Konu: 6 X 54 Watt T5 Floresan Armatür (Resimli)  (Okunma says 19010 defa)

murer

• Yeni üye
  • *
  • leti: 19
  • Ad Soyad: Murat ERCAN
6 X 54 Watt T5 Floresan Armatür (Resimli)
« : Eyll 28, 2009, 18:18:45 s »
Merhaba arkadaþlar.

Tanký büyütüp bitkiliye geçtikten sonra yetersiz ýþýk problemleri benide olumsuz etkilemiþ olup bende baþýmýn çaresine kendim bakayým dedim. 
Hazýr armatürlerin internet ortamýnda ve piyasada yaklaþýk 1.000 - 3.000 TL. arasý fiyatlar ile satýldýðý için kendime bir armatür yaptým.
Yaklaþýk 12 günde tamamlamýþ olduðum,eloksallý alüminyum sac ve profil kullanarak,zaman ayarlý,fan soðutmalý,reflektörlü, 6 X 54 Watt T5 floresan armatürü tamamlamýþ olup,olumlu ,olumsuz fikir ve düþüncelerinizi bekliyorum.

Kullanýlan malzemeler

* Çeþitli ebatlarda 1.20 ve 2.30 mm eloksallý alüminyum sac
* Özel yapým çekme alüminyum profil
* 2 adet 8 programlý zaman saati
* 2 adet 9x9 220 volt fransýz malý fan
* 3 adet Relco marka 2x54 watt balast
* 6 adet reflektör (Celal Topçu beyden alýnmýþtýr)
* 2 adet priz Schneider marka(Dalga motoru ve co2 selenoid valf için)
* 1 adet bilgisayar power kablo ve prizi
* Çeþitli ölçülerde plastik fitil ve sýzdýrmazlýk için contalar
* Çeþitli ebatlarda vidalar
* 12 adet T5 soket
* Yaklaþýk 35 metre çeþitli kalýnlýkla kablolar
* Çeþitli kalýnlýkta silikon makaron
* 3 mm kenarlarý kumlama yapýlmýþ cam

54 Watt T5 Floresanlar

* 2 adet Slyvania Aquastar
* 2 adet Slyvania Gro-Lux
* 2 adet Slyvania Luxline Plus 865

Saygýlar.........................

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: 6 X 54 Watt T5 Floresan Armatür (Resimli)
« Yantla #1 : Eyll 28, 2009, 21:00:39 s »
Tebrikler, çok baþarýlý...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Eyll 28, 2009, 21:29:51 s »
Evet ben de çok sevdim(renk dýþýnda ;D) Maliyeti ne kadara geldi acaba ortalama ?

murer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Eyll 28, 2009, 21:36:33 s »
Tebrikler, çok baþarýlý...

Teþekkür ederim, Yýldýrým bey.

murer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Eyll 28, 2009, 21:48:42 s »
Evet ben de çok sevdim(renk dýþýnda ;D) Maliyeti ne kadara geldi acaba ortalama ?

Teþekkür ederim.

Yaklaþýk 700 TL.yi buldu.Froresanlar dahil.Renk konusuna gelince, boya elektrostatik olduðu için fýrýnda atýlan rengi tercih etmek zorunda kaldým :-\.Akvaryum mobilya rengine uydurmaya çalýþtým.Bir hafta daha bekleseydim biraz daha koyu boya attýrabilirdim Yalnýz biraz tez canlý olduðum için  malesef bu renk oldu.Mahsuruda yok zaten akvaryumun üzerinde fazla gözükmüyor.

Saygýlar..............

