« : Mart 07, 2010, 08:36:47 »
Merhaba Arkadaþlar
Sizlere elektronik balast ve normal balastlar hakkýnda bir soru sormak istiyorum.. Bu bende artýk hastalýk olmaya baþladý çünki.. Evde ki akvaryumumda 7 adet 18 watt florasan ve elektronik balast , iþ yerinde ki akvaryumda 5 adet 18 watt florasan ve normal balast kullanýyorum. Fakat iþ yerinde ki parlak görüntüyü evde ki tankýmda bir türlü yakalayamýyorum.. Ýþ yerinde ki akvaryumun florasanlarý evdekine nazaran sudan daha yukarda ve canlý yükü fazla olmasýna raðmen suyumda ki berraklýk süper.. Elektrikçide elektronik balastlarýn florasanlarý ekonomik olarak kullandýðý için % 30 az yaktýðýný söyledi.. Baþka forumlardada elek.balasta döndükten sonra florasanlarýn parlaklýðýndan þüphe edenleri görmüþtüm.. Bunun aksini söyleyenlerde var tabii.. Kullandýðým elektronik balast yerli üretim ve 4*18 watt çýkýþlý.. Sizcede böyle biþey olabilir mi ?
Ev - 80*40*50 y - Jebo 828 - 7 x 18 watt - 2 x 965 + 2 x 950 + 3 x Aquastar + Reflektör
Ýþ - 75*30*45 y - Atman 3336 - 5 x 18 watt - 2 x 965 + x Aquastar + 1 x Grolüx + Yer yer ve özensiz alüminyum bant
Birde araþtýrmalarým esnasýnda bazý elektronik balastlarda tld uyumlu olup olmadýklarý yazýyor.Bununlada alakasý olabilir mi ?
Eksik birþey yazdým mý bilemiyorum ama temizliklerinde 2'sinede ayný hassasiyeti gösteriyorum.. Cevaplar için þimdiden teþekkürler..
Saygýlar
« Son Dzenleme: Mart 07, 2010, 09:11:40 Gnderen: volkantr34 »
Kaytl
130*45*55 High Tech - Canlý Doðuran