Konu: Zemin bitkisi istiyorum ama ?  (Okunma sayýsý 16378 defa)

_10_ur_

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 3
  • Ad Soyad: onur üzenli
Zemin bitkisi istiyorum ama ?
« : Mart 22, 2010, 15:43:49 ös »
Öncelikle tüm forum sakinlerine iyi günler
Aranýza yeni katýldým tam anlamýyla bi akavryum delisiyim diyebilirim.

65x30x30 bir tankým var daha önce bi kez daha bitkili yapmýþtým ama eskiþehirde makrakarta bulamadým akvaryumumu istanmeyen salyangozlar bastý ve sonuç olarak akvaryumun içindeki herþeyi çöpe atmak zorunda kaldým  :'(

Eskiþehirde pek çok þeyi bulmýyordum ama bu katil salyangoz denen salyangoz yiyen salyangozlardan gelmiþ bunlarý duyunca hemen bitkiliye dönüyorum dedim :D

Þimdi bi kaç sorum var cevaplarsanýz sevinirim :)

Akvaryumu komple boþaltýp baþtan kuracaðým ama þunu merak ettim yaklaþýk 3 cm midye kýrýðý arasýna lav kýrýðý üstüne siyah ( deðiþik bi adý vardý ama unuttum ) kumlardan koymayý düþünüyorum ama lav kýrýðýný siyah kumun üstünemi koymak daha iyi olur yoksa arasýnamý ?

Bir sorum daha var þimdi ilk olarak çok sayýda dip bitkisi almayý düþünüyorum ve ýþýk sistemi çokta iyi bir sistem deðil ( suyun altýnda çalýþabilen hazýr satýlan lambalardan Z þeklinde 3 adet koydum ama dip bitkisi olarak hangisi daha çabuk yayýlýr ve benim sistemime uyum saðlar ?

seçeneklerim
1) Monosolenium
2) Star moss

Alternatiflerim bunlar Yalnýz en çok merak ettiðim konulardan biride þu belki saçmalýyomusun dersiniz ama cidden merak ediyorum bunu monoselenium denilen bitki 20x20 tabaka olarak fayans üzerinde satýlýyormuþ bunu 5x5 þeklinde bölsem aralýklý olarak akvaryuma koyabilirmiyim koyarsam aralýklý bir þekilde zemini sararmý ?

birde 65x30x30 tankýma star moss tan kaç kök lazým olacaktýr ( ortalama ) ??

cevaplayan olursa çok sevinirim

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Zemin bitkisi istiyorum ama ?
« Yanýtla #1 : Mart 22, 2010, 23:40:39 ös »
Bence midye kýrýðýný kesinlikle kullanmayýn. Bitkili akvaryumla tamamen alakasýz bir kum. Sanýrým bahsettiðiniz siyah kum Hagen siyah kum. Bunun altýnda lav kýrýðý kullanýrsanýz lav kýrýklarý yüzeye çýkacak hagen alta inecektir. Taban gübresi olarak'da pek çok alternatif varken lav kýrýðýna gerek yok bence. Özelliklede monoselenium yada star moss besleyecekseniz tabanda gübreye hiç gerek yok. Bunlar besini sudan alacaklardýr. Moss'lar kök hesabý deðil bað yada pet bardak þeklinde satýlýr. Bir pet bardak bile alsanýz zaten zamanla çoðalacaktýr. Aydýnlatmanýz yetersiz. En basitinden bir T8 sistemi yapmanýz da fayda var.

_10_ur_

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #2 : Mart 23, 2010, 09:06:11 öö »
Bvarisli
Abi öncelikle yorumun için teþekkür ederim öyle diyorsanýz midye ve lav kýrýklarýný çýkartacaðým

Iþýk sistemimi kýsmetse 2 ay içinde bir t5 olarak deðiþtirmeyi düþünüyorum

þu andada 3 adet var memnunum þimdilik ama bitki alýnca deðiþtireceðim :)

Peki yosun sorunu olur baþa çýKAMAZSIN dediler bi aslý varmý ?

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
« Yanýtla #3 : Mart 24, 2010, 00:54:59 öö »
Alg problemi her zaman olabilecek birþey ama tabi dikkatli davranýrsanýz uzak bir ihtimal. Sitedeki sabit konulari incelerseniz çok faydasýný görebilirsiniz.

bonsai

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: mim tamer
« Yanýtla #4 : Mart 24, 2010, 13:10:21 ös »

Bir sorum daha var þimdi ilk olarak çok sayýda dip bitkisi almayý düþünüyorum ve ýþýk sistemi çokta iyi bir sistem deðil ( suyun altýnda çalýþabilen hazýr satýlan lambalardan Z þeklinde 3 adet koydum ama dip bitkisi olarak hangisi daha çabuk yayýlýr ve benim sistemime uyum saðlar ?

seçeneklerim
1) Monosolenium
2) Star moss

zemin için java moss önerebilirm .. lowtech nanoda . gayet iyi sonuç aldým . monosolenium yavaþ geliþim gösteriyor ayýný nanoda monosoleniumda var . geliþiyor ama yavaþ .

_10_ur_

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #5 : Mart 24, 2010, 19:00:28 ös »
Bvarsili çok teþekkür ederim cidden çok iyi konular herkesin bilmesi lazým sabit konulara bakýyorum zamaným oldukça :)

@bonsai çok teþekkür ederim yorum ve fotoðraflar için cidden güzel yayýlýyormuþ jawa moss :)

Peki son bir sorum olacak  Lilaeopsis brasiliensis bitkisi nasýldýr

1) Monosolenium
2) Star moss
3)Lilaeopsis brasiliensis
4) Jawamoss

hangisi en hýzlý ve benim sistemimde saðlýklý yayýlýr ? biraz çok sordum pardon ama bu son sorum :)

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
« Yanýtla #6 : Mart 25, 2010, 00:14:04 öö »
Lilaeopsis Brasiliensis co2 takviyesi zengin bir taban ve iyi ýþýk ister. O yüzden son tercihlerinizden birisi olmalý.

kijthae

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 8
  • Ad Soyad: Emre Gözalan
« Yanýtla #7 : Aðustos 06, 2010, 06:08:58 öö »
 Gerçek bir zemin bitkisi arýyorsanýz moss türleri sizi tatmin etmeyecektir. Bence cuba , glosso yetiþtirmelisiniz. Fakat bu türler oldukça zorludur. Iþýk CO2 taban hepsinde çok tecrübeli olmanýzý gerektirir. O yüzden size sabulatayý önerebilirim.

Midye kýrýðý kesinlikle uygun bir malzeme deðildir. Hagen kum , kil bazlý markalý akvaryum topraklarý ( dazs soil , oliver knott bulabilirseniz ADA ) yada salýným yapmayan dere kumlarý kullanýn.