Konu: 37 lt Hi-Tech Akvaryumum  (Okunma says 7499 defa)

thordius

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
  • Ad Soyad: Ertuð Özbil
37 lt Hi-Tech Akvaryumum
« : Mays 16, 2010, 12:56:25 s »
Boyut (cm):50*20*30(H)
Kapasite (litre):37lt net
Canlýlar:
20 den fazla C.trilineatuslar(F0-1) ve yavrularý(F1-2)
3 C.panda(F1) ve yavrularý(F1-2)
6 adet C.Sterbai(F0)
2 adet cüce vatoz
20 kadar midye
40+ Green mosow Guppy ve yavrular
17 endles(F0-1-2)
Bitkiler:
2 Kök Saz(7-10cm)
12 kök Sagittaria Subulata (ve yan sürgünler)
1 kök 14 yapraklý Anubias Barteri var. barteri
1 adet (15-17cm çap)Cladophora aegagrophilla
19 kök Hemianthus micranthemoides
Malzemeler:
Sylvania Aquastar 15 W
Sylvania grolüx 15 W
Philips day light 15w
Timer ile 4-6-4 olarak aydýnlatma yapýlmakta.Her kapanýþ sonrasý 2 saat dinlenme yapýlmakta.
Taban;(alttan üste)
Hydor hydrokable 15w+Prodac Isýtýcý Güvenlik Termostatý
Ýnce derekumu(0.1-0.3mm)2cm
Sera FloreDepot3cm
Ýnce derekumu(0.1-03mm)1cm
Midye kýrýðý derekumu karýþýk1cm
Fish-101 2619A 3cm
Fish-101 2622A 3cm
Kullanýan gübreler;
Azoo Plant Nutrients
Sera Florena
Seachem potasium
Seachem Nitrogen
Seachem Phosphorus
Seachem Iron
Haftada 1 defa Azoo PSB bakteri kültürü.
Akvaryum Bakýmý:
Her gün 2lt su deðiþimi.
Haftada 4 defa Yapýlan tahlil doðrultusunda Gübereleme
Ista I-512 CO2 Difüzör Set ile Co2 kullanýmý
Düzenli pH kH Co2 No3 Po4 kontrolü(2 günde birdefa.Büyük deðiþim gözlemlendiði zaman günde 3-4 defa)
Kullanýlan Yemler:
Günde 3 öðün Tetra Vegetable,tetra pro energy crips,JBL novo Color,haftada 1 defa artemia ve mikro kurt
Günde 1 defa Tetra PRO crips
2 Günde bir defa Tropical SuperTabin B ve Jbl Novotab 2 þer tablet olarak

Kullanýlan Ýlaçlar ve/veya Katkýlar:
Ýlk kulum aþamasýnda Azoo PSB bakteri kültürü ve Sera Aquatan.
Su deðiþimlerinde ve Sera Aquatan kullanýmý devam etmekte ve haftada 1 defa dipyemleri ile karýþtýrýlarak Azoo PSB kullanýlmakta.

NOT;Akvaryum 15 Kasým 2009 tarihinde kurulmaya baþlanmýþtýr, ilk bitki 21 Kasým 2009 tarihinde ekildi.Son olarak  18.04.2010 tarihinde ekim yapýldý. fotoðraflar Son halini göstermekte.Ayrýca akvaryumum komþu çocuðu tarafýndan 17.04.2010 tarihinde talan edildiði için yeniden kurulum yapýlmýþtýr.Yeniden kurulmuþ bir tank olduðu için bitkiler henüz el ile tutulur bir geliþim göstermesede eski haline dönmeye baþladý.
Fotoðraf:

Kullanmýþ olduðum yem ve gübrelerin bir kýsmý burada.

