Konu: LOW TECH'E UYGUN BÝTKÝLER ???  (Okunma says 32345 defa)

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
LOW TECH'E UYGUN BÝTKÝLER ???
« : Temmuz 30, 2009, 11:47:28 »
Elimdeki bitkili karides tankýný low tech tanka çevirmeye karar verdim(ah Barýþ bey ahh bir konu açtýn banada iþ çýkardýn gitti yine mis gibi bi hafta sonum).

Elimde bulunan bitkilerin hangileri low teche uygun olur  ??? Þöyle bir elimdeki bitkilerin envanterini çýkardým aþaðýya sýraladým yardýmcý olursanýz sevinirim hep birlikte el birliði ile þu low tech tanký kuralým. ;)

1.  Anubias Barteri
2.  Cryptocoryne Crispatula
3.  Bacoba Caroliniana
4.  Rotala Rotundifolia red
5.  Hemianthus Micranthemodies
6.  Hygrophila Difformis (Çýnar)
7.  Hygrophila Polysperma rosanervig
8.  Gül
9.  Egeria Densa (Elodea)
10.Riccia Fluitans
11.Su Mercimeði
12.Hygrophila Polysperma Ceylon (Zeytin)
13.Bambu (Þu an odada vazo içinde)

Taban 2 cm.Hindistan cevizi torfu,dere kumu ve Aguaclay kum olacak.
Iþýklandýrma Litreye 0,5 W olacak (Tasarruflu ampul veya daylight flo kullanýlacak).Ek CO2 verilmeyecek.
Satte 200 lt. Atman iç filtre kullanýlacak.
Yukarýda envanterini çýkardýðým bitkilerin hangilerini kullanayým,hangi bitkiler birbirleriyle güzel bir kompozisyon olurlar,hadi þu garibanýn yeni low tech tankýna hep beraber bir el atalým. ;D

« Son Dzenleme: Temmuz 30, 2009, 12:11:57 s Gnderen: soners »

Timur Eker

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 77
Ynt: LOW TECH'E UYGUN BÝTKÝLER ???
« Yantla #1 : Temmuz 30, 2009, 13:25:44 s »
Az türü bir arada bulundurmak önemli bir konu bence. Moss,crypto,anubias ve tepede de riccia güzel bir kombinasyon olur. 0.5 watt/lt de iyi bir reflektörle her bitkiyi yetiþtirebilirsiniz,ama CO2 olmadan gövdeli bitkiler zevk vermez diye düþünüyorum. Sadece misket gübre takviyesiyle saydýðým bitkilere rahatlýkla bakabilirsiniz.Eðer suyunuz çok sertse ve yapraklar üzerinde kireçlenme gözlemlerseniz, aydýnlatmayý daha da kýsarsýnýz veya bir havataþý yardýmýyla mayalý CO2 ilave edersiniz.

Timur Eker

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #2 : Temmuz 30, 2009, 13:39:57 s »
Daha önce denediniz mi bilmiyorum ama tek tür bitkili akvaryumlar da hem kolay hem zevkli olabiliyor. Mesela sizin deðindiðiniz þartlarda sadece zeytin le hoþ bir peyzaj yapabilirsiniz bence. Böyle bir akvaryum fazla balýk yükünü bile kaldýrabilir.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #3 : Temmuz 30, 2009, 13:52:44 s »
Timur bey tavsiyeleriniz için teþekkürler tek tür bitki bende istiyorum ama çok sade olur düþüncesindeyim.Riccialarý tabana yerleþtirme taraftarýyým amaaaa riccialarý budamak zor gelir diye düþünüyorum.Iþýk yoðunluðu az olan yerlere anubiaslarýmý yerleþtireceðim ,onun karþýsýna hangi bitkileri koyacaðýma karar veremedim.Büyük akvaryumumda Hemianthus Micranthemodieslerim var ve hemen hemen bütün tankýmý kapladýlar diyebilirim diðer tarafýda onlarla yapsam diyorum ama o bitki CO2 siz yetiþirmi bilemiyorum.

Timur Eker

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #4 : Temmuz 30, 2009, 14:03:32 s »
Hemianthum CO2 olmadan denedim bende olmadý.Ama belirtmeliyim, suyum sert (GH16 KH12). Bundan mý yoksa CO2 vermediðimden mi bilemiyorum. High tech de ise bu suyla problemsiz oldu.

