Konu: Perlit  (Okunma says 18252 defa)

bülent16

• Yeni üye
  • *
  • leti: 8
Perlit
« : Temmuz 11, 2007, 21:36:36 s »
Arekadaþlar taban malzemesi olarak Perlit kullanabiliriz. Ben eski bitki akvaryumumda tabanda sadece Perlit kullandým ve kendi gözlemlerime göre bitki için çok güzel bir taban malzemesi ilk baþta hafif bir malzeme olduðu için bitki köklerini sýkmýyor. ( Bu arada belirteyim bahsettiðim perlit ham perlit) Yanlýz önemli olan bir konu Perliti akvaryuma koyduðunuzda 2 hafta kesinlikle akvaryumunuza bitki eklemesi yapmayýn ilk hafta bir su deðiþimi yapýn ikinci haftada su deðiþimi yaptýktan sonra bitki eklemesi rahatlýkla yapabilirsiniz. En azýndan benim ilk denememde bu sýkýntýyý yaþadým hemen ertesi gün bitki ektiðimde bitkilerimin yapraklarý sarardý ve döküldü ama sonra bitkilerimin geliþimi çok güzel oldu hatta glostigmalarým karbondioksit takviyesi olmadýðý ve ýþýk sistemim çok zayýf (Sadece 60 Cm Noýrmal flo) olmasýna raðmen hiç yukarý doðru yaprak vermeden ilerlemiþlerdi. Gerçi yine belirteyim bunlar benim tecrübelerim eðer Perlit hakkýnda bilgisi olan arkadaþlar varsa onlarýn bilgisini de almak isterim.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Perlit
« Yantla #1 : Temmuz 11, 2007, 23:47:38 s »
Kullanan herkes memnun galiba. Ben de þu an inþaat yapan amcamdan perlit alacaktým. Geçen gün bir kamyon getirmiþler galiba. Hemen bitki ekilmemesi gerektiðini bilmiyordum. Bilgiler için çok teþekkürler.

bülent16

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Temmuz 12, 2007, 00:06:50 »
Birkan bey bu inþaat için imal edilen Perlit yüksek ýsýdan geçip geniþlemesi sonucu çok hafif olup suya batma sorunu yaþarsýnýz benim bahsettiðim ham perlit özellikle Dökümcülerde bulabilirsiniz bir artýsýda fiyatý da çok uygundur benim aldýðýmda 13 Ykr idi.
« Son Dzenleme: Temmuz 12, 2007, 00:07:23 Gnderen: bülent16 »

bülent16

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Temmuz 12, 2007, 00:10:17 »
Hemen bitki ekilmemesi konusu sadece kendi tecrübelerime dayanarak belirttim ilk mesajýmda da belirttiðim gibi ilk kurduðumda bitki ekimini ertesi gün yapmýþtým bitkilerde bozulma gözlemledim. Daha sonraki bitki akvaryumu kurulumlarýnda iki hafta bekledim sonra bitki ekimi yaptým hiç bir sorunla karþýlaþmadým.

hakanserin

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
« Yantla #4 : Temmuz 12, 2007, 09:23:02 »
Ben de perlit kullanýyorum ve Bülent Bey'in bahsettiði gibi hemen ekim yapmayýn.Ben bu yüzden olduðunu bilmiyordum ama demekki tesadüf deðilmiþ.Tankýmý ilk kurduðum zaman Glossolarýn hepsi,hassas türlerin hepsi çürüdü.Diðer bitkilerin de yapraklarý sarardý.Þimdi yeni yeni toparlanýyorlar.Toparlandýklarýný görünce dün Elocharis parvula'larýmýda diktim.Geliþmleri aktarýrým yine..

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #5 : Temmuz 12, 2007, 23:20:54 s »
Hakan abi sen de mi ham perlit kullanýyorsun ? bu yüksek ýsýda patlatýlýp bol bol gözeneklenip hafifletilmiþ perlit yani muhtemelen bizdeki akvaryuma hiç mi uymaz dersiniz ? Elazýð'a bir dahaki gidiþimde ham deðilse alayým o zaman. Yalýtýp için kullanacaklarmýþ.

hakanserin

• Yeni üye
  • *
« Yantla #6 : Temmuz 16, 2007, 23:10:33 s »
Kusura bakma Birkan'cým mesajýný yeni gördüm.Geciken cevap için özür..  ;)

Ham perlit kullanýlmasýnýn en büyük sebebi,iþlenmiþ perlit (bahsettiðin gibi ýsýyla iþlem görür) geniþleyen hacminden dolayý yoðunluðu düþer.Böylece suyun yoðunluðundan daha düþük bir deðer kazanýr.Bu yüzden de suya batmaz...

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #7 : Temmuz 17, 2007, 21:26:48 s »
Hakan Bey bu perliti acaba nereden temin edebiliriz? Ben Ýstanbul da ikamet etmekteyim.

bülent16

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : Temmuz 18, 2007, 12:58:26 s »
Nuri bey ham Perliti dökümcülerde bulabilirsiniz. Dökümcüler vermek ismezlerse dökümcüler odasýnýn satýþ yerleri var onlar yardýmcý oluyorlar.

hakanserin

• Yeni üye
  • *
« Yantla #9 : Temmuz 19, 2007, 21:05:12 s »
Hakan Bey bu perliti acaba nereden temin edebiliriz? Ben Ýstanbul da ikamet etmekteyim.
Ben bir arkadaþtan almýþtým.Kendisi için 50kg kadar getirtmiþti.Fakat epey araþtýrýp uðraþmýþtý ve az bir miktarýný kullanmýþtý..Ben de hazýra konup,kalan miktarýný almýþtým  ;D
Fakat daha sonradan araþtýrdýðým kadarýyla,Bülent Bey'in verdiði bilgiye ulaþtým.Dökümcülerde varmýþ.Tam adres bilmiyorum malesef.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #10 : Temmuz 20, 2007, 01:04:03 »
Nuri bey ham Perliti dökümcülerde bulabilirsiniz. Dökümcüler vermek ismezlerse dökümcüler odasýnýn satýþ yerleri var onlar yardýmcý oluyorlar.
[Ben bir arkadaþtan almýþtým.Kendisi için 50kg kadar getirtmiþti.Fakat epey araþtýrýp uðraþmýþtý ve az bir miktarýný kullanmýþtý..Ben de hazýra konup,kalan miktarýný almýþtým  ;D
Fakat daha sonradan araþtýrdýðým kadarýyla,Bülent Bey'in verdiði bilgiye ulaþtým.Dökümcülerde varmýþ.Tam adres bilmiyorum malesef.

Cevaplar için teþekkür ederim.  BANADA DÖKÜMCÜLER SÝTESÝNÝN YOLU GÖZÜKTÜ DEMEKKÝ.

mrtcn_k44

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
« Yantla #11 : Ekim 09, 2008, 16:26:57 s »
Bende akvaryumumda perlit kullanmaktayým çok iyi bir taban malzemsi en önemli yaný ise hafif oluþu ve bu yüzden köklerin rahatca yerleþmesine izin veriþi. Fakat bana göre bir sorun var; acaba perlit mineral bakýmýndan nasýldýr ki pek zengin olduðunu sanmýyorum. :)

simdihayat

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
  • Ad Soyad: aydýn söner
« Yantla #12 : Austos 03, 2015, 15:42:46 s »
perlit nedir ?

serkomen

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1