SOn akvaryum tahlilinin raporu ;
Bulanýklýk NTU 0.5
PH 5.5
Ýletkenlik 190 ms
Klorür mg/lt 12
Nitrit mg/lt 0.5
Sülfat mg/lt 21
Fosfat mg/lt 0.3
Kurþun mg/lt 0.01
Krom mg/lt 0.001
Civa mg/lt 0.001
Kadminyum mg/lt 0.005
Bakýr mg/lt 0.002
Bor mg/lt 0.26
Demir mg/lt 0.165
Nikel mg/lt Sptanmadý
Alüminyum mg/lt 0.2
Arsenik mg/lt 0.001
Mangan mg/lt 0.002
Antimon mg/lt Sptanmadý
Florür mg/lt 1.5
Siyanür mg/lt 0
Nitrat mg/lt 3
Sodyum mg/lt 21.30
Selenyum mg/lt Sptanmadý
Renk Pt/Co 1.27
Amonyum mg/lt 0
Tuzluluk mg/lt 0
Toplam Sertlik Fr 31
S.Klor mg/lt - - 0.1
Oksitlenebilirlik mg/lO2 0.2
Koloni Sayýmý Sayý/1 ml <1
Koliform Bakteri Sayý/100 ml 0.1

saygýlarýmla...

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Ynt: 37 lt Hi-Tech Akvaryumum
« Yantla #1 : Mays 17, 2010, 00:48:54 »
Ertuð bey merhaba,

Çok ilginç bir akvaryumunuz var. Canlý yükünüz aþýrý fazla, bitki miktarýnýz az, filtre sisteminiz yeterli deðil, bitkileriniz nitrat ve fosfat tüketme özelliði yüksek olan tarzda deðil, yine aydýnlatmanýz bitkileriniz için fazla gibi geliyor bana.

Ancak, yavru almanýz ve onlara saðlýklý bir þekilde bakýyor olmanýz her þeyi deðiþtirir.
Katkýlarýnýz çok güzel. Ancak bir þeyi merak ettim, bu kadar ayrýntýlý bir su testini nasýl gerçekleþtiriyorsunuz?

Saygýlarýmla..

thordius

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
  • Ad Soyad: Ertuð Özbil
Ynt: 37 lt Hi-Tech Akvaryumum
« Yantla #2 : Mays 17, 2010, 01:12:00 »
Canlý yükü konusunda haklýsýnýz bu denli düþük hacimdeki bir akvaryumda sayý yüksek ancak diðer akvaryumlarýmda corydoras üretimim devam etmekte ve yeni gelen yavrularýn arasýndan seçme yaparak ana akvaryuma ekleme yapýyorum.Yakýn zamanda corydoras ve guppyler için ayrý bir akvaryum yapma planým var ancak bitkilide balýk yakalamak heleki corydoras yakalamak oldukça zor.
Bitki konusuna gelince;
Edirne'de bitki bulabilmek heleki saðlýklý bitki bulabilmek nerede ise imkansýz.Ýnternet ortamýndanda bitki alýþ veriþi yapmýyorum sadece ekipman alýmý yapýyorum nedeni ise gözümle görmeden,su deðerlerini bilmeden alým yapmýyorum.
Aydýnlatmaya gelince aydýnlatmam dediðiniz gibi 37litreye 45watt bir aydýnlatma yapýyorum haklýsýnýz bu miktar oldukça yüksek lakin ilk kurulum sýrasýnda Glosstigma ve pelia bakmak istiyordum lakin Bunu gerçekleþtiremedim.Glosstigma elimde þuanda var ancak corydoraslarým bubitkiyi mükemmel bir biçimde yerinden çýkartýyorlar.Bu bitkiyi 10lt bitki akvaryumumda deðerlendirdim.Geliþimini þuan için gözlemliyorum.
Su testide sað olsun mahhalleden komþum olan kimyager bir dostum yapýyor.Ayda 1 defa bu þekilde detaylý bir tahlil ve 2-3 günde bir pH,kH,gH,CO2,NO3,PO4 testi yaptýrýyorum.Tahlil sonucuna görede ekleme yaparak istenilen deðerlere çekiyorum.
Filtre sistemi sadece corydoraslarýmýn formuna baðlý olarak deðiþim gösteriyor.Ýç filtre sürekli çalýþ durumda deðil.Yazýn DIY bir dýþ filtre ile yer deðiþtiriyor.
« Son Dzenleme: Mays 17, 2010, 01:14:49 Gnderen: thordius »