Konu: Yanmayan ormaným olsun istiyorum.(450Litre)  (Okunma says 13124 defa)

hakanserin

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
Yanmayan ormaným olsun istiyorum.(450Litre)
« : Temmuz 19, 2007, 20:40:57 s »
Merhaba arkadaþlar.
Tankýmýn özelliklerini ve içerdiði canlýlarý tanýttýktan sonra,fotoðraflarla yeni kurduðum tankýmý tanýtmaya çalýþacam.Fakat þimdiden söyleyeyim,bitki konusunda benden çok þey beklemeyin.Bitkilerin uyumundan çok birazda deneme yanýlma yapmak istediðim için,bitkileri bol çeþit tuttum.Kýsaca,çürüyen bitkiler çöpe,kalan saðlarla yola devam felsefesi  :D
Sizlerin de yorumlarýna,tavsiyelerine þiddetle ihtiyacým var...

Tank ebatý             : 150x55x60cm.
Taban malzemesi   : Tamamen perlit,baþka malzeme eklemedim.
Gübreleme            : Ev yapýmý sývý gübre,2 günde bir 10ml.(gübre içeriðini bilmiyorum.Aldýðým arkadaþýn önerisi ile bu dozu kullanýyorum.
Iþýklandýrma          :1'er adet mavi,grolüks ve gün ýþýðý floresan.Günde 10 saatlik aydýnlatma yapýyorum.CO2 sistemi ile senkronize çalýþýyor.Herbir floresan 40'ar Watt.
CO2 sistemi           :Tüplü,selonoid valfli,timer ile ayarlanabiliyor.Damla sayacý ve Bluepower mixer.Saniyede 1 kabarcýk.
Bitkiler                  :

*Hydrocotyle verticillata
*Pogosteman helferi
*Eleocharis parvula
*Crinum thaianum
*Valisneria gigantea
*Saggitaria subulata
*Hygrophila corymbosa
*Hygrophila polisperma
*Criptocoryne vendtii
*Anabias nana

Bitkileri muhtelif zamanlarda elde ettim ve dikimlerini gerçekleþtirdim.E.parvula'lar henüz tutmuþ deðiller.Diðer bitkilerde az çok yerlerine adapte olmuþ durumdalar fakat istediðim kompozisyon henüz oluþmuþ deðil.Þimdilik bitkilerin coþmasýný bekliyorum.Daha sonra bitkilerin þekline göre,yeni bir dekorasyon yapýcam.

Dekorasyon malzemesi olarak : 3 adet büyük boy,1 adette küçük boy kütük ve muhtelif renkte kayalar.
Filtrasyon                               : Atman 3338 ve Atman 3500 hava motoru.

Tank büyük bitki adeti az olunca pek kel gözüküyor ama inþallah zamanla çoðalan bitkiler kel yerleri kapatýr.Þimdilik elimden gelen bu arkadaþlar.
Buyrun resimler..

« Son Dzenleme: Temmuz 19, 2007, 20:42:17 s Gnderen: hakanserin »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Yanmayan ormaným olsun istiyorum.(450Litre)
« Yantla #1 : Temmuz 19, 2007, 21:19:42 s »
Akvaryum çok güzel. Çok daha güzel olacak gibi de duruyor. Eleochrislerin yaþayýp yaþayamayacaðýný çok merak ediyorum. Eleochrisler için ýþýk az ve üremeyip ölürlerse bence daha iyi. Eðer çok sararlarsa diskuslar kuma düþen yemleri yiyemezler. Bu nedenle diskus akvaryumlarýnda tabaný saran bitkiler önerilmez. Ben de diskus beslerken çok sazým vardý. Bir süre durgun kalýp aþýrý þekilde üremeye baþladýklarýný gördüm. çok arsýzlar

hakanserin

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Temmuz 19, 2007, 21:29:23 s »
 ??? Eleocharis'ler hakkýnda söylediklerin,benimde kafamda soru iþareti oluþturdu þimdi.Gerçekten dibe düþen yemler suyu bozacak.Baþka bir formül bulmak lazým.Çünkü tetra bits kullanýyorum ve balýklar dipten de yemleniyor.Keþke kenarlara dikseydim. :-\ En azýndan yem attýðým bölge çýplak kalýrdý...
Bakalým eðer o bölgeyi kapatýrlarsa köklü bir deðiþiklik yapmak lazým.Þimdilik dokunamýyorum çünkü köklerinin tutmasý lazým.
Aklýma gelmeyen bir noktayý aydýnlattýn Birkan.Teþekkürler..

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #3 : Temmuz 19, 2007, 22:00:47 s »
Birþey deðil abi. Zaten eleochrisler çok ýþýk istiyor. Geçenlerde ben de aldým. Zaten berbat halde geldiler ve neredeyse öldüler. Senin akvaryumundaki ýþýk hele de torf varsa yetersiz kalabilir bence.

