Konu: Midye kýrýðý ve bitkiler hakkýnda sorum  (Okunma sayýsý 17345 defa)

macros

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 5
Midye kýrýðý ve bitkiler hakkýnda sorum
« : Ekim 30, 2009, 18:25:14 ös »
Öncelikle Herkese Merhaba,
Konuyu doðru yeremi yanlýþ yeremi açtým bilmiyorum ama kusura bakmayýn.
Þu anda evimde Dolphin markalý ve boyu 35cm, ön geniþliði 40 cm, en geniþliði ise 30 cm olan akvaryumum var.
Taban malzemesi olarak dere kumu aradým ama bulamadým.Akvaryumcu midye kýrýðý kumunda bitki yetiþtirmek için uygun olduðunu söyledi bende 6 paket aldým.Ancak bazý sorularým olcak.Akvaryumumda 3 diþi 1 erkek olmak üzere 4 tane lepistes ve 2 tane elma salyangoz bakmak istiyorum.Bunun yanýnda bitki olarakta saz, limon, çýnar ve zeytin düþünüyorum.Birde akvaryumcu sývý bitki gübresi verdi.Böyle bir akvaryuma taban malzemesi olarak midye kýrýðý iyi olurmu?Kimisi bitki yetiþir diyor kimisi yetiþmez diyor :-\ yardýmlarýnýzý bekliyorum.
Þimdiden Yardým Eden Herkese Teþekkürler

fantastik3

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Ynt: Midye kýrýðý ve bitkiler hakkýnda sorum
« Yanýtla #1 : Ekim 30, 2009, 22:01:37 ös »
Midye kýrýðý suya salýným yaptýðýndan suyun KH (karbonat serliði)' ni yükseltir. Bitki akvaryumlarýnda hiç tercih edilmez! Aquaclay, test edilmiþ bir dere kumu veya bitki kumu diye internette aradýðýnýzda çýkan bütün ürünler olur. Biraz araþtýrýn.
« Son Düzenleme: Kasým 25, 2009, 14:46:08 ös Gönderen: fantastik3 »

volkantr34

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÃœRSOYLAR
« Yanýtla #2 : Ekim 30, 2009, 23:31:33 ös »
Midye kýrýðý suya salýným yapar (suyu sertleþtirir , ph yükseltir yani ) , bitkilerin kökleri iyi geliþemez , tutunamazlar hep su üstüne çýkarlar , tabandaki bakteriler hava alamaz , ýsý eþit þekilde daðýlmaz o akvaryumcudan bir daha alýþ veriþ yapýlmaz.  >:( 6 torba kum 2 balýk için düþtükleri hale bakýn adamlarýn olucak iþ deðil.. Dere kumu þu aralar ne hikmetse zor bulunuyor bende bulamamýþtým.. Kutay bey valla hevesiniz kýrýlmasýn siniriniz bozulmasýn yani bu duruma düþen ilk kiþi siz deðilsiniz... Elma salyangozu beslemedim hiç ama yiyecek besin bulamazsa bitkilere sardýðý ile ilgili çok yazý ve yorum okudum.Tankýmýn tekinin camý yosun olmasýna ama bir o kadarda bitki olmasýna raðmen elma salyangozu koymaya cesaret edemedim.. Besleyen arkadaþlar yardýmcý olacaklardýr..

Aramýza hoþgeldiniz

macros

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #3 : Ekim 30, 2009, 23:56:01 ös »
Midye kýrýðý suya salýným yptýðýndan bitki akvaryumlarýnda hiç tercih edilmez! Aquaclay, test edilmiþ bir dere kumu veya bitki kumu diye internette aradýðýnýzda çýkan bütün ürünler olur. Biraz araþtýrýn.
Midye kýrýðý suya salýným yapar (suyu sertleþtirir , ph yükseltir yani ) , bitkilerin kökleri iyi geliþemez , tutunamazlar hep su üstüne çýkarlar , tabandaki bakteriler hava alamaz , ýsý eþit þekilde daðýlmaz o akvaryumcudan bir daha alýþ veriþ yapýlmaz.  >:( 6 torba kum 2 balýk için düþtükleri hale bakýn adamlarýn olucak iþ deðil.. Dere kumu þu aralar ne hikmetse zor bulunuyor bende bulamamýþtým.. Kutay bey valla hevesiniz kýrýlmasýn siniriniz bozulmasýn yani bu duruma düþen ilk kiþi siz deðilsiniz... Elma salyangozu beslemedim hiç ama yiyecek besin bulamazsa bitkilere sardýðý ile ilgili çok yazý ve yorum okudum.Tankýmýn tekinin camý yosun olmasýna ama bir o kadarda bitki olmasýna raðmen elma salyangozu koymaya cesaret edemedim.. Besleyen arkadaþlar yardýmcý olacaklardýr..

