Konu: 90 lt bitki akvaryumu icin cok acýl yardým..  (Okunma says 37331 defa)

sonyolc52

• Üye
  • **
  • leti: 38
  • Ad Soyad: kurtuluþbayar
Ynt: 90 lt bitki akvaryumu icin cok acýl yardým..
« Yantla #15 : Mays 27, 2010, 19:06:02 s »

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yantla #16 : Mays 27, 2010, 19:08:20 s »
90 litrelik bitki akvaryumumdan kareler yorum ve onerýlerinizi beklýyorum..bu ilk kurulum

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yantla #17 : Mays 27, 2010, 19:14:42 s »
yayaklaþýk iki ay sonra

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yantla #18 : Mays 27, 2010, 19:28:50 s »
ilk bitki akvaryumum merek ettigim suyun berraklasmasýný saglayamam-en fazla 90 litrelik bir tank bu ve 1 aguastar ýn yanýna 1 daylýg 2 glorux kulanmaktayým glorux ü 1 e dusurup daylýg i 2 yemý cýkarsam cünkü çamda nokta nokta beyaz lekeler oluyor sanký birde sakal yosunumuz var üçünçüsü haftada ýký defa budama yapýyorum  ehiem fýlýtre aldým ýcýnde cinmalý beyaz boncular birde zeolit dýyolar herhalde taþ sera süper peat býrde sera aktavit bakterý kulturu damlatýyorum ve hala ýstedýgým beraklýðý bulamýyorum haftada 20 lýtre su degýstýrýyorum en altta hýndýstan cevýzý torfu var acaba ondanmý kaynaklanýyor yoksa 40 adet balýk 20 tanesý nean olmak uzere 40 tane balýk var ondanmý kaynaklanýyor okadar asýrý yemde atmýyorum yarým cay kasýgý cývarý  yardýmlarýnýzý beklýyorum arkdasalar..

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yantla #19 : Mays 27, 2010, 19:30:06 s »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #20 : Mays 29, 2010, 16:58:33 s »
Akvaryumunuz güzel görünüyor, tebrik ederim ancak balýklarý üretmek için yavruluk kullanýmý pek saðlýklý ve tavsiye edilen bir uygulama deðil, akvaryumunuz yeterince bitkilenmiþ durumda ve balýklarý kendi hallerine býrakýrsanýz doðan yavrularýn çoðu kendi baþlarýnýn çaresine bakacaktýr muhtemelen. Berraklýk sorununuzun onca ürünün kullanýmýna raðmen çözülememesi gerçekten ilginç ama cam berraklýðýnda bir su beklememelisiniz akvaryumunuzdan zira saðlýklý koþullarda su asla o kadar berrak olmaz. Zeolith ve kömür zamanla dolan malzemelerdir, uzun süre kullanýlamazlar. Hatýrladýðým kadarýyla maksimum 1 ay kullanýlabiliyor piyasadaki kömürler genel olarak. Zeolith ve karbonunuz eskiyse çýkarmalýsýnýz bu nedenle. Akvaryumlarýmda adamakýllý hiç torf kullanmadým tabanda ama bir süre suyun bulanýklýðýna sebep olduðunu bilmekle birlikte ne kadar sürebileceði hakkýnda fikrim yok ne yazýk ki.

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yantla #21 : Haziran 15, 2010, 15:09:44 s »
ya arkadaslar ftosentez hakkýnda bilgi almak ýstýyorum ýþýklandýrmam 4x18 2 glorux 1dayalt 1  aguastar yýldýrým beyýn dedýgý gýbý acýlýp kapanmadan dýrek günde 7 saat calýsýyor ýþýklandýrma ama fotosentez cok az görünüyor yaný hava olarak akvaryuma yeterlý degýl hava motorunu calýstýrmak zorunda kalýyorum 150 kök bitki var  akvaryumda belki daha fazla acaba iþik azmý gelýyor 90 litre akvaryum yükseklik 40 45  cm cývarý 10  15  kök aromatica var rotalalar var yaklasýk 30 adet bu ýkýsý hýc fotosentez yapmýyor zemýn bitkimden nokta kadat tek tük oluyor acaba sagliksýzmý býtkýlerým co2 kücük kafa motoruyla cozeltiyorum sanýyede bir kabarcýk þeklinde birtane sývý gübre kulanýyorum sere fulorana günde  25 damla veriyorum haftalýk sudeðiþimi yapýyorum....

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #22 : Haziran 15, 2010, 20:00:57 s »
Ýlla bitkiler deli gibi baloncuk çýkartacak diye birþey yok, türden türe deðiþen bir durum fotosentez hýzýna göre. Hava motorunu da gerekliyse sadece geceleri çalýþtýrmanýz yeterli olacaktýr. Gündüz bitkiler fotosentez yaptýðý için bir risk faktörü doðmuyor, gece aþýrý bitkili tanklarda bitkiler de solunum yaptýðýndan riskli durumlar oluþuyor havalandýrma yoksa.

