Konu: Bitkilerim Sararýp Çürüyor ( Resimli )  (Okunma says 15824 defa)

malatya_serdarý

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
Bitkilerim Sararýp Çürüyor ( Resimli )
« : Ekim 09, 2009, 19:59:34 s »
Merhabalar.Canlý doðuran akvaryumum var.Bunun için akvaryuma bitki eklemeye karar vermiþtim.Tabanda beyaz kum vardý, üzerine dereden özenle toplayýp, eleyip, defalarca yýkadýðým dere kumunu yer yer 5-6 cm kalýnlýðýnda olacak þekilde akvaryuma ekledim.Burda gübre bulamadýðýmdan ekleyemedim.Balýklarý 1-2 gün içerisinde tekrar koymam gerektiðinden tabana torf da koymadým.Aldýðým elodea ve kýrmýzý gül bitkilerini güzelce diktim.Ama güller 3-4 gün içerisinde çürümeye baþladý.Bir çoðunu söktüm.2-3 kök kalmýþtý ki onlarda bu hale gelince onlarýda söküp attým.Elodea larda ise uzayanlarý kesip tekrar dikmeye baþladým.Ksetiðim bitkiler üst taraflarýndan itibaren sararýp çürümeye baþladýlar.Kötü bir görüntü oluþturuyor.Ayýrdýðým yeni filizlerde bir sýkýntý yok.Bunun nedeni neyin eksikliðinden kaynaklanýyor, tadavisi için ne yaparým.
Burda bitki gübresi satan yer de yok.Kendi imkanlarýmla ne yapabilirim.Þimdiden teþekkürler.

zafer

• Üye
  • **
  • leti: 23
Ynt: Bitkilerim Sararýp Çürüyor ( Resimli )
« Yantla #1 : Kasm 13, 2009, 17:30:23 s »
Ayný dertlerden bende muzdaribim, bu sebeble yeni akvaryumuma hiç balýk koymadým sadece bitkilerle çalýþarak en iyi ortamý oluþturmaya çalýþýyorum. Ne yazýk ki benim bitkilerimde seninkiler gibi sararýp eriyor, bunun için bir çok sebeb olabilir. Ben okuduklarýmdan sonra karbondioksit (CO2) takviiyesini denedim. kendi imkanlarýmla bir sistem yapýp akvaryuma karbondioksit verdim. Þimdilik en son aldýðým anubias bitkisi hala yeþil, hatta bendeyken karbondioksit takviyesi sonucu sanýrým bir yaprakta açtý. Tabi bende balýk yok ve bu iþi kontrolsüz yaptým tabi birde acemilik vardý. Sen balýklarýnada dikkat et onlarýnda hayatý önemli.Eðer elinde geliþmiþ ölçüm sistemleri yoksa tecrübene güveneceksin o da yoksa ben gibi tecrübe edinmeye çalýþacaksýn, ortamý deðiþtir, koþullarý deðiþtir, içeriði deðiþtir ta ki bitkilerin saðlýkla büyümeye baþlayýncaya kadar. Benden bu kadar.

mightymurat

• Üye
  • **
  • leti: 25
  • Ad Soyad: Murat Binali
« Yantla #2 : Kasm 14, 2009, 10:37:44 »
Bitki sararma veçürümesi bitkinin ortamdan yeterince besin alamadýðýndan olur genellikle. Balýk koymamanýz yanlýþ en azýndan 2-3 adet bitkilere zarar vermeyen balýk koymalýsýnýz ki balýk dýþkýlarý en iyi gübredir. Özellikle Elodea büyümek için bol besin isteyen bir bitki  ve siz balýk koymayarak besin almalarýný engelliyorsunuz sývý gübrede kullanmadýðýnýz için bitkileriniz çürüyor. Tavsiyem en kýsa sürede balýk eklemeniz ve bitkili akvaryum kurulumu hakkýnda bilgi toplamanýz.
Saygýlar

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #3 : Kasm 14, 2009, 21:32:08 s »
Bir ara vakit bulduðunuzda bitkilerin beslenmesi ile ilgili olarak bu konuya (http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,1119.0.html) bir bakmanýzý tavsiye ederim.