Konu: akvaryum ve tüplü co2 sistemi  (Okunma says 5684 defa)

odemars

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
akvaryum ve tüplü co2 sistemi
« : Kasm 15, 2009, 13:41:36 s »
slm arkadaslar bu ay sonunda  býtkýlý akvaryum yapmak ýcýn  120 40 60 akvaryum alýcam...Uygunmu ölçuler BÝTKÝLÝ AKVARYUM için.... Taban için kafam karýsýk ama ust tabanda hagen siyah kum dusunuyorum  ama alt taban ýçýn en uygun nedýr ... Ayrýca 2 adet florasan alýcam ne önerýrsýnýz..  Tüplü co2 seti düþünüyorum nerden alýrým ve kurulumda bana yardýmlarýnýzý esirgemezsenýz sevýnýrým bu konularda fikirleriniizi alabilirmiyim

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: akvaryum ve tüplü co2 sistemi
« Yantla #1 : Kasm 15, 2009, 14:58:30 s »
 Ýlk olarak tank ölçülerinizde geniþliði en az 125 (120 cm'lik floresanlarýn rahat sýðmasý için) derinliði 50 yüksekliðide en fazla 50 yapmanýzý öneririm. 2 adet floresan ile o ölçülerdeki bir akvaryumda bitki yetiþtirmek oldukça zor olacaktýr. Yüksek ýþýk için ortalama 220 watt ortalama bir aydýnlatma için 160 Watt gibi bir deðer lazým. Bu da 5 ile 7 civarý 36 Watt'lýk floresan eder. Taban ile ilgili sitede pek çok konu bulmanýz mümkün. Tüp ise oturduðunuz ile göre deðiþecektir.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: akvaryum ve tüplü co2 sistemi
« Yantla #2 : Kasm 15, 2009, 19:09:51 s »
http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,1156.0.html konusunda tartýþýlan baþlýklarý bir gözden geçrmenizi öneririm.