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yantla #5 : Eyll 29, 2009, 11:54:39 »
Ýyi bir tasarým, güzel iþçilik sonucunda gayet baþarýlý bir çalýþma olmuþ, tebrik ederim.
Bana göre bitkili akvaryum piyasasýnýn en önemli eksiklerinden biri aydýnlatma. Tankýnýzý her yerdeki camcýda yaptýrmanýz mümkün. Kapak ise baþlý baþýna bir muamma. Suntadan, mdfden yapýlanlar lake gibi iþlemlerden geçmezse bir süre sonra kabarýyorlar. Alüminyum hem hafif, anti korazif, iþlenmesi kolay, boyamasý kolay bir malzeme. Doðru bir seçim olmuþ, fanlarla aktif soðutma yapmýþsýnýz ama armatür gövdesi de pasif bir soðutucu olarak da vazife yapacaktýr.
Yabancý ülkelerde görüyoruz, her þey basite ve profesyonelliðe dönüþmüþ. Bitkili akvaryum için özel donanýmlar özenli olarak yapýlýp, yaygýnlaþtýðý zaman hobinin coþacaðýna inanýyorum.

murer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #6 : Eyll 29, 2009, 13:54:06 s »
İyi bir tasarım, güzel işçilik sonucunda gayet başarılı bir çalışma olmuş, tebrik ederim.
Bana göre bitkili akvaryum piyasasının en önemli eksiklerinden biri aydınlatma. Tankınızı her yerdeki camcıda yaptırmanız mümkün. Kapak ise başlı başına bir muamma. Suntadan, mdfden yapılanlar lake gibi işlemlerden geçmezse bir süre sonra kabarıyorlar. Alüminyum hem hafif, anti korazif, işlenmesi kolay, boyaması kolay bir malzeme. Doğru bir seçim olmuş, fanlarla aktif soğutma yapmışsınız ama armatür gövdesi de pasif bir soğutucu olarak da vazife yapacaktır.
Yabancı ülkelerde görüyoruz, her şey basite ve profesyonelliğe dönüşmüş. Bitkili akvaryum için özel donanımlar özenli olarak yapılıp, yaygınlaştığı zaman hobinin coşacağına inanıyorum.

Teşekkürler, Mutlu bey.

Söylediklerinizi katılıyorum, inanın Türkiyede aydınlatma ilgili sorunlar oldukça sıkıntılı.Bende çok araştırma yapmama rağmen bulamadım,(Genelde internet ortamında satılıyor)bulduklarım ise, 6x54 den bahsediyorum 1.000 TL. civarı, üzerinde zaman saati yok,tek girişli 6 sını birden yakıyorsun,2 çıkış yapmaya kalksan garanti dışı kalacak. (Bu kadar az bulunan ürün içinde nasıl bir servis ağı vardır muamma) Giesemann armatürlerdede mükemmel ürünler var ama 1.500 $ civarından başlıyor vergi gümrük hariç,v.s. O yüzden iş başa kaldı, Allahtan elimden geliyor böyle şeyler.

Şimdi ise düşüncem maliyeti 450 - 500 TL. ye düşürürsem ki, sipariş üzerine imalatına girmeyi planlıyorum.8x54 - 8 x80 - 10 x 54 - 10 x 80 Reefcilerinde çok işine yarayacak.

Saygılar.......
« Son Dzenleme: Eyll 29, 2009, 14:00:28 s Gnderen: murer »

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yantla #7 : Eyll 29, 2009, 14:54:47 s »
Aydýnlatma bitkili akvaryumlarda önemli ama tuzlu su akvaryumlarýnda daha büyük bir kullaným alanýna sahip, pazar payý daha büyük. Yabancý ürünler var ama çok pahalý. Ülkemizde uzak doðulu üreticilerden daha baþarýlý çalýþmalar yapýlabileceðine inanýyorum. Kalite ve fiyat uygunluðu yakalanabilirse çok güzel olur.

murer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : Eyll 29, 2009, 15:40:43 s »
Aydýnlatma bitkili akvaryumlarda önemli ama tuzlu su akvaryumlarýnda daha büyük bir kullaným alanýna sahip, pazar payý daha büyük. Yabancý ürünler var ama çok pahalý. Ülkemizde uzak doðulu üreticilerden daha baþarýlý çalýþmalar yapýlabileceðine inanýyorum. Kalite ve fiyat uygunluðu yakalanabilirse çok güzel olur.

Ýlginize teþekkür ediyorum.

