Konu: Hemianthus Callitrichoides (cuba)  (Okunma says 11401 defa)

sayer

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
  • Ad Soyad: Ertuðrul Saygýn
Hemianthus Callitrichoides (cuba)
« : ubat 24, 2010, 14:20:55 s »
Boyut (cm): 100 x45x45
Kapasite (litre): 202 lt.Brüt    160lt Net. 
Canlýlar:
Neocaridina denticulata sinensis(kiraz karidesi) 30 adet civarý.
Caridina japonica (Amano karidesi) 4 adet.
Otocinclus affinis (Cüce Vatoz) 4 adet.
Hyphessobrycon herbertaxelrodi ( Siyah Neon ) 20 adet. (Þu anda diðer tankta sistem oturduktan sonra eklenecekler)
Bitkiler
Hemianthus Callitrichoides  (Cuba)
Blyxa Aubertii 
Hygrophila Polysperma Ceylon (Zeytin)
Hygrophila difformis (Çýnar)
Zeytin ve Çýnar  kurulumda  aþýrý alg sorunu yaþamamak için eklenmiþ olup ilerleyen  günlerde çýkarýlacaktýr.

Malzemeler:

Aydýnlatma
120 watt.     
2 x 30 watt  Sylvanýa Gro-Lux.
2 x 30 watt   Sylvanýa Aquastar.
Taban
Alttan üste doðru,1- Dazs Soil  5 lt.    2- Flora Root 200 gr.   3- Sineklik.   4- Hagen Siyah Kum 50 kg.
Filitreleme
Eheim 2226 Profesyonel (950 lt/sa) -  Atman 18 watt uv.
Isýtýcý
Sera 200 watt.
Hava MotoruEheim 400  (12 saat ýþýklar kapalýyken  açýk)
Co2 sistem
Co2 Tüpü 2kg – Ista Selenoid Regülatör –  Ista 3 in 1 co2 diffuzer.  Saniyede 4 kabarcýk 7/24
TestlerTetra Test pH – Sera KH Test – Seachem Nitrate (NO3)Test – Sera fosfat(PO4) Test .

Merhaba Arkadaþlar, 

Uzun zamandýr siteyi takip ediyorum ama katýlým da bulunmak bu günlere kýsmet oldu.Tankýn kurulumu 2009 un Eylül ayýdýr.Bu güne kadar geçen süre içinde bir  kere daha Hemianthus Callitrichoides  (Cuba) denemem oldu ama maalesef ilk denemem tecrübesizlik ve de yaptýðým hatalardan dolayý baþarýsýzlýkla sonuçlandý.

Bu ikinci denememi sizlerle de paylaþmak istedim bunun nasýl sonuçlanacaðý hakkýnda bir fikrim yok ama hayalim cuba larla kaplanmýþ yemyeþil bir tank.

Yýldýrým Hocam,eskiler tebdili mekanda ferahlýk vardýr demiþler.Yeni projen hayýrlý olsun, baþarýlar diliyorum...

Saygýlar..

5 Þubat 2010 1. Hafta

28 Þubat 2010 2. Hafta

« Son Dzenleme: ubat 25, 2010, 12:06:14 s Gnderen: sayer »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Hemianthus Callitrichoides (cuba)
« Yantla #1 : ubat 24, 2010, 14:26:32 s »
Çok güzel duruyor, umarým sorunsuzca ilerler tanýkýn geliþimi. Difizörü sað tarafa alabilirsiniz gibi duruyor ?

sayer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : ubat 24, 2010, 14:36:44 s »
Çok güzel duruyor, umarým sorunsuzca ilerler tanýkýn geliþimi. Difizörü sað tarafa alabilirsiniz gibi duruyor ?

Teþekkür ederim Birkan Bey amatörce bir þeyler yapmaya çalýþýyorum.Difizör bir ara sað taraftaydý ama sanki co2 tanka yeteri kadar daðlmýyormuþ gibi gözlemledim.Filtrenin çýkýþ borusuda saðda yukarda akýntý karþýya vuruyor böylece sanki co2 daha iyi tanka daðýlýyormuþ gibime geliyor.

