Konu: 90 lt bitki akvaryumu icin cok acýl yardým..  (Okunma sayýsý 37328 defa)

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 90 lt bitki akvaryumu icin cok acýl yardým..
« Yanýtla #30 : Haziran 22, 2010, 15:19:52 ös »
Tabii k gerekiyor o demiri o düzeyde tutmak için, ki tek gereken element demir deðil. Demir testi olmadan gübrenin yeterli olup olmadýðýný da bitkilerin durumundan çýkarmanýz gerekiyor. SAðlýklý deðillerse ve bunun gübreden baþka muhtemel bir sebebi yok gibiyse doz yetersizdir.

sonyolc52

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 38
  • Ad Soyad: kurtuluþbayar
« Yanýtla #31 : Haziran 22, 2010, 15:54:25 ös »
birkan bey peki ben pihilips 950 delux  ýkýtane aldim bu konuyuda acýklýga kavuþturmak istýyorum gerci anubislarýn ve saz yapraklarýnýn kenarlarýndaki gýrimsi tüðlenmeyi önleyemedik ama olsun:)belki bu ýþýk deðiþiklýði iyi gelir elimdeki mevcut filorasanlar 3 tane glorux 1 tane aguastar 2 tane pihilips delux 950  1 tane selviyna 865 daylit birtanede pihilips 765 daylit var.90 litre akvaryuma bana burda olmasý gereken iþiklandýrmayý yazarmýsýnýz bitkiler cabonba anubias saz, java moos, gül aromatika aledoa rotala red zemin bitkisi olarakta hemirhumus yanlýþ yazmýþ olabýlýrým affola bunlar var. co2 kafa motoruyla çok ince kabarcik olarak dýþ filitrenin cýkýþýna dogru tuttum saniyede 2 kabarcýk cýkýyor.mevcut ýþýklandýrmamýzla bir konbine yapmanýzý rýca ediyorum acilen lütfen sakal yosunundan sonra yeþil iplik yosunlarda java moss sumu sarmaya baþladý azda olsa lütfen yardýmlarýnýzý bekliyorum bütün arkdaþlardan özelikle yýldrým bey ve birkan bey þimdiden tþkürederim kolaygelsin..not balýk sayýsý fazla ama neyapýyým birkere aldýk:)

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #32 : Haziran 23, 2010, 02:33:51 öö »
Aydýnlatma konusunda bir sorununuz yok bence. Floresan kodunu deðiþtirerek yosundan kurtulamazsýnýz :) Aþýrý balýk sayýnýz su deðerlerini de bozduðu için yosun probleminiz olabilir dediðim gibi. Java moss zaten yosun pro9blemi olan bir akvaryumda doðal seçilim nedeniyle yaþamamakta.

sonyolc52

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #33 : Haziran 23, 2010, 17:09:01 ös »
birkan bey lütfen yazým kurallarýna uyalým kötü örnek oluyorsunuz sonra:)...(Java moss zaten yosun pro9blemi olan bir akvaryumda doðal seçilim nedeniyle yaþamamakta.)

sonyolc52

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #34 : Haziran 24, 2010, 15:25:33 ös »
birkan bey gündüz hava motprunu kapattým ve co2 yi daha iyi cözünmesini saðladimki ýþýklar acýldýktan 2  3  saat sonra fotosentez sohow baþlýyor :)bunu belirtiyim dedim..java moss larý cýkartýp attým yený düzenlememde. yeþil iplik alg canýmý sýktý cünkü.saz yapraklarýnýn üstündeki siyah tüðlenmeden kurtulamadým anubias tada aynýsý. ben saz yapraðýný buduyorum yenisi cýkýyor çok güzel birþekilde gayet saðlýklý taki suyun tam üstüne cýkkýnca yaprak tüðlenmeye baþlýyor bende yapraðý budadým yeni bir yaprak cýkýyor ve agustar dan þupelendim bunun ýþýkla alakasý olmasý lazýmmýþ gbi geliyor bana sanki yerine gulorux taktým 2 gulorx 3 pihilps 950 delux de [hepsi 18 walt] oldu aydinlatma yapraklar suyun üstüne cýksýn  aynýsý olcakmý çok merak ediyorum.birde yeni fotolar ekliyeceðim tavsiyelerinizi bekliyorum..

