Konu: java moss  (Okunma sayýsý 5276 defa)

miyaw33

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 38
java moss
« : Aðustos 18, 2009, 17:49:13 ös »
merhaba,30 litrelýk akvaryumumdaký bitkileri(parvula,eledoa ve cýnarlarýn coðu) çýkararak sadece java moss beslemeye karar verdim,su dengeleri bir anda altüst olmasýn diye 2 adet cýnarý býraktým sýmdýlýk.Co2 desteðini çektim;gübreleme olarak gün aþýrý potasyum (1cc) haricinde biþi vermiyorum,6 saatte aydýnlatma yapýyorum.
acaba java mosslar için ayrýca nitrat,demir,fosfat gübrelemesi yapmalýmýyým(elýmde var bolbol)?
Akvaryumumda 10 adet kýraz karides ve 7-8 lepistes var canlý olarak.
3 günde bir yuzde 8-10 civarý su deðiþimi yapýyorum ve þelale filtre kullanýyorum,balýk beslenmesi için sera flora veriyorum.
« Son Düzenleme: Aðustos 18, 2009, 17:50:37 ös Gönderen: miyaw33 »

Timur Eker

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 77
Ynt: java moss
« Yanýtla #1 : Aðustos 19, 2009, 10:22:17 öö »
Barýþ bey,
mantýklý bir yaklaþýmda bulunmuþsunuz. Balýk dýþkýsý ve yemleme nitrat ve fosfat üretir. Sadece potasyum ve demirli micro gübreleme ile bu iþi yürütmek mümkün.
Burda belirleyici olan aydýnlatmanýzýn gücüdür.Genel anlamda aydýnlatma 0.5 watt/lt nin altýnda olmalýdýr bu tür bir gübreleme yapacaksanýz. Doðru miktarlarda gübrelemeyi ise kendiniz bulmalýsýnýz. Bu ya ölçümle ya da gözlemle yapýlýr.Çünkü bu durum her akvaryumda farklýdýr.
Size tavsiyem, sadece moss kullanacaksanýz aydýnlatmayý 0.2-0.3 watt/lt ye kadar düþürün, ya da çýnarlar kalsýn.
Gübrelemede ise gübre sývýsý miktarýndan ziyade sývýnýn yoðunluðu esas alýnýr. Kimi gübrelerde yoðunluk azdýr kimisinde çoktur.