Konu: 80*60*40 Yeni akvaryum kurlumu  (Okunma sayýsý 4215 defa)

asil_fk

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 1
  • Ad Soyad: fatih k
80*60*40 Yeni akvaryum kurlumu
« : Þubat 03, 2010, 02:58:04 öö »
slm arkadaþlar ben ankdan fatih, Bitkili akvaryum kurmaya karar verdim.forumu altýna üstüne getirdim kafam karýþtý  ;D 80*60*40 akvaryuma sahibim tahminim 200 litre civarý.þimdi ben bitkili,neon ve diskusdan oluþan bi akvaryum planlýyorum.Deðerli arkadaþlarým sizlere sorularým olucak  ::) ;
1-taban bitkisi ne kullanayým yukardaki balýklara göre ve arka fondaki bitkiler ne olmalý
2-co2 yi hazýr almayý planlýyorum bi tüp ne kdr süre yeter ve maliyeti ne olur ? mayalý kurdum kendim bi ara,mayalý su akavryuma döküldü sakarlýk iþte  ??? hazýr kullancam makinesiyle tüpünü alýcam inþllh  ::)
3-zemin için beyaz kumum vr normal akvaryum kumu,size sorum illa þartmýdýr o alaca belece kumlar :D þartsa bitkili akvaryum için hangilerini alayým ?
4-ýþýk için kaç w lazýmdýr benim tahminim 200 lite akvaryum 50w yeter gibi sizce ? ve þuan elimde beyaz flör hasan  :o ve grolüx dü galiba pembe vr bide mor vr,bu üç ýþýk yeterli midir?
5-son sorum bu istediklerimi hesaplayýp bana satabilecek bi vatandaþ var mý ?  ;)
açýklama yaparsanýz çok mutlu olacaðým þimdiden teþekkürler...

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 80*60*40 Yeni akvaryum kurlumu
« Yanýtla #1 : Þubat 09, 2010, 14:12:46 ös »
Öncelikle sorularýnýza ve isteklerinize bakarak kendinizde diskus besleyecek yeterli tecrübeyi görebiliyor musunuz diye sormak istiyorum. O varsa, bitkili diskus akvaryumu için gereken bilgi ve tecrübeye sahip misiniz. Bunlar gerçekten ciddi birikim ve ilgi gerektiren dizaynlar.

1-Diskus akvaryumlarýnda taban bitkisi kullanamazsýnýz diyebiliriz, kullansanýz da küçük alanlarla sýnýrlamalýsýnýz zira diskuslar genel olarak tabandan beslenirler. Ayrýca, taban temizliði saðlýklý diskuslar için önemli bir konudur ve taban bitkileriyle bu çok zorlaþýr.

2-Forumda bununla ilgili kapsamlý konu baþlýklarý mevcut. 150 lirayý geçiyor bildiðim kadarýyla ama emin deðilim, uzak olduðum bir konu :)

3-Bitki türüne göre deðiþir kum seçimi, ayrýca mevcut kumunuz bazik niteliklere sahip de olabilir. Diskus akvaryumlarýnda içeriði bilinmeyen kumlar kullanýlmamalýdýr, en azýndan asitle test etmek gerek asidite karakterini anlayabilmek için. Ben Hagen Siyah kum öneririm.

4-Bu da diskus akvaryumlarý için sýkýntý bir konu. Diskuslar fazla ýþýða, bitkiler de az ýþýða asla tahammül edemez. 200litre akvaryumda 50w aydýnlatma ile yosun bile zor yetiþtirilir ;D En az 150w civarý aydýnlatma saðlamalýsýnýz bir bitkili akvayrum kuracaksanýz ancak bu deðerler besleyeceðiniz biti türlerine göre büyük deðiþiklikler gösterir.

5-Þimdilik yok :)