Konu: yapraklarda delinme ve çürümler  (Okunma sayýsý 17297 defa)

fora

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 6
  • Ad Soyad: melih sarýtas
yapraklarda delinme ve çürümler
« : Mayýs 07, 2010, 18:53:45 ös »
 220 lt akvaryumda düzenli seraflorena (zn,mn,ca,mg,cu,fe) haftada 1 20lt ye 5 ml oranýnda eklenmekte,düzenli c02 verilmekte,ýsýk 98 watt akvaryum yukseklýgý 55 cm, tabanda torf, sera gübre ve quartz siyah kum bulunmakta ph 6,5-7ppm. ekte resimlerde görüldüðü üzere yapraklarda önce kahverimsi leke  sonra delinmekte. sebebi ne olabilir?Bilgi paylaþýmýnýz için teþekkür ederim.http://img32.imageshack.us/g/dsc03923lk.jpg/
« Son Düzenleme: Mayýs 07, 2010, 19:06:13 ös Gönderen: fora »

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: yapraklarda delinme ve çürümler
« Yanýtla #1 : Mayýs 08, 2010, 04:37:26 öö »
Merhaba,
Sadece varsayýmda bulunmak gerekirse, bitki yoðunluðunuzun fazlaloðona göre gübre yetersiz geliyor olabilir veya tek bir ürün kullandýðýnýzdan bir veya birkaç besin maddesi yetersiz ekleniyor olabilir akvaryumunuza. Aydýnlatmanýz da birçok bitki için yetersiz gibi delinen zeytinler kýsmen arsýz bir tür kabul edilse de. Muhtemelen potasyum eksikliði yapraklarýnýzýn sebebi olabilir baþlýklarý gözden geçirdiðimizde.
« Son Düzenleme: Mayýs 08, 2010, 04:42:27 öö Gönderen: admin »

fora

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #2 : Mayýs 09, 2010, 03:17:48 öö »
birkan bey ilginiz için teþþekkür ederim.bugun bir kaç akvaryumcuya daha sebebýný sordugumda salyangozlarýn sebeb olabilcegini söylediler.Akvaryuma makrakanta koyup zararlý salyangozlarý azaltmalarýný beklýcem.Fakat belýrtmýs oldugunuz gýbý potasyum sorunu olabýlýr.potayumu tamamlayýcý býr ýlac tavsýyenýz var mý? ilginiz için teþþek ederim

fora

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #3 : Mayýs 20, 2010, 00:41:19 öö »
tankýma gun aþýrý potasyum takvýyesý yapmaktayým (florýn-k planted)  bitkilerde düzelmeler gozýukmekte.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #4 : Mayýs 29, 2010, 17:01:41 ös »
Siteye pek sýk giremiyorum yurtta internet baðlantýmýz biraz sýkýntýlý olduðu için mesajý ancak görebildim bu yüzden, kusura bakmayýn. Salyangozlarýn sebep olacaðýný sanmýyorum böyle bir þeye. Applesnailler bazý bitki türlerini yiyor, bazýlarýnýn da gezinirken yapraklarýný kýrabiliyor ancak akvaryumlarda istenmeyen kahverengi salyangoz gibi minik türlerin bitkilere verdiði bir zararla karþýlaþmadým hiç. Potasyum takviyesi konusunda pek bilgili deðilim ne yazýk ki ama siz zaten baþlamýþsýnýz takviyeye, umarým sorun kalmaz akvaryumunuzda :)

kayiboyu1

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 1
  • Ad Soyad: Mustafa Orhan ALTINKAYA
« Yanýtla #5 : Haziran 13, 2010, 16:07:38 ös »
Iþýklandýrmnýz nasýl. Günde kaç saat, hangi tür floresan v.b kullanýyorsunuz. Bunlarda önemli ancak resimdeki vaziyet potasyum eksikliðini gösteriyor. Ancak potasyum eklerken dikkat etmeniz gereken þey miktarý kaçýrmamak. Aksi halde yosunlardan kurtulamazsýnýz.

fora

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #6 : Haziran 14, 2010, 01:08:58 öö »
ýþýklandýrma  16 saat t5 aydýnlatma ve 133 watt  220lt akvaryum h 50 cm  potasyum gun aþýrý ilaç prospektübüne göre uyguluyorum bitkilerde az da olsa düzelme var ama çok etkin deðil problem devam etmekte. ilginiz için teþþek ederim

fantastik3

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanýtla #7 : Haziran 14, 2010, 11:51:27 öö »
potasyumun fazla verilmesi nedeniyle yosun (alg) olþumu arasýndaki iliþkiyi nasýl kuruyorsunuz?

fora

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #8 : Haziran 14, 2010, 12:25:03 ös »
 Potasyumun fazla miktar verilmesi ile alg patlamasýnýn doðruluðunu tam bilmiyorum .Fakat dogaya ayak uydyrmak gerçekten zor.Bitkilerimde ipliksi beyaz alg oluþumlarý var ama potasyum a baðlamak yanlýþ olur diye düþünüyorum.Yosunlaþma akvuryumda gözlüyorum buda gun ýþýgýndan dolayý akvaryumun bý kýsmýnda olusmakta.

ltezel

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 1
« Yanýtla #9 : Þubat 08, 2011, 14:18:51 ös »
Birkere enbüyük yanlýþlardan biri 16 saat aydýnlatma çok fazla  oturmamýþ tanklarda 24 saatte enfazla 8 saat aydýnlatma verilir bu da 4 saat aydýnlatma 2saat dinlenme ve tekrar 4saat aydýnlatma  olarak ayarlanmalýdýr ve hergün ayný saat açýlmalý ve kanmalýdýr. Tank oturduktan sonra 5+2+5 seklinde düzenlenir. ayrýca anladýðým kadarýyla gübre miktarýnýz da fazla piyasadaki gübrelerin çoðu haftada 250 litre suya 5ml þeklinde verilir. unutmammak gerekir ki verdiðimiz gübrenin azý yetersiz olacaðý gibi çoðuda zararlýdýr.Ayrýca Tanktaki bitkilerin tamamý gözlemlenmeli bu sorum tek bitkiye aitse diðerlerinde yoksa   bu genelde adaptasyondan kaynaklanýr ve Potasyum Gibi makro elementle alakalý deðildir bir Makro element eksikliði bütün tanký etkiler. Tanka Potasyum vermenizde herhangi bir sakýnca yok.Potasyumun Alg oluþumuna bir etkisi yoktur. Fazlasýnin da zararý yoktur. Benim tavsiyem Iþýk ve Gübre deðerlerinizi düzenlemeniz ve bitkiye kesinlikle elinizle dahi birsüre deðmemeniz kök ve gövde adaptasyonu için yerinde oalcaktýr.

Levent TEZEL

Tank:   250Lt
Isýtýcý:   300w
Aydýnlatma:   132w
Filitre:   Dýþ Filitre 1000Lt/Sa
Co2:   Mayalý Sistem Difuserli
Bitkiler
1   Blyxa Aubertii
2   Rotala Macrandra Japon Red
3   Proserpinaca Palustris ''Cuba''
4   Eustralis Stellata Red
5   Ludwigia Arcuata
6   Limnophila Aromatica