Hocam sizde bendensiniz Bende çok çabuk sýkýlýyorum mevcut düzenden , sil baþtan tekrar yapýyorum.. Fotoðrafýný çekip foruma koyuyorum ertesi gün deðiþiyor dizayný ) Bazen düþünmüyor deðilim acaba bitkili akvaryum bana göre deðil mi acaba diye Hocam valla rotala wallichi'yi istediðin kadar salla bir þekilde yosunlanýyor.Anlamýþ deðilim.. O saç yosunu bende bahsettiðim gibi bir kere oldu.Onuda dýþ filtrenin tanka geri dönen su borusunun rotalalara çevrilmiþ olduðuna baðlamýþtým.Çünkü sadece kýrmýzý r.wallichi'lerde oluyordu.Su dönüþ borusunun yönünü deðiþtim o sýkýntým geçti ama gel gelelim çabuçak yosunlanýyor ama yanýnda ki bitkilerde birþey olmuyor.Neyi yanlýþ yapýyorum anlamýþ deðilim.. Gel gelelim yeþil r.wallichi ise ýþýl ýþýl parlýyor ve yeni sürgünler veriyor.. Pislik tutsa bile diðer flying fox , sae ve vatozlarým icabýna bakýyorlar ama yok abi kýrmýzý r.wallichiyi kurtaramýyorum.. Konunuzu takip ediyor olacaðým , umarým forumun duraðanlýðýna sizde kapýlmaz konunuzu devam ettirirsiniz. Siz çözdüðünüz zaman bayaðý faydasýný göreceðim bende.. Kolay gelsin , saygýlar..
slm öncelikle geçmiþ olsun bunu bende yaþadým ne yaptýmsa önüne geçemedim sakal yosun berbat biþe ama bence tek çaresi bütün malzemeleri baþtan yýkamak temizlemek yeniden kurulum yapmak
Alg problemi gerçekten baþa bela ve tek bir sebebe baðlamak da neredeyse imkansýz. Excel maalesefki geçici bir çözüm ve su dengesi oturmadýðý sürece alg'ler geri dönüyor. Yeni kurulum ve dizaynýnýz oldukça hoþ gözüküyor elinize saðlýk. Umarým bu sefer alg derdi yaþamadan sorunsuz bir kurulum yaparsýnýz. Hýzlý besin tüketen bitkilere gelince ise ben genelde bu bitkileri ilk kurulumlarda birkaç ay sonrasýnda ise alg problemi olursa kullanýyorum. Onun haricinde tankta pek bulundurmuyorum.
Hocam kiraz karidesler falan o alg ve sakal yosununa ne yazýk ki çare deðil.. Ben gübrelemeyi kýstým , fosfatý bayaðý bir süredir eklemiyorum.. Þimdi alg derdim var oda sadece gül yapraklarýmda çýkmaya baþladý.. O sebepten aydýnlatmayý azaltýcam.. Bu arada bahsetttiðiniz red crystal'lere karþý benimde ilgim çok ama þu aralar uðraþamýyorum.. Artýk daha sonra kýsmetse Karideslerinizi toplamak istiyorsanýz 1 lt'lik bir þiþe bulun , iyice bir temizleyin her tarafýný bayaðý bir delin karideslerin çýkamayacaðý kadar büyüklükte olsun , içine salatalýðýn yumuþak kýsýmlarýný kesip karides sayýnýza göre oranlayýp þiþenin içine atýn ve batýrýn.. Þiþenin aðýz tarafýnýn bir kýsmýný kesebilirsiniz.. Size kalmýþ.. Karidesler salatalýðý bir süre sonra bulurlar zaten iyice toplanmalarýný bekleyin ve karideslerin tümünü yada tümüne yakýnýný toplayana kadar bu yöntemi denerseniz eðer bayaðý bir karidesi akvaryum içinde kovalamaktan kurtulursunuz. Kusura bakmayýn herkesin tecrübesine saygým var ama bi sakal yosunu yüzünden tanký baþtan kurmak bana çok gereksiz geliyor.. Benimde aynýsý baþýma geldi anlatmýþtým.Hem mekanik hemde düzenli su deðiþtirme ile bu olaydan kurtuldum.. Siz bilirsiniz genede..
Bitki miktarý çok az. Akvaryuma diðer bitkiler geliþinceye kadar biraz Egeria Densa koyarsanýz hem dengenin daha kolay oluþmasýný saðlarsýnýz hem de Egeria Densa'nýn salgýladýðý bazý antibiyotik maddeler sayesinde yosun oluþmasýný bir miktar önlemiþ olursunuz.