Merhaba,
Tankýmda tatil dönemindeki dengesiz yemleme ve su kalitesindeki bozulmalardan dolayý oluþan alg problemlerine acil mücadele etmek için Tetra Algizit 10'lu tablet aldým ve 10 lt'ye 1 tablet olacak þekilde, ambalajýn arkasýndaki uyduruk etiket açýklamasýna göre kullandým. Filtre çalýþýyor ve sürekli hava veriyorum. Uygulamadan bu yana 8 saat geçti, görünürde su renginde biraz mavimtraklýk halinden baþka deðiþim yok. Balýklar eskisi gibi, tavýrlarýnda hiç bir etkilenme yok.
Alg sorunu bitkili akvaryumlarýn neredeyse en usandýrýcý olayý. Bir çok arkadaþý bezdirmiþ. Mücadele etmek, önlemek, temizlemek için deðiþik yöntemler denenebilir.
Bu ilacý kullanan, kullanmayý düþünen, araþtýran arkadaþlarýn fikirlerini ve önerilerini öðrenmek istiyorum.
Önce ürünle ilgili açýklamalar(?)
*Tetra algizit inatçý alg problemlerinin çözülmesinde kullanýlýr.
*Çabuk geliþen alglere karþý etkili maddeler içerir.
*Oldukça güçlü alg problemleriyle savaþ için etkili bir formüldür.
*Suyun rengini ve kalitesini bozmaz.
*Özellikle gerekli miktarlarda kullanýlarak balýk, bitki ve mikroorganizmalara zarar vermeden alglerin (yeþil yosun) giderilmesini saðlar.
Bir görüþ (alýntýdýr)
Merhaba ; sakal yosunu benim akvaryumumda da vardý.Tetranýn Algizit isimli tablet þeklindeki ilacýndan kullandým.100 litreye 4 tablet kullandým .Bir gün bekledim ve 4 tablet daha kullandým.5-6 gün sonra dip çekimi yaptým.Sonuçta tüm sakal yosunu ,normal yosun ve camlardaki yeþil minik inatçý alglerden kurtuldum.
Akvaryumumda narin kardinal neon ve siyah neon ile kiraz karidesi gibi türler yaþamakta ayrýca java moss,christmas moss gibi yosun türü bitkilerde var.
Ancak Tetra Algizit hiçbir canlýya zarar vermedi ve yosun kökenli bitkilerimide eritmedi bu açýdan bu ilacý kullanmanýzý tavsiye ederim.
Kendim bizzat kullanmadýðým ve baþarýlý sonuç almadýðým hiçbir ilaç,yem ve yöntemi tavsiye etmiyorum.
Saygýlar.