Konu: LOW TECH'E UYGUN BÝTKÝLER ???  (Okunma says 32342 defa)

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 137
Ynt: LOW TECH'E UYGUN BÝTKÝLER ???
« Yantla #15 : Austos 01, 2009, 10:19:08 »
  Anubias Barteri
2.  Cryptocoryne Crispatula
3.  Bacoba Caroliniana

6.  Hygrophila Difformis (Çýnar)

9.  Egeria Densa (Elodea)
10.Riccia Fluitans

13.Bambu (Þu an odada vazo içinde). Bunlarýn çoðu güneþ ýþýðý olan bir yerde de yetiþir. Elodea ve çýnarý sadece suya yaptýklarý katkýdan býraktým. Elodea aþýrý besini çeker ve alge oluþumunu yavaþlatýr, çýnar da suyu temizler. Mercimeði bitki olarak hiç hazzetmedim- yani eðer Betta üretimine soyunmayacaksan. Filtreyi týkýyor. Zaten bence olmasýn ki su altýndaki bitkiler de nefes alsýn. Ama su üstü bitkilerinin o saçaklý kökleri hoþuna gidiyorsa su marulunu dene. 50 litrede az ve öz bitki daha hoþ durur.
Bambulara gelince tek tip sap gibi durmalarýndansa çeþitli boyutlarda olmalarý daha iyi olacaktýr.
Hatta sana bir tiyo: Kuru bir içi boþ bambu kamýþ bul. Kaval yapar gibi çeþitli yerlerine kýzgýn þiþ ile delik aç. Bir kafa motorundan çýkan hortumu bu bambunun bir ucuna sok. Bu sana bir þelale etkisi verir. Bunu canlý bambularýn arasýna koy.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #16 : Austos 01, 2009, 10:25:56 »
Deniz haným süpersiniz  :o Diðer forumlarda sizin o kamýþtan yapmýþ olduðunuz nesneyi görmüþ gibiydim ama tam hatýrlayamýyorum ama onu bu tankýma düþünmüyorum çünkü zaten ek CO2 vermeyeceðim birde olan CO2 yide þelale ile uçurmayayým.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #17 : Austos 01, 2009, 10:36:09 »
Bambu tekniði süper fikirmiþ :D

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #18 : Austos 02, 2009, 00:23:29 »
Baþla bir baþlýk altýnda bendeki bambu sisteminin resimlerini koyarým. Kendi Yarý-Nano-Paludaryumda uygulayacaðým zaten. CO2yi de fazla büyütüyorsunuz aslýnda. Yeterli balýk varsa (takrimi toplam 40 cm) bu bitkiler için CO2 gerekli deðil. Akvaryuma ne kadar ekosistem dýþý katkýda bulunursanýz onu dengelemek için de baþka katký yapmak zorunda kalýyor insan. Tamamen izole bir ortamda (tam greenhouse) bitkiler içerdeki oksijen/carbondiyoksit dönüþümü ile hayatta kalýr ve büyür. Low techte hedeflenecek ideal bu olmalý bence. Bu durumda doðayý taklit ettiðiniz sürece baþarýlý olursunuz. ;)

Timur Eker

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 77
« Yantla #19 : Austos 03, 2009, 14:40:13 s »
Arkadaþlar,
Low Tech sistemde bitkiler ihtiyaç duyduklarý karbonu enzim yoluyla sudaki bikarbonatlardan alýr. Suda CO2 olup olmamasý önemli deðildir. Balýksýz low tech de olabileceði gibi þelale filtreli low tech de olur.

Önemli olan doðru bitkileri seçmek ve bunlarý güçlü ýþýk ile büyümeye zorlamamak.

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #20 : Austos 03, 2009, 23:02:50 s »
Bildiðim kadarý ile bi karbonat C2 oluyor yani CO2 molekülünün yanýnda geçici taþýdýðý bir nevi yedek eleman. Bu durumda ilk boþ zamanýmda CO2 O2 VE HO2 dönüþümünü bulup tercüme edip bu foruma eklemem gerekecek. Bu bilgi olmadan baþarýlý bir NANO veya Low-tech hatta bitkili akvaryum bile olabileceðini sanmýyorum.
Zamanýmýzý sadece eksikleri yamayarak geçiririz. Teþekkürler Timur bey.

Tr-Merces Letifer-Tr

• Üye
  • **
  • leti: 62
  • -TÜRK-
  • Ad Soyad: Burak Özbay
« Yantla #21 : Aralk 02, 2011, 22:05:10 s »
Bence eleodealarý ve çýnarý bol tut çünkü onlar suyun doðal filtresidir. ;)