sonyolc52

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #35 : Haziran 24, 2010, 15:37:49 ös »

sonyolc52

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #36 : Haziran 24, 2010, 15:41:07 ös »
« Son Düzenleme: Haziran 24, 2010, 15:43:09 ös Gönderen: sonyolc52 »

sonyolc52

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #37 : Haziran 24, 2010, 15:45:21 ös »
kayalar ve kütük ekldim

sonyolc52

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #38 : Haziran 24, 2010, 15:48:32 ös »
bu halini çok beyenmiþtim yeni bitkilerimle birlikta java moss ve rotala red aromatica ama teþil iplik alg sorunu olana kadar tabi(

sonyolc52

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #39 : Haziran 24, 2010, 15:52:18 ös »
ve akvaryuma yeniden bir düzen verildi java moss atýldý kayalarýn birkýsmý cýkartýldý zemin bitkisi dikildi..ama sanki bir boþluk varmýþ gibi geliyor bana bakalým hayýrlýsý:)
« Son Düzenleme: Haziran 24, 2010, 15:53:25 ös Gönderen: sonyolc52 »

sonyolc52

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #40 : Haziran 24, 2010, 15:57:23 ös »
co2 yi kücük bir iç filitre sayensinde cözeltmeye çalýþýyorum.filitrenin co2 cýkýþ agzýna camla arasýna sýkýþtýrdýðým mavi sünger fazla bastýrmadan hafif tutacak kadar sýkýþtýrdým.böylelikle kabarcýklar daha minik cýkýp daðlýyolar..

sonyolc52

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #41 : Haziran 24, 2010, 15:59:55 ös »

sonyolc52

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #42 : Haziran 24, 2010, 16:01:30 ös »
görüþ ve önerileriniz,paylaþýmlarýnýz için simdiden teþekürler.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #43 : Haziran 28, 2010, 03:02:22 öö »
Balýk sayýsýný biraz azaltýrsanýz sorunlar azalýr bence. Akvaryum yosuna eðilimli olunca daha yoðun ýþýk alan üst bölgeler haliyle daha kolay yosunlanýyor. Hava motorunu kapatmakla isabetli bir þey yapmýþsýnýz ama geceleri açmak gerekebilir balýklar açýsýndan.

sonyolc52

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #44 : Haziran 28, 2010, 19:19:56 ös »
bu arada ünüversite imtihahýnýnýz iyi geçmiþtir inþallah..dediðiniz gibi 7 tane balýk diskalifiye ettim 17 neon 4 rosbora 2 kýrmýzý burun kaldý ve akvaryumda hava motorununu calýstýrmak zorunda kalmamýþ oldum hýç acmýyorum geçeleride balýklarý takýbim sonucu bir sorun olmadýðýný gördüm.ýþýðýmýn yoðunluðundan basetmiþsiniz birkan bey akvaryumu gördünüz  bu akvaryuma 72 walt filorasan fazlamýdýr.anlamdýgým bir konu daha pihlips 950 de delux pro  lar gulorux yerinemi kulanýlýyo ayný vazifeyimi görüyolar çünkü bende selvina 865 daylit delux var bu pihilips le renk olarak çok farklý ikisinide kulanmam gerekiyomu yoksa ayný iþimi görüyolar.birde akvaryumun içinde cay bardaðýnýn aðzýný aþaðý çevirsek suyun içinde bardaða co2 yle doldurup ceksek bardakdaki co2 suya yavas yavaþ kendiliðinden cözünürmü acaba birkan bey saolun kolaygelsin..