Saygýlar..

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : ubat 24, 2010, 14:55:04 s »
Gaz çözündüðü sürece çýkýþ bölgesi hariç her yere hemen hemen eþit oranda daðýlacaktýr.

sayer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : ubat 24, 2010, 21:58:06 s »
Gaz çözündüðü sürece çýkýþ bölgesi hariç her yere hemen hemen eþit oranda daðýlacaktýr.

Teþekkürler o zaman sorun yok görüntü açýsýndan da iyi olucak sanýrým.

sayer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : ubat 25, 2010, 12:21:42 s »
Merhaba Arkadaþlar,

Sað taraftaki bitkileri kuruluþ aþamasýnda alg sorunlarý yaþamamak için dikmiþtim.Sudaki fazla besini tüketmeleri için.Artýk onlarý yavaþ yavaþ çýkarma zamaný geldi diye düþünüyorum.
Hemianthus Callitrichoides  le uyumlu bitki tavsiyesine ihtiyacým var genelde bu tip tanklarda stem bitkileri kullanýlmýyor.Önerilerinize açýðým.

Saygýlar...
« Son Dzenleme: ubat 25, 2010, 12:22:34 s Gnderen: sayer »

sayer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #6 : Mart 07, 2010, 22:31:30 s »
Cuba lar 1.ayýný doldurdu.Þu ana kadar geliþimde bir sorun yok.

1.Hafta

4.Hafta

1.Hafta

4.Hafta

Genel Görünüm

Saygýlar..

Bammbamm

• Üye
  • **
  • leti: 41
« Yantla #7 : Mart 08, 2010, 00:12:38 »
Ertuðrul Bey,

Amatörce demiþsiniz fakat HC her amatörün altýndan kalkabileceði bir bitki deðildir.Gayet güzel yetiþtirmiþsiniz tebrik ederim.
Bunun yaný sýra kumda tepeler oluþturmanýz ve 2 tepeyi farklý yükseklikte yapmýþ olmanýz çok yerinde bir karar. Eðer imkanýnýz var ise solda ardaka bulunan tepe üzerindeki kayalarýn yelerini sað tarafta önde bulunun daha küçük kayalar ile deðiþtirebilirsiniz. Böylece küçük kayalar sanki daha ufaktaymýþ gibi görünecek ve derinlik hissi artacaktýr. Eðer sol taraftaki taþlarý oynatma imkanýnýz yoksa ayný iþlem sað tarafa soldakilerden daha büyük taþlar ekleyerek yapýlabilir, bu kýsým sanki karþýdan bakana daha yakýnmýþ hissi uyandýracaktýr.
Son olarak da hýzlý geliþen bitkileri çýkardýktan sonra Eleocharis Parvula ekleyebilirsiniz tanka taþlarýn diplerine ve aralara, HC ile uyumlu olacaðýný düþünüyorum.

Saygýlar.

sayer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : Mart 08, 2010, 11:24:03 »
Önerileriniz için teþekkür ederim.Benimde beklediðim þey buydu deðiþik fikirler ve fikir alýþveriþinde bulunmak.Peyzaj yaratýcýlýða dayalý bir olay onun için he zaman farklý fikirlere insan ihtiyaç duyuyor.

Sol tarafla ilgili önerilerinizi deneme imkaným yok maalesef hagen kumla tepe oluþturmak çok zor oldu kayalarla destekleyerek ancak bu seviyede tutmayý baþardým aslýnda daha dikti.Yamaçlarda da þimdi HC kökleri kaymayý önlüyor.

Sað taraf için de ayný cins kayalardan bulabilirsem önerilerinizi deneme fýrsatým olur sanýrým.Kaya diplerine parvula öneriniz aklýma yattý ben Blyxa düþünmüþtüm ama parvula HC le daha uyumlu olucak sanýrým.

Saygýlar...
« Son Dzenleme: Mart 08, 2010, 11:25:48 Gnderen: sayer »