Riccia nýn tabanda CO2 olmadan olacaðýný sanmýyorum,ama denemede fayda var.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #5 : Temmuz 30, 2009, 14:19:43 s »
Yapmak istediðim tank resimlerini aþaðýya ekledim, birde avartarýmdaki resim.  ;D Birkan kusura bakma böyle resim yüklemeye devam edersek herhalde siten çökecek  ;D

FAVORÝM 1

FAVORÝM 2

« Son Dzenleme: Temmuz 30, 2009, 14:39:00 s Gnderen: soners »

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #6 : Temmuz 30, 2009, 17:50:10 s »
Ya ben Barýþ ile sana hayran kalýyorum abi. Hangi ara zaman buluyorsunuz bunlarý yapmaya ben bir tanesiyle zor baþ ediyorum. Ona da kimse laf soylemese Birkan laf soyluyor. Yok gübrenin durumune ya ýþýðý duüzelt ya þunu  ;D ohoooo Vallahi tebrik ederim sizi bu hayatta en deðerli þey zaman kolay gelsin.  8)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #7 : Temmuz 30, 2009, 18:00:44 s »
Kesinlikle katýlýyorum Harun. Benim günümün en güzel kýsýmlarý iþ'te geçtiði için kalan bütün zamaný deðerlendirmeye çalýþýyorum. Ya oltalarý kapýp ava çýkýyorum ya yeni yeni akvaryum dizaynlarý düþünüyorum :) (ikisi ne kadar tezat deðilmi bir taraftan balýk besleyip öte taraftan balýk avlamak ama zevk iþte)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #8 : Temmuz 30, 2009, 18:24:09 s »
Olta balýkçýlýðý 2 haftada 1 bende yapardým ama yaklaþýk 1 yýldýr o zamaný bulamýyorum artýk. Onumuzdeki hafta yeni bir iþe baþlýyacaðým bakalým o zaman fýrsat bulabilecek miyim :) Hem hobi için hem olta balýkçýlýðý için...  Soner abi yakýnda iþ yerine de akvaryum kurarsa ben hiç þaþýrmam doðrusu.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #9 : Temmuz 31, 2009, 00:39:49 »
Balýk tutmak çok zevkli ama oltayla tutulcak. Amcam gibi illegal yollara bavurulmayacak ;D Saatlerce bekleyip oltama bir balýk takmayý baþardým, onu da çekerken kaçýrdým ilk ve þimdilik son avýmdý ;D Barýþ abi hakediyo ama. 4-5 pazartesi önce coþturacaktý bitkileri sözde  :o

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #10 : Temmuz 31, 2009, 10:23:22 »
Ya ben Barýþ ile sana hayran kalýyorum abi. Hangi ara zaman buluyorsunuz bunlarý yapmaya ben bir tanesiyle zor baþ ediyorum. Ona da kimse laf soylemese Birkan laf soyluyor. Yok gübrenin durumune ya ýþýðý duüzelt ya þunu  ;D ohoooo Vallahi tebrik ederim sizi bu hayatta en deðerli þey zaman kolay gelsin.  8)

Harun'cuðum sende ticaretle uðraþ bak bakalým boþ zamanýn çokmu azmý? Koca gün maðazada bekliyorum ya bir yada iki müþteri geliyor,þu kriz zamanýnda boþ vakitten çok ne var.
Haa bu arada konuyu kaynatmayalým yardýmlarýnýzý ve önerilerinizi bekliyorum.
« Son Dzenleme: Temmuz 31, 2009, 10:26:42 Gnderen: soners »

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #11 : Temmuz 31, 2009, 10:28:38 »
Abicim ya ben onu demek istemedim valla.  :-X

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #12 : Temmuz 31, 2009, 10:40:07 »
Harun senin þu alýnganlýðýna bayýlýyorum,sanada þaka yapýlmýyor ha  >:(

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #13 : Temmuz 31, 2009, 12:18:24 s »
Anubias barteri var nana, kargo yapabilirim sana 5-6 kök var  ;D

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #14 : Temmuz 31, 2009, 14:23:07 s »
Harun teklifin için teþekkürlerimi fýþkýrtýrým  ;D Ben bitkilerimi arkadaþlara vermekten býktým 3 tankýmdada bitki dikecek yer kalmadý tekrar teþekkürler.