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yantla #23 : Haziran 16, 2010, 16:46:44 s »
admin saol ama bende motoru calýstýrmak ýstemýyorum gündüzleri dogal yolardan oksýjen oluþsun dýye tankda ama fotosentez videolarda izlediðimiz gibi olmuyo bende cok az olsada balýklara yetmýyor bu arada balýk sayýsý 90lt akvaryum 35 tane tetra türü peki ben ýký golrux bir aguastar birtane daylat filorasanlarýn yanýna bir tane daha diylat eklesem nasýl olur sýstemý oturtmak sýtoyrum lütfen yardýmcý olun sýyah yosun sorunuda var bazý yapraklarýn kenarýnda foto sentez icin ýsýk yukseltsem bus efer yosun olurmu dýye korkuyorum þimdiden tþkler kolay gelsýn..

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #24 : Haziran 17, 2010, 03:58:43 »
CO2 ve gübre dengelendiði sürece ek lamba size dezavantajdan ziyade avantaj getirecektir. Ayrýca dediðim gibi baloncuklar gürül gürül akacak diye birþey yok. Iþýktan ziyade CO2 yetersizliðinden de görülebilir bu. Kimi bitkilerde baloncuk gözlemlenmez pek sýk bir de. Gündüz oksijenin yetmediðini nerden çýkardýnýz onu da anlamadým, baloncuk çýkarmasalar da fotosentez yapýyor bitkileriniz, gerçi 35 tetra oldukça fazla ama gündüz sorun oluþturmaz, zaten hava motoru çalýþýrken iyi bir CO2 çözünmesi ve iyi bir fotosentez bekleyemezsiniz.

Kurallarýmýz gereði ayrýca okuyabilmemiz için yazýlarýnýzý daha düzgün ve özenli yazmanýzý rica ediyorum.

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yantla #25 : Haziran 17, 2010, 16:30:40 s »
bu sefer uyardýðýn icin tþk admin:)tek istediðim herþeyin doðal olmasý bitki akvaryumuna nekadar 5 ay olsamda baþlayalý iyi gidiyorum tabiki sizlerinde bilgilerinizi baylaþmasýnýnda büyük bir ölcüde faydasý var yoksa kimse anasýnýn karnýnda bitki akvaryumu yapmýyordu..akvaryumumu her yený duzenlememede dahah iyyiye gittiginini farkýndayým sadece aklýmda kalan soru iþaretlerýný þýklar halýnde belýrteyým sýzde buiekýlde daha verimli yardýmcý olcagýnýzdan emýným.
1:uzayan Eledoa larýmýn suyun üstünde olan yaprakalrýnda gýrimsi sakal yasunu oluþmasý
2:hegan siyah kum kulanýyorum birde sera florena günlük 25 damla yani 3 cc ama demýr ölcme cýhazým yok neyazýkký hergün damlatýyorum bitkilerimin hepsi yapraktan beslenene bitkiler köklü bitkim yok genelde 90 litre akvaryumumda 150 adet bitki var haftada %40 su deðiþimi yaptýðýmýda düþünürsek bu bitkilerin sývý gübre ihtiyaci gercekten günlük 3 cc midir acaba sývý gübre öyle herzaman verýlmesý gereken býr sey degýlmýdýr sakal yosunu olusumundan dolayý bu düþünceye varýyorum yaný gercekten gübreye ihtiyacý olup olmadýgýný nerde bilirýz býtkýlerýmýzýn?
3:pilhips daylit 54/765  950 l. 18 walt  bu filorasan ek icin doðru bir florosan mýdýr? veya pilhips süper 80/840 1340 l. üzrinde bunlar yazýyor..
4:baþ veren yerlerinde budadýðým bitkilerimin geri kalan eski gövdesinde sakal yasunu olusmasý nedendir acaba?
5:son olarak 2x1 glorux 2x1 daylit 1tanede aguastar  18 þer walt filorasanalrýmý kesin olarak kapatýp acmadan cünkü bu konuyu tam manasýyla kesinlik kazandýrmak istýyorum günde kac saat calýþmasý gerekýyor  çünkü herkez farklý soyluyor bitki aldýgým biryer 6  7  saat bile yeterli dedý biryer daha  maltepe pet ten 8 saat dediler 10 saat diyende oldu 12 saat diyende yardýmlarýnýz için þimdiden tþkediyorum kolaygelsin..

