktar çiçekçilerde satýlan saksý torsundan koymanýz, üstüne de Hagen siyah kumu doldurmanýz. Kuma çok kafa yormak bana gereksiz geliyor açýkçasý bende bu bile bile yok normal kum kullanýyorum direk, 6 ayda bir de misket gübre
Bu arada atlamýþým, doðayý taklit diyorduk. Floresanlarý gündüz açýp gece kapatmalýsýnýz. Gece lamba açmanýz bitki ve özellikle balýklarýn metabolizmasýný altüst eder. Gündüz güneþ yüzünden zaten dinlenmeye geçemeyecekler, gece de siz lamba açacaksýnýz. Bu kabul edilemez bir durum.