Konu: Dünyanýn en güzel karidesleri ve biraz hayal kýrýklýðý..  (Okunma sayýsý 5509 defa)

isobar

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 50
Arkadaþlar sanýrým 1 sene önce internette dolaþýrken inanýlmaz güzel görünümlerde renkleri okadar cezbedici karides türleri buldum ki yerine gidip alasým geldi  :D her hobi tutkunu gibi.Araþtýrýnca bu güzel varlýklarýn yeri Endonezya olduðunu buldum.Geçen gün forumda dolaþýrken canlýbitkinin yaptýðý reklamýný gördüm.(http://www.aristocratama.com/).Açýkçasý görünce insan içini çekiyor ama ufak :o bir teknik detay var ki .Görmüþ olduðunuz karidesler pek çok "bitki akvaryumu "için uygun deðil.Sertlik ve Ph deðeri oldukça yüksek Ph - (7.2 - 8 arasý) sert ve bitki akvaryumuna göre sýcak sularda yaþýyorlar.Akvaryuma konulacak bitki bakýmýndan oldukça zorlayýcý(java moss ..vs).Ama yinede hobicileri düþünmüþ olmalarý iyi fakat , bu güzel canlýlarý getirecekselerde uygun yaþam koþullarý ve akvaryum kurulumlarý hakkýnda biraz bilgi verseler fena olmazmýþ pazarlanýrken.Bildiðim kadarýyla pek ucuz canlýlar deðil ve çok fazla bilgisi olamayan bir hobici için hayal kýrýklýðý olabilir.Bir yanlýþým varsa bilgi açýsýndan lütfen düzeltin.Amacým sadece bilgi alýþ veriþi yapmak pozitif yönde..

Timur Eker

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 77
Caridina serrata grubuna ait karidesler deðil mi bunlar?

isobar

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 50
Caridina serrata grubuna ait karidesler deðil mi bunlar?
Caridina serrata türüne ait deðiller diye biliyorum þ piyasada oldukça yeni türler.Endonezyada Sulawesi adlý bir bölgeden çýkýyorlar.Yaþam koþullarý ve fiyatlarý hakkýnda http://www.planetinverts.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=71&products_id=245&zenid=4763f32ecb32f80da6177a02869dbfe2 linkden ulaþabilirsin.Genelde 28 derece ve üstü sýcaklýklarda oldukça sert sularda yaþan tatlý su karidesleri.Fiyatlarýda tane baþý 20$ baþlýyor.

Timur Eker

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 77
O halde gerçekten belirttiðiniz gibi, bitki seçeneklerini oldukca kýsýtlar. High tech zaten olmaz, belki low tech düzende bu su þartlarýný tolere edecek bitkilerle yapýlabilir.Fakat karideslerin ücretleri gerçekten ütopik.