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #26 : Haziran 18, 2010, 02:34:27 »
Günlük 8-10 saat ideal olandýr, arada ýþýðý kapatmak kesinlikle tavsiye edilmez, özel durumlarda belli bir süre uygulanýr sadece. Yosunlanmanýn birçok sebebi olabilir su deðerleriyle alakalý. Bitki yoðunluðunuz fazlaysa önerilen gübre oranýný geçmeniz gerekebiliyor ama elodea vb. için gerekeceðini zannetmiyorum. %40 biraz yüksek bir oran. Balýk yoðunluðunuz aþýrý ve su deðerlerini bu da bozuyor diye varsayýyorum biraz da. 6500k ve üstü floresanlar akvaryum için en uygun olanlar genelde. Verdiðiniz kodlarý bakma fýrsatým yok þu an ama bazýlarý 6500k altý olabilir. Bu da verimi düþürecektir renk tayfýndan dolayý.

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yantla #27 : Haziran 18, 2010, 15:02:48 s »
ben korkudan sývý gübre veremýyorum mesela saz bitkim uzuyor taze yaprak cýkýyor buyüdüðünde hemen baslýyor kenarlarýndan yasun laþmaya acýk gýri tonda sakalýmsý bu aledoa nýn yaprakalrýdada oluyor aledoa uzuyor ve suyun yuzeyýne yakýn bükülüyorlar ve gövde ýþýða bakýyor ýþýðým cokmu kuvetlý gübremi cok gelýyor suyun degerlerý nasýl olabýlýrký þaþal suyuyla haftalýk su deðiþimi yapýyorum günde 10 saat co2 veriyorum saniyede bir kabarcýk bazen dýnlendýrýlmiþ su kulanýyorum su deðiþimlerinde bitkilerin yený cýkan yapraklarýnda deðilde bir onceki yapraklarýnda oluþuyor bugün tekrar budama yaptým temýzledým cuðalttým býtkýlerý aledoa dan 4 dal almýþtým 1 ay önce þu anda 30  40  dal oldu uzadýðýnda tuglendýðinde acaba budakmakmý gerekýyor veya bunun baska bir cözümü yokmudur filorasanlarým enfazla 5 aylýk eskýmemýstýr diye düþünüyorum agustar florasan var birtanede acaba o yaparmý 90 lt akvaryumda tetra türü 35  edet balýk var demýstým bundan dolayýda yapabýlýr demýþsýnýz onu dýkate alýcagým acaba birde bitkimmi çok akvaryumda ondan dolayý neden olsun ki dýyede düþünuyorum buduruma çok üzülüyorum 5 ay oldu birtürlü otutturamadým akvaryumu yemleme hegün bir tutam tetra cýps yem veriyorum dipteki bislikten kurtulamýyorum her dip cekiþimde dip dolu oluyor yosun dýcký curumuþ yapraklar v.s  bu her akvaryumda olur herhalde yardýmlarýnýz için tþkurederým sýmdýden kolaygelsýn..

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #28 : Haziran 19, 2010, 00:49:14 »
Biyolojik dengesi oturmuþ ve balýk sayýsý ideal hiçbir akvaryumda böyle bir sorun olmaz. Akvaryumunuz aþýrý kalabalýk. Yazýyý paragraflara bölmediðiniz ve noktalama iþratelerini kullanmadýðýnýz için tek bir okuyuþta bu cevabý verebilecek kadar anlayabildim. Lütfen biraz daha hassas olalým, burda yardýmcý olan insanlar bunu gönüllü olarak yapýyor, yardýmý daha da zorlaþtýrýyorsunuz üstelik forum kurallarýna da aykýrý. Þahsen Facebookta bile yazým kurallarýna forum kullanýmýnýzdan daha duyarlý olduðumu düþünüyorum.

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yantla #29 : Haziran 22, 2010, 13:14:08 s »
valla okadarda abartmayalým isterseniz admin:) tamam aceleden yazým kuralrýnda yanlýslýklar olmuþ olabilir ama dilekce veya üst makam kurumuna yazmýyoruz burda facebook örneði ne göre diyorum...yani..dahah dikatli olmaya çalýþýcam.

akvaryum da dip çok pisleniyo dipteki pisliði bir türlü bitiremedim ama yem yarým cay kaþýðý atýyorum hergün birdefa. Birde beným aðrenmem gereken seranýn sývý gübresini kulanýyorum ama gercekten vermem  gerekýyormu ihtiyac varmý nezaman vermem gerekýyor demir testi olmadan bitkilerin ihtiyacini nasýl anlaya bilirim ve karþýlaya bilirim. Mesela su deðiþimi yaptiðimda þaþal suyuyla yapýyorum ve üstündeki deðerlerde demir:1.0 olduðu yazýyor akvaryumdada 1.0 olmasý gerekmiyormu demirin  bir dahah gübrelemek gerekiyormu mesela bu bir örnektý kafama takýlan . tþekürler