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #4 : Temmuz 19, 2007, 23:23:06 s »
Yanlýz baþlýk çok güzel olmuþ.Hemen týkladým. ;D

Zamanla akvaryum çok güzel olacak.Þu an baþlangýç evresindeyiz.
Eloachrisleri de rahat býrakýn çoðalsýnlar.Sonra sorun olursa yollarsýn bana.Merak etme gözüm gibi bakarým ;)

Ayrýca hýzlý büyüyen bitkiler eklesen iyi olmaz mý?Mesela çýnar, zeytin, limon vs...
« Son Dzenleme: Temmuz 19, 2007, 23:24:20 s Gnderen: halit2 »

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #5 : Temmuz 20, 2007, 01:58:50 »
Hakan Bey; Tankýnýz Benim akvaryumla hemen hemen ayný (150/50/60h)
Benim önerim mavi renk veren flourasaný çýkarmanýz. Mavi ýþýk veren flourasanlar, bitkili akvaryumlar için iyi neticeler vermiyor.  BEN AKVARYUMUMDA BÝR ÇOK IÞIK KOMBÝNASYONU DENEDÝM, ama en iyi neticeyi 3adet   
36  watt grolüx ve bir adette 45 watt T5 daylight flourasandan aldým. Bu þekildeki aydýnlatmayý gönül rahatlýðýyla size önerebilirim. AYRICA BALIKLARDAKÝ RENKLERÝ ÇOK GÜZEL GÖSTERÝYOR. Bitkiler zemini kapladýðýnda çok güzel bir akvaryum olacaðý kesin.

bülent16

• Yeni üye
  • *
  • leti: 8
« Yantla #6 : Temmuz 20, 2007, 10:52:56 »
Bitki aralarýna düþen yemlerin temizlenmesi için tankýnýza çöpçü ekleyebilirsiniz, onlar çok güzel taban temizliði yapýyorlar.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #7 : Temmuz 20, 2007, 13:42:15 s »
Bence çöpçüler eleochrislerin arasýna giremez. Bu arada floresan konusunda þunu belirteyim: ben 40 watt demiþtim ama 120cm floresanlarýn hemen hemen hepsinde 36 watt yazar. Balastlar 40 wattýr. 4 watt çok biþey ifade etmez zaten :)

hakanserin

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : Temmuz 23, 2007, 17:54:26 s »
Yorumlarýnýz için teþekkür ederim.Baþlýk o kadar yangýndan sonra biraz isyankar bir serzeniþ oldu ama çok beðenerek yazmýþtým :)

Mavi floresanla ilgili önerinizi dikkate alýcam Nuri Bey.Ýlk fýrsatta deðiþtirecem.Öneriniz için teþekkür ederim.

Çöpçü eklemeyi düþünmüyorum ama albino cüce vatoslarým henüz çok küçükler.Onlar bitki aralarýna düþen yemleri yerler sanýrým.Bitkileri yemeyeceklerine emin olsam Elma Salyangozu koyacam ama pek cesaret edemiyorum açýkçasý.

Eleocharislerin çoðu çürüdü.Bazý öbeklerde yeni filizler çýktý belki ordan geliþirler.Eðer çoðalýrlarsa Halit sana da gönderirim  ;)

Akþam fýrsat bulabilirsem yeni fotolar eklerim.Az biraz geliþen bitkiler var...

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #9 : Temmuz 23, 2007, 19:19:59 s »
Abi öncelikli olan senin akvaryumun komple yemyeþil olmasý.Ben latife yapýyorum.
Elma salyangozuna aman ha bulaþma.Bulabilirsen karides al, tavsiye ederim.Resimlerinide bekliyoruz ;)

AngelsLament

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 56
« Yantla #10 : Temmuz 27, 2007, 12:01:55 s »
Discuslar karidesleri rahatsýz etmezler mi?
Akvaryum þimdilik sade görünüyor ama oturunca güzel olacaðý kesin..
Bu arada Hakan Bey; Çerkezköy'deki ziyaret ettiðiniz akvryumcular hangileri acaba?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : Temmuz 28, 2007, 22:06:58 s »
Diskuslar karidesleri çerez niyetine...

abdullahdogan

• Üye
  • **
  • leti: 57
« Yantla #12 : Austos 08, 2007, 17:49:29 s »
cok güzel olmus bu tankýn ismini balta girmemiþ orman olarak deðiþtirebilirsin.

Cagatay Caglar

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #13 : Temmuz 29, 2008, 22:23:28 s »
Tankýn güzel olmuþ ancak benim gözüm discuslarýnda kaldý.Masallah formlarý süper ve cok saglýklý görünüyorlar.Kayýpsýz büyütmen ve bol yavru almaný dilerim.

120x50x60h
8 red melon
3 crimson spotted
2 Leopar s. skin
2 Cobalt blue

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #14 : Temmuz 30, 2008, 09:15:49 »
Gördüðüm kadarýyla eleocharis'leri kalýn öbek halinde dikmiþsiniz. Pek çok yerde tek tek kök olarak dikilmeleri öneriliyor eðer dikilmezse çürüdüðü söyleniyor. Bende kökleri azaltabildiðim kadar azaltýp öyle dikmiþtim parvulalarý ve gayet iyi sonuç almýþtým. Eski köklerin çürümesi sizi üzmesin yerlerine yeni sürgünleri büyük ihtimalle gelecektir. Tankýnýzda ölçü olarak oldukça iyi biraz daha tecrübeyle ortaya çok güzel þeyler çýkaracaðýnýza eminim.