Konu: Nano Teknoloji Su Arýtma Sistemleri  (Okunma says 12828 defa)

murer

• Yeni üye
  • *
  • leti: 19
  • Ad Soyad: Murat ERCAN
Nano Teknoloji Su Arýtma Sistemleri
« : Ekim 21, 2009, 16:34:18 s »
Merhaba,

Life2O Water BMB1000 Serisi ,bu ürün reserve osmos sistemine altarnatif olabilirmi?

Bu cihazýn özelllikleri arasýnda bulunan, atýk su derdi olmamasý ve sudaki mineralleri yok etmemesi.
Cihaz ODTÜ tarafýndan test edilmiþ.

Life2O Water BMB1000 Serisi Su Arýtma Cihazý Giriþ ve Çýkýþ Deðerleri:

Çalýþma sistemi ve kullanýlan filtre ekipmanlarý:

Bu sistemin fiyatý ise 600 ile 750 TL arasýnda bayiler arasý deðiþkenlik gösteriyor ??? Kendi fikrim ise evde bulunan üçlü sistem Reçine + Karbon + Karbondan oluþan filtrenin iç malzemelerini deðiþtirerek yapmak .Filte malzemelerinin fiyatý ise afaki olarak 200 TL. civarýnda olacak (Dahada düþer sanýrým) kesin fiyat yarýn belli olacak.
Sizce bu deðerlere göre Reverse Osmos yerine bitkili tanklarda kullanýmý uygunmudur?

Saygýlar.................

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Ynt: Nano Teknoloji Su Arýtma Sistemleri
« Yantla #1 : Ekim 21, 2009, 22:00:04 s »
Bildiðim kadarý ile bu tür arýtmalar ph'ý 6 seviyelerine kadar düþürebiliyor balýklar için ne kadar saðlýklý olur bilemiyorum.Birde reçinenin suya ne gibi bir katkýsý olur ? reçinenin görevi nedir arýtmada bir araþtýrmak lazým.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #2 : Ekim 30, 2009, 16:50:25 s »
 Bakýlacak olunursa R/O ile aralarýnda pek bir fark yok. Sonuçta R/O'da istenilen þekilde saf su üretebiliyor ve fiyatlarýda iþ görecek kalitede olanlarda 250 lira civarýnda bulunabiliniyor. Derseniz ki R/O'dan çok daha iyi su elde ediliyor (gerçi saf suyun daha iyisi nedir bilmiyorum) yada kapasitesi daha iyi o zaman da benim için maaliyet faktörü devreye girer ve yine R/O aðýr basar. Belki ileriki zamanlarda fiyatý düþerse düþünülebilinir ama þuan için fiyatlar oldukça yüksek gözüküyor.

murer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Ekim 30, 2009, 18:20:07 s »
Teþekkür ederim Barýþ bey.

Saðolsun, Yýldýrým beyden bilgi aldýktan sonra reverse osmos cihaz aldým.

Saygýlar...................

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Ekim 31, 2009, 01:31:19 »
Hayýr iþin ilginci test sonuçlarý aletin doðal mineralleri korumadýðýný kapý gibi gösteriyor ;D Bana mý öyle geldi :/

murer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Ekim 31, 2009, 14:16:16 s »
Doðru söylüyorsunuz Birkan bey.

Hepsini koruyamasada bir miktarýný koruyor.Test sonuçlarý ise dakikada 0.5 litre/debi  olarak yapýlmýþ, suyu biraz fazla açýnca yandýk heralde.En azýnda osmosda suyu sonuna kadar açýyoruz o gene kendi bildiðini yapýyor ;D

Saygýlar.........

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #6 : Ekim 31, 2009, 14:55:00 s »
En güzeli yaa, geçir osmosdan çak bi þiþe maden suyu ;D Bana sistem su arýtma cihazlarýnýn biraz geliþtirilmiþi gib geldi sadece. Hayýr madem mikro partikül tutabiliyorsun karbon filtresi kullanma :D

murer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #7 : Ekim 31, 2009, 15:21:07 s »
Satýþýn ilginç tarafý ise, birkere aradýk ya her gün telefon edip randevu istiyorlar. :P Birde  yedek filtre alýmlarýnda 5 li set satýyorlar buda 200 TL.Eeee kardeþim diyorum 3 adet filtreler 6 ayda bir deðiþir öbürleri 2 filtre ne olacak 2 senede bir deðiþiyor :-\,yedek kalýr diyorlar. Enteresan olan ise fiiltre kaplarýnýn tanesi 15 TL. 3 adet 45 TL.200 de filtreler oldu sana 245 rekorlarý ile 260 TL.yi geçmez  ;D niye 750  TL vereyim deyince o zaman garanti olmuyor diyorlar.Böyle bir saçma satýþ tekniði.

Saygýlar......................

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Ekim 31, 2009, 15:42:43 s »
ODTÜ'yü kýnadým ben burda, iyi ki girmemiþim ;D

Tr-Merces Letifer-Tr

• Üye
  • **
  • leti: 62
  • -TÜRK-
  • Ad Soyad: Burak Özbay
« Yantla #9 : Aralk 03, 2011, 11:46:35 »
Suyun bütün deðerlerini sýfýrlamak istiyorsan RO kullanmalýsýn.Deðerler aþaðýda ki gibi olursa iyi olur;
Þebeke: 300 ppm
membran çýkýþý: 9 ppm
Tatlandýrýcý çýkýþý: 16 ppm
silikat çýkýþý: 0 ppm.

Bir "T" ve ucuna bir vana (tank vanasý olabilir) bunu membran çýkýþý ile tatlandýrýcý arasýna koyun. vana ucunuda silikat filitresine girin. Son olarak yoksa bir TDS metre edinin.
« Son Dzenleme: Aralk 03, 2011, 11:48:54 Gnderen: Tr-Merces Letifer-Tr »