Konu: Tetra Algizit  (Okunma says 12366 defa)

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Tetra Algizit
« : Austos 10, 2009, 01:11:11 »
Merhaba,

Tankýmda tatil dönemindeki dengesiz yemleme ve su kalitesindeki bozulmalardan dolayý oluþan alg problemlerine acil mücadele etmek için Tetra Algizit 10'lu tablet aldým ve 10 lt'ye 1 tablet olacak þekilde, ambalajýn arkasýndaki uyduruk etiket açýklamasýna göre kullandým. Filtre çalýþýyor ve sürekli hava veriyorum. Uygulamadan bu yana 8 saat geçti, görünürde su renginde biraz mavimtraklýk halinden baþka deðiþim yok. Balýklar eskisi gibi, tavýrlarýnda hiç bir etkilenme yok.

Alg sorunu bitkili akvaryumlarýn neredeyse en usandýrýcý olayý. Bir çok arkadaþý bezdirmiþ. Mücadele etmek, önlemek, temizlemek için deðiþik yöntemler denenebilir.

Bu ilacý kullanan, kullanmayý düþünen, araþtýran arkadaþlarýn fikirlerini ve önerilerini öðrenmek istiyorum.

Önce ürünle ilgili açýklamalar(?)

*Tetra algizit inatçý alg problemlerinin çözülmesinde kullanýlýr.

*Çabuk geliþen alglere karþý etkili maddeler içerir.

*Oldukça güçlü alg problemleriyle savaþ için etkili bir formüldür.

*Suyun rengini ve kalitesini bozmaz.

*Özellikle gerekli miktarlarda kullanýlarak balýk, bitki ve mikroorganizmalara zarar vermeden alglerin (yeþil yosun) giderilmesini saðlar.

Bir görüþ (alýntýdýr)

Merhaba ; sakal yosunu benim akvaryumumda da vardý.Tetranýn Algizit isimli tablet þeklindeki ilacýndan kullandým.100 litreye 4 tablet kullandým .Bir gün bekledim ve 4 tablet daha kullandým.5-6 gün sonra dip çekimi yaptým.Sonuçta tüm sakal yosunu ,normal yosun ve camlardaki yeþil minik inatçý alglerden kurtuldum.

Akvaryumumda narin kardinal neon ve siyah neon ile kiraz karidesi gibi türler yaþamakta ayrýca java moss,christmas moss gibi yosun türü bitkilerde var.

Ancak Tetra Algizit hiçbir canlýya zarar vermedi ve yosun kökenli bitkilerimide eritmedi bu açýdan bu ilacý kullanmanýzý tavsiye ederim.

Kendim bizzat kullanmadýðým ve baþarýlý sonuç almadýðým hiçbir ilaç,yem ve yöntemi tavsiye etmiyorum.

Saygýlar.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Tetra Algizit
« Yantla #1 : Austos 10, 2009, 11:09:33 »
Çok kýsa vade de birþey beklemeyin. Uzun vade de ise tam bir yosun katili diyebilirim. Tabi ölen yosunlarýn tortu olarak tabana inmesi çok uðraþtýrýcý oluyor. Ben ufak bir akvaryumda deneme mahiyetli iki gün üst üste tam doz uygulamýþtým. 4-5 gün sonra yosunlar ölü haldeydi.

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #2 : Austos 10, 2009, 17:11:08 s »
Sevgili Barýþ bey,

Neden iki gün üst üste tam doz uyguladýnýz? Ayný uygulamayý yapan baþka birini daha görmüþtüm, aynen dediðiniz gibi toz þeklinde tabana alg-yosun ne varsa çökmüþtü, sanki kar yaðmýþ gibi. Üstelik diskus akvaryumunda yapmýþtý.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #3 : Austos 11, 2009, 08:58:14 »
 Neden iki gün kullandýðýmý tam hatýrlamýyorum. Ya sözlükten yarým yamalak çevirerek bu anlamý çýkartmýþtým prospektüsünden yada bende bir yerlerde okumuþtum.

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #4 : Austos 17, 2009, 23:52:53 s »
Algizit'i ilk kullanmamdan bu yana bir hafta geçti.
Yapraklarýn üzerindeki kahverengi lekelerde azalma görüldü.
Crypto'larda bazý yapraklarýn sarardýðýný gözlemledim.
Suya berraklýk saðladý.
Bitkilerin geliþiminde belirgin bir hýzlanma var.
Balýklara-canlýlara hiç bir zararý olmadý!

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #5 : Austos 19, 2009, 00:02:06 »
Umarým olmamýþtýr, bana da sempatik gelmeye baþladý ;D

Timur Eker

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 77
« Yantla #6 : Austos 19, 2009, 11:40:04 »
Peki alg sorunu tekrarlarsa bu ilacý tekrar mý kullanacaksýnýz?
Alg sorununun kaynaðýný bulup, ona göre önlem almak daha mantýklý deðil mi?

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #7 : Austos 19, 2009, 16:31:52 s »
Bende tekrarlama olmadý. Tankda sadece parvulalar ve bir kök Helferi vardý. Helferi zaten gidiciydi ama hala cansýzda olsa yaþýyor. Parvulalar saðlýklý. Tank'ta algizit'i kullandýktan sonra tanký low tech yaptým. Aydýnlatmayý düþürüp gübrelemeyi baþlarda sadece mikro elemen+potasyum'la yaptým uzun süredir ise hiçbirþey eklemiyorum. Ýlaç kullanýmýndan sonra çok nadir su deðiþimi yaptým ve filtreyi çok az temizledim. Ön camý sadece bir kere kazýdým. Su ve ön cam çok temiz. Bu tank'ta þuan da bir CT erkek Betta yaþýyor. Kapasitesi küçük olduðundan baþka da balýk düþünmüyorum.

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #8 : Austos 20, 2009, 12:13:45 s »
Sayýn Eker,

Ben, Algizit'i tatil dönemindeki olaðan dýþý durum nedeniyle kullandým, algler normalde sorunum deðildi!

Algizit, Cryptocoryne undulata'lara zarar verdi, yapraklarda çürüme ve deðýlmalar söz konusu ancak diðer bitkilerimde (Limnophila Aquatica, Hygrophila polysperma Ceylon, Cryptocoryne wendtii Rotala vb) olumsuzluk olmadý.

Timur Eker

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 77
« Yantla #9 : Austos 20, 2009, 16:21:41 s »
Sn.Metin,
sorunuza gelecek olursak, bu ürünün bakýr içerikli olduðunu söyleyebilirim. Bakýr bitkiler üzerinde yýpratýcý etkiye sahiptir ve omurgasýzlarda ise ölümcül etkiye sahiptir. Hiç kullanmadým ve tavsiye de etmem.