Konu: 20lt Orman esintisi, karides gezintisi  (Okunma says 13978 defa)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
20lt Orman esintisi, karides gezintisi
« : Austos 22, 2009, 22:57:56 s »
Evet 120lt tanký býrakýnca 20lt'ye döndük. Bu akvaryumu kurarken aslýnda içimde güzel duygular vardý, bakým az, gübre az, rotala da yok miss. Kurulumda bir zamanlar Maltepe'den almýþ olduðum 3-5 kiloluk Hagen siyah kumu kullandým. Ters bulduðum kum altý torf iþlemini uygulamadým sadece 5-6 tane misket gübre atýverdim tabana. Bu akvaryumda beni en çok heyecanlandýran þey mahogany (ya da her enyse ;D) kütüklerini kullanabilecek oluþumdu, nitekim kullandým da.

Akvaryumda eski akvaryumdan kalan Parvula ve hemianthus bitkielrini kullandým, fazlasýný da þimdilik gerekli bulmadým ancak bitkiler pek iyi durumda deðil. Bu arada bitki straforunu 2.5 günün ardýndan açtýðýmda salyangozlarý da bitkilerin arasýna yerleþtirip unuttuðumu fark ettim. Neyse ki 4 salyangozun 3ü bir saat sonra hareketlenmeye baþlamýþtý, kalan bir tanesinden þüphelenmedim ancak þüphelenmeliymiþim. Ertesi gün uyandýðýmda odam leþ gibi kokuyordu ve karideslerim artýk yaþamýyordu(sornadan bir plati yavrusunun daha cesediyle karþýlaþtým) Akvaryumu güç bela temizledim ve salyangozu çöpe attým. Bunlar geçen hafta oldu. Dün iki salyangozun daha öldüðünü fark ettim ve neyse ki bu sefer erken davranan bendim. Kalan tek salyangozum þu an akvaryumda geziniyor ve aslýnda tek salyangoz daha çok iþime geliyor ancak kayýplar üzücü elbette.

Akvaryumdaki su belki 10 litreyi ancak bulur ve balýk yükümüz aþýrý. 15 civarý balýk var. Benim asýl niyetim bütün balýklarý verip bulursam akvaryuma karides atmak ve anneme günde bir kere yem at, azalan suyu ekle, su deðiþimini ben geldikçe yaparým demek. Bir de bamboo dikmek..

Akvaryum birkaç gün aydýnlatmasýz kaldý, odam da Güneþ aldýðý için çok önemsemedim ve bitkiler biraz daha kötüleþti ancak birkaç gün önce zahmet edip stoktaki 8w floresan armatürünü Allah'a emanet baðlayýverdim. 20w tasarruf ampulüyle yapacaðým kapak yakýnda devreye girecek.

Ýþte ilk resimler, yorumlarýnýz beni sevindirir :)

,

Bu da yeni kapak projemden ilk sýzan görüntüler ;D

« Son Dzenleme: Austos 22, 2009, 23:00:25 s Gnderen: admin »

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
Ynt: 20lt Orman esintisi, karides gezintisi
« Yantla #1 : Austos 23, 2009, 12:30:52 s »
Adminim ellerine saðlýk , çok þekil bi proje olmuþ  ;D

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #2 : Austos 24, 2009, 16:46:01 s »
 Birkan senin kapak yapýmýndaki yaratýcýlýðýna her zaman hayran kalmýþýmdýr zaten :D Ama bu kapak ne kadar uzun ömürlü olur bilemem Carte Dor kutusu (reklama girmez umarým :) ) hem ýsý yönünden hemde ýþýðýn daðýlmasý için pek iyi deðil gibi. Bunun yerine benim son zamanlardaki favorim tabelacýlarýn kullandýðý polikarbon'dan bir kapak yapabilirsin. Bitkilerin dikimi hoþ olmuþ birde kendilerini toparlarlarsa çok daha iyi olur. Balýk sayýsýný zaten belirtmiþsin direk es geçiyorum. Aydýnlatma deðiþtiðinde de su seviyeside yükselecektir. Mahogany kökü çok güzelmiþ ve çok yakýþmýþ. Ama resimler biraz karanlýk çýkmýþ. Resimler fotoðraf makinesiyle çekildi ise sanýrým flash'lý çekilmiþ. Bir iki tane normal çekim yapýp koyarsan detaylarý daha iyi görürüz. Þimdilik bu kadar iþlerim çok yoðun detaylýca sonra yazarým :D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #3 : Austos 24, 2009, 20:39:29 s »
Abi yok flaþtan deðil, þimdiki aydýnlatma açýkta olduðundan fotoðraf makinesine de direk ýþýk vuruyor tepeden, makine de diyaframý otomatik kýsýnca akvaryum karanlýk kalýyor mecbur. Beyazlar patlasýn akvaryum aydýnlansýn yapmak isterdim amm manuel yok iþte dandik þeyde ;D Abi carte dour hala devreye giremedi ama ýsý açýsýndan problem olmayacak gibime geliyor. Bakýcaz artýk. Tabelacýlarla uðraþasým yok, olmadý yine evden birþeyler bulacaðýz artýk ;D

gulay

• Üye
  • **
  • leti: 95
« Yantla #4 : Austos 31, 2009, 13:46:18 s »
Benim de büyüklere döndükten sonra aklým hep ufak tanklarýmda kaldý. Gerçi þu an içinde canlýdoðuranlar ve bitkilerin olduðu 2 adet ufaklýðým var ama benim de balýk sayýsý nedeniyle tasarýmdan uzak haldeler... Kökün þekli benim de hoþuma gitti. Balýklarý verdikten sonra güzel kompozisyonlar yaratýlabilir bununla  :)

KardinalNeon

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
  • Ad Soyad: Bade Babayigit
« Yantla #5 : Ocak 21, 2010, 11:21:01 »
Merhaba Birkan bey,
Elinize saðlýk, gerçekten dolu dolu balýklarýn bence çok sevecegi bir tank olmuþ :)
Þuanki halini merak ettim.
Bu arada dipte kaç cm hagen kum kullanmýþtýnýz?
Bende de ayný boyularda 20 lt lik bir akvaryum var.Az bitkili yetiþtirmeyi düþünüyorum.
8-9 cm kadar Hagen kum koydum ama sanki biraz fazla geldi.akvaryum bir anda çok küçük görünmeye baþladý ve mangrowe kökü mü kestirmem gerekiyor bir anda sýgamaz oldu :)

T3kniker

• Üye
  • **
  • leti: 56
  • Ad Soyad: Murat Demirel
« Yantla #6 : Ocak 22, 2010, 20:27:45 s »
Evet Birkan Bey son hali nedir tankýn?Kurulalý bayaðý bir zaman geçmiþ.Balýklar duruyor mu?Yoksa karides tankýna mý dönüþtürdünüz.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #7 : Ocak 26, 2010, 03:25:48 »
Merhaba,
Kusura bakmayýn okul yoðunluðu ve yurttaki internet sorunlarý nedeniyle siteye pek sýk giremiyorum. Sanýrým tabanda 3cm civarý kum var, pek yeterli deðil kum açýkçasý.

Akvaryum Elazýð'da ben Ankara'dayým maalesef, kapakla uðraþmadýðým için ve de akvaryum sorumluluðu babama ait olduðundan sanýrým bayramda akvaryumda tek bir bitki kalmamýþtý neredeyse. Karides de almadým, mevcut balýklarla akvaryum sanýrým devam ediyor. Ancak yazýn el atabileceðim galiba ;D

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #8 : ubat 28, 2010, 20:00:58 s »
Birkancým kapaðýna bittim harikasýn :D