Konu: Double-face akvaryumum (200 litre)  (Okunma says 13147 defa)

turunc

• Üye
  • **
  • leti: 20
Double-face akvaryumum (200 litre)
« : Eyll 09, 2009, 23:08:33 s »
Double-face akvaryumum

Geliþme belli bir aþamaya gelince genel fotoyu çeker paylaþýrým. Fakat þimdilik sadece bölgesel fotolar var. Henüz yeni kuruldu. 10 günlük bir kurulum. Marsilea dikmek 3 saatimi aldý.

Tabanda siyah kuvars kum ve dazs soil kullandým. Suyu 1/3 doldurduktan sonra hemen bitkileri diktim. HEmen derken 3 saat sürdü. :) Suyu hala tamamlayamadým. Teknik aksaklýk...
 Kurulumdan 7 gün sonra Co2 vermeye baþladým. Sývý gübrelemeye ayný gün baþladým. Yeni kurulduðundan ve bitkiler henüz oturmadýðýndan sadece potasyum verdim. Diatom baþlangýcý görüldü. Bitkilerin üzerinde gelen saç yosunu var. Bunlar zamanla çözülecek problemlerdir. Balýklarý 6. gün ekledim. Geliþmeleri hep bilikte göreceðiz.

100x50yx40
2 gün ýþýðý-1 grolüx flo
2213 Eheim dýþ filre
2 litre CO2 tüp
Ista external difüzör

Bitkiler:
Marsilia hirsuta
Java fern
Java moss
Anubias barteri
Vallisneria americana var. biwaensis - Spiral saz
Nymphaea lotus (zenkeri)
Echinodorus Indian red
Micranthemum umbrosum (bebek gözyaþý)
Cryptocoryne walkeri

Bunlar yeni bebiþlerim. Tül mermer meleklerim. 6 adet. Henüz 3 aylýklar.

Akvaryum çift taraflýdýr. Ýþyerimin ön camýnda duruyor. Dýþarýya koyduðumuz masadan da zevkle seyrediyorum. Çift yüzlü olduðundan dizanyda en çok bu açýdan zorlandým. Arka tarafýnda ayný güzellikte olmasý gerekiyor.

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Ynt: Double-face akvaryumum (200 litre)
« Yantla #1 : Eyll 10, 2009, 01:33:47 »
Akvaryumunuz güzel gözüküyor. Ancak güneþ ýþýðý aldýðý için alg-yosun patlamasýn!

turunc

• Üye
  • **
« Yantla #2 : Eyll 10, 2009, 02:13:49 »
Teþekkürler yorumunuz için. Akvaryumum güneþ ýþýðý almýyor. O sebeple bir sorun olmayacaktýr. SAdece aydýnlýk bir yerde duruyor.  Sabah çok erken saatlerde yarým saat güneþ ýþýðý alýyor. Bu akvaryum için faydalý bir þeydir. Tabii dengelere dikkat edersek. :) Biraz tecrübe gerekiyor.

Eleþtiri, yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #3 : Eyll 10, 2009, 10:11:21 »
Marsilia hirsutalarýnýz geliþince güzel bir tank olacaða benziyor elinize emeðinize saðlýk.Arka fon kullanmayacakmýsýnýz ?.

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yantla #4 : Eyll 10, 2009, 10:15:15 »
Ümit Haným,

Güneþ almýyor derken, direkt olarak almamasýný kastediyorsunuz sanýrým. Tankýnýz henüz çok yeni! Biyolojik dengenin tam oturmasý 6-8 ay gibi bir süreç olduðunu düþünürsek, kesin sonuçlar için henüz çok erken. Bakteri kültürü kullanmasaydýnýz ancak 2-3 haftada doðal olarak balýklarýn yaþayabileceði bir ortam oluþacaktý.

Alg riski hepimizin korkulu rüyasý, insaný hobiden soðutuyor!
Bu nedenle geç olmadan, hiç UV filtre kullanmayý düþündünüzmü?

« Son Dzenleme: Eyll 10, 2009, 23:26:55 s Gnderen: fantastik3 »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #5 : Eyll 10, 2009, 13:37:04 s »
Su dengeleri yeridne olduktan sonra illa ki Güneþ gören akvaryum yosun tutacak diye bir kural yok, sadece dengeleri oturtmakta zorlanýyoruz problem bu oluyor. Güneþ ýþýðý da yosun oluþma potansiyeli varsa katalizör etkisi görüyor elbette. Yalnýz balýklarýn bu kadar erken ve bir anda eklenmesi bence çok doðru olmamýþ

turunc

• Üye
  • **
« Yantla #6 : Eyll 10, 2009, 17:13:07 s »
Merhaba,

Soner Bey, akvaryumu çift taraflý kullanmayý planlýyorum. O sebeple þimdilik arka fon olmayacak. Fakat ileride genel foto çekerken, elimdeki siyah fonu kullanabilirim.

Mutlu Bey, yorumunuz için teþekkür ederim. UV filtre kullanamayý düþündüm. Fakat ekonomik olarak þu anda bu mümkün deðil. Akvaryumun ilerleyiþine göre, eðer elzem görürsem UV kullanacaðým.