Aramýza hoþgeldiniz

Yardýmlarýnýz için teþekkür ederim.Dediðiniz gibi o akvaryumcudan bir daha alýþveriþ yapýlmaz.Bugün bir arkadaþým midye kýrýðý ile aquaclay kumu karýþtýrýr ve aquacklay kumunu daha bol koyarsan bir problem olmayacaðýný söyledi.Sizce bir problem olurmu?Yani iki kumu karýþtýrcam ama aquaclay daha yoðun olcak. ?...
Teþekkürler

fantastik3

• Ãœye
  • Özel Ãœye
« Yanýtla #4 : Ekim 31, 2009, 00:45:21 öö »
Eðer bitki yetiþtirmek istiyorsanýz midye kýrýðý ile vedalaþýn derim.

macros

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #5 : Ekim 31, 2009, 01:17:09 öö »
peki o zaman vazgeçtim :) :).Yardýmlarýnýz için Teþekürler. ;) ;)

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #6 : Ekim 31, 2009, 01:28:54 öö »
Aslýnda midye kýrýðýnýn bitkiler açýsýndan dezavantaj teþkil eden pek bir yönü yok, ancak midye kýrýðý baþlý baþýna tatlýsu akvaryumlarý için çok mantýklý bir malzeme deðil zaten bence. Stabil olmuyor su deðerleriniz hele de biraz uðraþýrsanýz pH KH vesaire ile. Bence almýþken düzgünlüðü kanýtlanmýþ bir kum alýn.

macros

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #7 : Ekim 31, 2009, 12:48:00 ös »
Aslýnda midye kýrýðýnýn bitkiler açýsýndan dezavantaj teþkil eden pek bir yönü yok, ancak midye kýrýðý baþlý baþýna tatlýsu akvaryumlarý için çok mantýklý bir malzeme deðil zaten bence. Stabil olmuyor su deðerleriniz hele de biraz uðraþýrsanýz pH KH vesaire ile. Bence almýþken düzgünlüðü kanýtlanmýþ bir kum alýn.
Teþekkür ederim.Bugün baþka bir akvaryumcudan aquaclay almayý düþünüyorum.Peki elma salyangoz besleyen arkadaþlar yardýmcý olabilirmi?Bitkilere zararý olurmu?
« Son Düzenleme: Ekim 31, 2009, 17:21:36 ös Gönderen: macros »

fantastik3

• Ãœye
  • Özel Ãœye
« Yanýtla #8 : Kasým 01, 2009, 11:53:34 öö »
Elma salyangozlarý küçükken bitkilere zararýnýn dokunduðunu, saðlýklý bitkileri kemirdiðini hiç görmedim. Ölü balýklara hemen yapýþýrlar, atýk maddeleri severler. Büyüdüklerinde bitkileri yerinden sökme, ortalýðý sürekli kurcalama huylarý var. Zaten bir süre sonra kocaman olup tembelleþiyorlar. Ben akvaryumuma anentome helena -katil salyangoz (salyangoz yiyen salyangoz) dýþýnda salyangoz almýyorum.
« Son Düzenleme: Kasým 01, 2009, 11:54:59 öö Gönderen: fantastik3 »

macros

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #9 : Kasým 01, 2009, 17:54:15 ös »
Elma salyangozlarý küçükken bitkilere zararýnýn dokunduðunu, saðlýklý bitkileri kemirdiðini hiç görmedim. Ölü balýklara hemen yapýþýrlar, atýk maddeleri severler. Büyüdüklerinde bitkileri yerinden sökme, ortalýðý sürekli kurcalama huylarý var. Zaten bir süre sonra kocaman olup tembelleþiyorlar. Ben akvaryumuma anentome helena -katil salyangoz (salyangoz yiyen salyangoz) dýþýnda salyangoz almýyorum.

Verdiðiniz bilgiler için teþekkür ederim Mutlu Bey

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #10 : Kasým 16, 2009, 12:26:26 ös »
Elma salyangozu sazlarda dolaþýrken bütün yapraklar kýrýlýyor yalnýz böyle þeyler de var, dikkat etmek gerek peyzaja göre. Ayrýca lemna minor gibi bazý bitkileri deli gibi yiyorlar. :)