Konu: acil yardým?  (Okunma says 4162 defa)

eko619

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
  • Ad Soyad: ercan çelebi
acil yardým?
« : Mart 15, 2010, 21:55:42 s »
Arkadaþlar benim 80-30-40(h)=96 litre boþ bir akvaryumum var ben ilk baþta ne besleyim derken düþünürken ve bu siteye üye oldum vede ilk konumu açýyorum benim bu akvaryumunda bitkili neon-lepistes beleyemeye karar verdim ýsýtý,filtre bene vardý kum ve gübre+ olarak florasaný halledecem yarýn ben bu bitkili akvaryumu ilk defa deniyorum bana canlý bitki olarak kolay zahmetsiz görsel olarak iyi olan neler önerebilirsiniz birde buralarda sývý gübre-co2 falan bahsediliyor bunlardanda benim almama gere varmý?

T3kniker

• Üye
  • **
  • leti: 56
  • Ad Soyad: Murat Demirel
Ynt: acil yardým?
« Yantla #1 : Mart 16, 2010, 19:02:04 s »
Öncelikle hoþgeldiniz Ercan Bey.Bence ilk önce low teck bir bitkili tank kurun.Kendiniz eliþtirin sonra CO2+gübre falan kullanýn.Ýlk baþta tankýnýzda lepisteste olduðuna göre Çýnar,tilki kuyruðu,cabomba ibi bitkilerden arka plan için tercih edebilirsiniz.Onun dýþýnda gül,bacoba,rotala tarzý bitkilerde alabilirsiniz.Java Fern,java moss çok kolay yetiþir.Onlardan temin edebilirsiniz.Tabi ki tankýnýzýn durumuda çok öenmli.Taban,ýþýklandýrma nasýl?Biraz bunlardan bahsederseniz daha rahat yardýmcý oluruz.Dediðim gibi CO2 ve sývý gübre önemli bitkilerin geliþimi ve saðlýklý olmasý için.Ama her bitki içinde olmazsa olmaz da deðil.

eko619

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Mart 16, 2010, 20:38:42 s »
ya bugün florasaný kaapaða yapamadýk normal suyun içine konulabilen vatozlu florsanlardan alasam bi sorun olur mu? olur diyorsanýz canlý bitkiden vazgeçip kayalarla biþey yapacam?

cem1346

• Üye
  • **
  • leti: 70
« Yantla #3 : Mart 16, 2010, 22:15:38 s »
Bitki iþi zordur.Forumlardan biraz tecrübe kazanýca bu iþe baþlamak en doðrusu.

eko619

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Mart 16, 2010, 22:25:47 s »
filtrem var ýsýtcý var bugün hagen siyah kum aldým lavkýrýýð ve sývý gübre alacam birde onlar için uygun florasan?