Konu: Sanýrým yosun...  (Okunma says 4186 defa)

zafer

• Üye
  • **
  • leti: 23
Sanýrým yosun...
« : Kasm 13, 2009, 17:18:23 s »
Merhaba,

Geçenlerde þu zaman ayarlý prizlerden aldým. Sabah 11:00 ile 18:00 saatlari arasnda çalýþtýrýyorum ama þu sýralar akvaryumu gözlediðimde taþlarýn ve bitkimin (anubias) yapraklarýnda kahverengine yakýn renkte koyuluklar görüyorum, sebebi ne olabilir, çaresi nedir?

zafer

• Üye
  • **
Ynt: Sanýrým yosun...
« Yantla #1 : Kasm 14, 2009, 16:33:16 s »
« Son Dzenleme: Kasm 14, 2009, 16:34:17 s Gnderen: zafer »

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #2 : Kasm 14, 2009, 21:24:02 s »
Sanýrým akvaryumunuzu kuralý çok kýsa bir zaman oldu. Çünkü resimlerde görülen alg türü diatom denilen türden. Bu türün ortaya çýkmasý genellikle yeni kurulmuþ, henüz dengesini bulamamýþ akvaryumlarda rastlanýlan bir durumdur. Bir anda gelir ve kýsa bir süre kaldýktan sonra geldiði gibi hýzlý bir þekilde ortadan kaybolur. Bu süre boyunca ýþýk, gübre takviyesi, su deðiþimi gibi iþlemlerde hiçbir deðiþiklik yapmadan devam etmelisiniz (görmezden gelmek gibi). Ancak durum düzelmez ve giderek artýþ gösterirse (2 haftadan sonra) su deðiþimlerini hýzlandýrýp bitki ve gübreleme miktarýný biraz daha artýrarak önüne geçebilirsiniz.

zafer

• Üye
  • **
« Yantla #3 : Kasm 16, 2009, 10:58:46 »
Teþekkürler Yýldýrým, aslýnda kurulum çok yeni deðil, yaklaþýk bir ay oldu ama ýþýklandýrma yapamýyordum. Neyse þimdi bir zaman ayarlý priz aldým ve günde 8 saat ýþýklandýrma yapmaya baþladým ve bu alglerde bu dönemde oluþmaya baþladý. Iþýk süresini biraz azaltmýþtým ama sizin söylediklerinize göre herþeye aynen devam ediyorum. ne dersiniz?