Konu: bitkili discus tanklarým sizlerle  (Okunma sayýsý 9974 defa)

dr.dýscus

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 12
bitkili discus tanklarým sizlerle
« : Eylül 07, 2009, 00:17:55 öö »
herkeze merhaba 1 er metrelik 2 adet bitkili dýscus tankým var bakalým beyenicekmisiniz..

kullanýlan ekipmanlar ;(2 tanktada birbiri ile ayný malzemeler kullanýldý)
- 1200 lt jebo dýþ motor
-3 er adet gro-lux frolasan
-bitki çeþitleri
-tabanda aqua clean üzerinde derekumu
-mango kökü
-mayalý sistem karbondioksit
-hava taþý

ve huzurunuzda yorumlarý bekliyorum..:)

« Son Düzenleme: Eylül 08, 2009, 03:15:37 öö Gönderen: admin »

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: bitkili discus tanklarým sizlerle
« Yanýtla #1 : Eylül 08, 2009, 03:17:12 öö »
Balýklar çok güzel ancak  bitkiler sanýrým yeni, haliyle oturmuþ bir kompozisyon yok, umarým bitkilerin bakýmý konuwsunda bir sorun yaþamazsýn zamanla bir kompozisyon oturtursunuz zaten. Fotoðraf çekerken flaþ patlatmazsanýz hem balýklar hem de bizler için daha hayýrlý olur diye düþünüyorum bu arada :)

dr.dýscus

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #2 : Eylül 08, 2009, 17:59:51 ös »
evet akvaryumlarý yeni  hazýrladým gerçi 1 ay oldu þuan yeni fotoðraf çekicem ve eklicem bitkiler biraz daha büyüdü ...

bu arada  bitkilerin bakýmý konusunda sizden yardým istiyorum beni korkuttunuz  :-\

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #3 : Eylül 09, 2009, 02:41:44 öö »
Diskus akvaryumlarýnda en büyük çýkmaz bence aydýnlatma. Bitkiler az ýþýýð sevmiyor, diskuslar çok ýþýðý; kimi balýklar fazla ýþýkta hayata küsebiliyor ;D Baþka açmazlar da var elbet ama ýþýk açýsýndan sorun bu bence. Tabanla ilgili daha gýcýk þeyler var mesela diskuslar genelde dipte beslenmeyi sevdiðinden ya da sýk sýk dip sifonlamasý ile akvaryumu temiz tutmanýz gereken durumlarda kum veya taban bitkileri sorun olmaya baþlýyor.

fantastik3

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanýtla #4 : Eylül 09, 2009, 10:31:12 öö »
Diskus tanklarý için Aquaclay'in uygun olmayacaðýný düþünüyorum. (Gerçi bazý firmalar diskus beslemek için uygundur diye belirtse bile!)
Çünkü, iri taneli olduðundan balýk ve bitki artýklarý taþlarýn arasýna doluyor, bol bitkili akvaryumlarda bunlar gübre olarak bitkiler tarafýndan tüketiliyor. Ancak bitki azsa dip çekimi yapmak gerekiyor, taban karýþýrsa dip çekimi dengeyi bozuyor...

Diskus için benim görüþüm ince silis kum. Her zaman dip çekimine uygun, ince gözenekli olduðundan basit bir dip çekimiyle tertemiz olabilir.
Bitkiler için ise, kütüklere (kesinlikle kayayý Diskus akvaryumuna uygun görmüyorum) baðlanmýþ Java Fern, Anubias, uzun ve saðlam yapraklý crypto balanse gibi bitkileri kullanýlmasýnýn uygun olacaðýný düþünüyorum. Bunlar fazla ýþýk ta istemiyorlar!

Bitkili tanklarda budama nedeniyle oldukça fazla müdahelede bulunmak gerekiyor. Diskus akvaryumuna býrakýn elinizi sokmayý yanýna bile çok hýzlý yaklaþýnca balýklar hemen strese giriyorlar.  

Diskuslarýnýz güzel güzüküyor, aman nazar deðmesin :)
« Son Düzenleme: Eylül 09, 2009, 10:35:18 öö Gönderen: fantastik3 »

dr.dýscus

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #5 : Eylül 09, 2009, 13:57:03 ös »
paylaþýmlarýnýz için teþekkürederim beni aydýnlattýnýz ...

dr.dýscus

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #6 : Eylül 10, 2009, 15:25:04 ös »
tanklarda yarýyarýya su deðiþimi yaptým dip temizledim bitkilerin çürüyen yapraklarýný ve kökleri temizledim gübresini attým þuan sorun yok bu iþlemleri ne kadar sürede ve nasýl yapmalýyým :) yardýmcý olursanýz sevinirim...

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #7 : Eylül 10, 2009, 15:46:39 ös »
Haftalýk ufak deðiþimler yapabilirsiniz mesela %10 ama %50 çok yüksek bir oran.

dr.dýscus

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #8 : Eylül 12, 2009, 20:01:23 ös »
azoo'nun misket gübresinden aldým her bir tanka kaç tane atmalýyým bana 3 ' er adet yeterli dediler emin olmadým ...
« Son Düzenleme: Eylül 13, 2009, 13:59:12 ös Gönderen: dr.discus »

Akartuna

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 22
« Yanýtla #9 : Kasým 09, 2009, 09:51:25 öö »
Akvaryumunuz güzel yalnýz arka fon eksikliði çok güze çarpýyor.Mavi bir arka fon harika duracaktýr.Çeþit çeþit görüþ bildiren arkadaþlarýmýz var katýlýyorum saygý duyuyorum.