Bunu yaparken kalitesiz ürün kullanmadým.Sadece zaman saatleri çin malý onunda iyisi vardýr sanýrým ama içindeki devreyi genelde alman malýda alsak devresinde kullanýlan elemanlar gene uzakdoðu menþeili ve montajlý olacak sanýrým.Zaten armatürde tek korktuðum zaman saatleri,bildiðiniz gibi T5 ler fazla ýsýnýyor ,(Bunuda aþtým,normal derecelerde.) ýsý zarar vermesi göz önünde bulundurularak devreleri fanýn yanýna monte ettim.

Þu an test aþamasýnda, gözlemleyip çalýþma saatleri uzatýlýp ýsý deðerlerini tutuyorum.

Saygýlar...

yelbaha

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
« Yantla #9 : Eyll 30, 2009, 11:49:45 »
merhaba böyle bir kapagý yaparsanýz ilk müþteriniz olmak isterim

murer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #10 : Eyll 30, 2009, 13:46:13 s »
merhaba böyle bir kapagý yaparsanýz ilk müþteriniz olmak isterim

Merhaba, Bahadýr bey.

Ýnþallah yapmaya çalýþacaðým.Þu an maliyetleri düþürme içerisindeyim bunu baþarýrsam en yakýn zamanda imalatýna gireceðim.Siz özel mesaj ile telefonunuzu ölçülerinizi kaç flo ,kaç watt kullanacsaksanýz bunlarý bildirirseniz en azýndan bilgileriniz bende kalsýn.

Saygýlar...............

oday

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #11 : Ekim 19, 2009, 13:37:34 s »
Merhaba Murat bey;

Bunlarýn bazýlarýnýda konuþmuþtuk ama, forumdaki arkadaþlarada bir nebze yararý olur düþüncesi ile konuya cevap yazma isteði gereksinimi duydum.

Kapaðýnýzý forumda  gördüm güzel bir tasarým ve iþçilik olduðunu anlamýþtým.
Bu armatürü gelipte yakýndan görmek isteðimide olumlu yaklaþtýðýnýz için ilginiz ve yakýnlýðýnýzada çok teþekkur ederim.Ýþinizi gücünüzü zamanýnýzý ayýrýp bana yardýmcý olabilmek adýna elinizden geleni yaptýnýz ve kahveler için de tekrardan teþekkur ederim.Resimlerdeki gibi deðil beklediðimden çok daha güzel olmuþ. Boyasý çok açýk cið bir renk gibi dursada fotorafta heralde flash neden olmuþ o görüntüye.Yakýndan incelediðimde elektrostatik boya pürüzsüz bir yüzey gayet iyi bir iþcilik.Gerek floresanlarý ayrý ayrý kumanda etmek için tasarlanmýþ elektronik zaman saatleri,gerekse flerosanlarýn kolay deðiþilmesi,gerekse arkasýnda bulunan selanoid valf için ve dalga motorlarýnýn kablolarýný takabilmek için tasarlanmýþ pirizler,soketleri gizlemek için camda yapmýþ olduðunuz kumlama iþçiliði, bir kat daha arttýrmýþ kaliteyi.Fanlarýn bulunduðu fitillerle gizlenmiþ civatalarý söktükten sonra tamamen balanslara ve kablo tertibatýna müdahalede çok kolaylýk saðlanmýþ.Soðutmada fevkalade,mükemmel bir çalýþma olmuþ.Bizi kýrmayýp bu sökme takma zahmetine girdiðiniz içinde saðolun.
Ben akvaryum armatürü almayý düþündüðüm þu günlerde,piyasada olan armatürleri de yakýndan görerek ve inceleyerek yapmýþ olduðum araþtýrma ve deðerlendirme sonucu (Hopar,Sun Sun ve Ati Sun Power)bu ürünlerle kýyaslamak haksýzlýk olduðu düþüncesindeyim.Helede arkadaþýmýn Sun Sun marka 4x54 watt almýþ olduðu armatüre ýsýnmasý ve önünde bulunan pleksiye benzer þeffaf plastiðin ýsýndýktan sonra þekilden þekile girdiði halleride gördükten sonra,fazla söze gerek yok olduðunun düþüncesindeyim.

Tekrar ediyorum güzel bir çalýþma yaklaþýk 1500 $ lýk Giesemann kalitesinde olmuþ baþarýlarýnýzýn devamýný diliyorum.Elinize,emeðinize saðlýk.

Saygýlar...