Merhaba arkadaþlar.
Tankýmýn özelliklerini ve içerdiði canlýlarý tanýttýktan sonra,fotoðraflarla yeni kurduðum tankýmý tanýtmaya çalýþacam.Fakat þimdiden söyleyeyim,bitki konusunda benden çok þey beklemeyin.Bitkilerin uyumundan çok birazda deneme yanýlma yapmak istediðim için,bitkileri bol çeþit tuttum.Kýsaca,çürüyen bitkiler çöpe,kalan saðlarla yola devam felsefesi
Sizlerin de yorumlarýna,tavsiyelerine þiddetle ihtiyacým var...
Tank ebatý : 150x55x60cm.
Taban malzemesi : Tamamen perlit,baþka malzeme eklemedim.
Gübreleme : Ev yapýmý sývý gübre,2 günde bir 10ml.(gübre içeriðini bilmiyorum.Aldýðým arkadaþýn önerisi ile bu dozu kullanýyorum.
Iþýklandýrma :1'er adet mavi,grolüks ve gün ýþýðý floresan.Günde 10 saatlik aydýnlatma yapýyorum.CO2 sistemi ile senkronize çalýþýyor.Herbir floresan 40'ar Watt.
CO2 sistemi :Tüplü,selonoid valfli,timer ile ayarlanabiliyor.Damla sayacý ve Bluepower mixer.Saniyede 1 kabarcýk.
Bitkiler :*Hydrocotyle verticillata
*Pogosteman helferi
*Eleocharis parvula
*Crinum thaianum
*Valisneria gigantea
*Saggitaria subulata
*Hygrophila corymbosa
*Hygrophila polisperma
*Criptocoryne vendtii
*Anabias nana
Bitkileri muhtelif zamanlarda elde ettim ve dikimlerini gerçekleþtirdim.E.parvula'lar henüz tutmuþ deðiller.Diðer bitkilerde az çok yerlerine adapte olmuþ durumdalar fakat istediðim kompozisyon henüz oluþmuþ deðil.Þimdilik bitkilerin coþmasýný bekliyorum.Daha sonra bitkilerin þekline göre,yeni bir dekorasyon yapýcam.
Dekorasyon malzemesi olarak : 3 adet büyük boy,1 adette küçük boy kütük ve muhtelif renkte kayalar.
Filtrasyon : Atman 3338 ve Atman 3500 hava motoru.
Tank büyük bitki adeti az olunca pek kel gözüküyor ama inþallah zamanla çoðalan bitkiler kel yerleri kapatýr.Þimdilik elimden gelen bu arkadaþlar.
Buyrun resimler..