Birkan Bey, görüþlerinize katýlýyorum. Balýklar konusunda haklýsýnýz. Dayanamadým desem yeridir. :)

GEliþtikçe yeni fotolar paylaþacaðým. Baþým derde girerse yardýmlarýnýza her zaman açýðým. Gözümden kaçan birþeyler kesin vardýr. Saygýlarýmla...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #7 : Eyll 10, 2009, 17:21:29 s »
Bu arada bence kütüðün bitiþ noktasýnda çok fazla yosun kullanmýþsýnýz, yosunlar geliþmeye baþladýðýnda görüntü daha da biçimsizleþecek bence uç kýsýmlardaki fazlalýklarý alýp resimde görünen kütüðün sað tarafýndaki seyrek bölgeye eklemelisiniz. Balýklar için de saðlýk olsun artýk ne yapalým ;D

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #8 : Eyll 10, 2009, 22:57:59 s »
Ümit Haným Ziraat mühendisi olan birine bitki yetiþtirilmesi konusunda akýl vermekten hicab duyarým ;D. Ama eminimki tankýnýz ileride süper olacak, ileriki günlerde yeni fotolarý paylaþmanýz dileði ile.Bu arada melekleriniz çok þirin.Elinize emeðinize saðlýk.

turunc

• Üye
  • **
« Yantla #9 : Eyll 12, 2009, 02:13:45 »
Sevgili adminim, kararsýz kalmýþtým mosslar konusunda. Fikir için teþekkürler. Sizin dediðiniz gibi deneyeceðim. Aslýnda moss özürlüsüyümdür. Benim için mosslar tam bir muamma. Bir türlü güzel yetiþtiremedim. Hatta yerleþtirmeyi bile baþaramadým. Sizden ricam; java mosslarýn püf noktalarýný içeren bir mini makale yazsanýz, inanýn çok makbule geçer benim için. :)

Ýlahi Soner Bey... BEn ancak domatesten, aðaçlardan, üzümlerden anlarým. Su altý bitkileri için bütün birikimimi kullanýyorum. Her sese kulak veririm, herkesi dinlerim, gözlem yapar, oradan anlam çýkarýrým. O sebeple her türlü konu konuþulsun, bilgiler paylaþýlsýn isterim. Sizden de ricam budur. Meleklerim henüz yavrular, o sebeple bence de çok þirinler. Ýnþallah saðlýkla büyütmek nasip olur.

Uygun þekilde çekilmedi ama yine de baþlangýç fotosu olmasý açýsýndan genel fotoyu paylaþmaya karar verdim. Gece çekimi yapmadýðýmdan yansýmalar ve çekim hatalarý var. Bunlarý görmezden gelmenizi rica ederek görüþlerinize açýyorum. :)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #10 : Eyll 12, 2009, 03:50:40 »
Aslýnda mosslarýn öyle çok püf bir noktasý yok uzun uzun anlatýlacak. Ekstra söylenebilecek þey yeni tanklardan ziyade oturmuþ sularý seviyor oluþlarý. Melekleriniz pek yavru sayýlmaz, birkaç ay içinde üreme çaðýna eriþmiþ olacaklar. Bu arada ben de size bir soru sorayým bað dediniz, üzüm dediniz. Amcamýn baðýnda epey yýllanmýþ üzümlerin sökülüþünden artakalan dallar ve kökler var, sanýrým üzüm aðaç ya da ot her neyse artýk suya epey dayanýklýymýþ. Kökleri ya da dallarý kaynatýp akvaryumda kullanmamýz mümkün müdür ;D

turunc

• Üye
  • **
« Yantla #11 : Eyll 12, 2009, 14:06:40 s »
Dallarý deðil de, köklerini kullanabilirsiniz. Çok sert bir odunu vardýr.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #12 : Eyll 13, 2009, 14:18:29 s »
Ümit Haným, epeydir bahsediyordunuz bu akvaryumdan. En sonunda gerçekleþtirmiþsiniz ve gayet te iyi bir baþlangýç olarak görünüyor. Bitkiler de akvaryumu biraz doldurmaya baþlasýnlar daha da güzelleþecektir.

turunc

• Üye
  • **
« Yantla #13 : Eyll 13, 2009, 18:10:01 s »
Yorumunuz için teþekkürler Yýldýrým Bey. VAlla sayenizde oldu desem yeridir. :) ÖZellikle bitki, kum, ekipman ve çok deðerli bilgi paylaþýmýnýz sayesinde...

turunc

• Üye
  • **
« Yantla #14 : Eyll 15, 2009, 01:43:51 »
Çekim için siyah arka fon koydum, ve sýk aralýklarla fotolarý çekip yüklemeye ve sizlerle paylaþmaya çalýþacaðým.

Yeni yapraklarý görebiliyor musunuz? Yonca þeklinde yeni yapraklar verdi.

Zenkeriler yerlerine adapte oldular ve bu kadar kýsa sürede yapraklandýlar. Solda cryto wendtii brown görülüyor.

JAva fernler çok mutlu, bu kadar kýsa sürede yeni çýkan filizlere bakýn. Taze suyun önemini bu anlamda vurgulamak isterim. JAva fernler taze su çok seviyor. Su deðiþimini asla ihmal etmeyin.

Genel foto- siyah fon ile... Sadece çekim için kullandým. ÇÝft yüzlü olarak  kalacak þimdilik.

Biraz da yakýcý pozlar alalým benim minik güzellerimden. MAÞALLAH...

Not: Fotoda görülen minik beyaz noktalar Co2 ve O2 baloncuklardýr.