Konu: yardým ederseniz sevinirim  (Okunma says 23730 defa)

selim42

• Yeni üye
  • *
  • leti: 18
yardým ederseniz sevinirim
« : Austos 06, 2007, 23:22:42 s »
arkadaslar formda verilen bilgileri  okudum ama sizlere derdimi açmak istedim benim 20 litrelik bir akvaryumum var okudugum bir cok yerde bu buyuklukteki akvaryumda tek bir beta balýgý dýsýnda saglýklý balýk beslenemeyecegi yazmakta aslýnda buyuk bir akvaryumda balýklarýn rahatca yasayabildigi bir ortam saglamak cok isterim ama ailevi nedenlerden dolayý daha buyuk bir akvaryuma sahib olabilmem imkansýz gibi gorunuyor verdigim savaslara ragmen :'( neyse size danýsmak istedigim konu su akvaryumun kucuk olmasý nedeniyle flitre baya bir yer kaplýyor flitreyi cýkartýp oksijeni bitkilerle vermek istiyorum  sadece hava tasý ve bitki ile saglayacagým ortam saglýklý olurmu ve formda tavsiye edilen türleri konyada bulma ihtimalim zor gibi görünüyor bu ortamda saglýklý yetiþtirebilecegim mesur bir balýk tavsiyesi varmý(lepistes olurmu ve ya baska türler) akvaryum için eger bitki koyma sansým varsa dayanýklý ve co2 takviyesi istemeyen her akvaryumcuda bulabilecegim bir bitki türü var mý
sizce 20 lt lik akvaryumda saglýklý bir ortam olusturablirmiyim yoksa ben bu sevdadan vaz mý geçmeliyim akvaryumun bakýmýný yapmaktan zevk alýyorum bu tür küçük akvaryumda su dengesinin cok cabuk degiþtigini ve titizlikle bakýlmasý gerektigini biliyorum ama ben razýyým bakabilecegimi düþünüyorum eger gereksiz bir baslýk açtýysam affola ama arastýrdýgým bir cok formda bu buyuklukteki bir akvaryum için toplu olarak yeterince bilgi verilen bi form göremedim bana yardýmcý olacak arkadaslara þimdiden  teþekkür ederim...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: yardým ederseniz sevinirim
« Yantla #1 : Austos 06, 2007, 23:42:50 s »
20 lt akvaryum bence hiç fena deðil. 2 diþi 1 erkek lepistes ve bol bitkilendirme her þeyi çözer. Hava motoru yeter. Bitki olarak Limnopholia, Lemna minor mutlaka bulunsun derim. Nedeni limnopholianýn hýzlý üremesi, lemnanýn da aynen suyu çok iyi temizleme özelliði var. Bunun dýþýnda ufak bir kütük ya da hindistan cevizi kabuðuna anubias dikebilirsiniz.

Eylüle doðru havalar serinlemeye baþlayýnca size limnopholia ve hindistan cevizinde anubias hediye edip kargoyla yollayabilirim. Bu arada sitenin üstünden Profil'e girip imza bilgilerinize Ad ve Yaþ yazmanýzý rica ediyorum.

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Austos 06, 2007, 23:57:10 s »
ilginiz için teþekkür ederim...

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Austos 07, 2007, 00:24:43 »
birde akvaryumun dibinde küçük taneli klasik akvaryum kumu var ismini ve ozelligini belemiyecegim bu kum bitkiler için bir engel oluþturur mu

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #4 : Austos 07, 2007, 01:02:23 »
Akvaryum bitkileri genelde taban yerine sudan besin alýr. Sývý gübre kullanýrsanýz kum pek sorun olmaz. AMa bir resim gönderirseniz daha iyi yorum yapabiliriz. Akvaryum tabanýndaki kum kalýnlýðý 3 cm'den fazla olmalýdýr. Azsa biraz daha alýn.

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Austos 07, 2007, 04:56:23 »
sahip oldugum kum geniþ akvaryumlar bolumundeki -dünden bu güne baslýgý altýndaki ilk akvaryum daki kum bu kum onerdiginiz bitkiler için uygun olur mu ? arastýrdýgým kadarýyla bu kuma midye kýrýgý diyorlar bu kum uygun degilse onereceginiz kum hangisi olur
« Son Dzenleme: Austos 07, 2007, 04:57:36 Gnderen: selim42 »

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #6 : Austos 07, 2007, 18:20:36 s »
Bu kumda bitki yetiþtirenler var, bende acemilik dönemimde kullandým(zati dünden bugüne baþlýðý bana ait.) ama bu kumu önermem.
Dere kumu bulabilirseniz kullanabilirsiniz, yada quartz kum alýp tablet gübre takviyesi yapabilirsiniz.Önerilebilecek çok kum çeþidi var ama baþlangýç için bunlar uygundur diye düþünüyorum.

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yantla #7 : Austos 07, 2007, 19:00:05 s »
tesekkur ederim cevabýnýz için tavsiyenize uyarak dere kumu kullanacagým
« Son Dzenleme: Austos 07, 2007, 19:00:42 s Gnderen: selim42 »

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : Austos 07, 2007, 19:03:44 s »
umarým sorularýmla sizleri sýkmýyorumdur  ;) acemilik iþte bu iþi bilinçli yapmak istiyorum haliyle de sorular cogalýyor bitkiler için ýsýk illaki floresan mý kullanýlmalý yok sa akvaryum küçük oldugu için masa lambasý kullanýyorum oda yeterli olur mu

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #9 : Austos 07, 2007, 23:36:41 s »
Yok caným sýkmak ne kelime. Biz sitede mesaj gördükçe mutlu oluyoruz. Siz bol bol yazýn.
Masa lambasýnýn ýþýðý beyaz tasarruflu ampülse uygundur. Sarý tungsten lambaysa uygun deðildir. BU arada tasarruf ampulleri de floresandýr.

Lepistes besleeycekseniz midye kýrýðýnda bitki yetiþtirebilirsiniz. Kum yüksekliðiniz fazla olsun. Dere kumunu akvaryumcuda kolay buylabileceðinizi sanmýyorum.

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yantla #10 : Austos 07, 2007, 23:51:04 s »
dere kumunu insaatlarda bulabilecegim bilgisine ulastým oradan aldýgým kumu ince elekle eleyip bir sure tuzlu suda bekletip sonra bol su ile yýkadýktan sonra kullansam olur heralde degilmi arastýrmama gore dere kumu midye kýrýgýna göre daha faydalýymýs

birde akvaryumun boyutuna göre önereceginiz ýsýk sistemi var mý mark, watt vs
« Son Dzenleme: Austos 07, 2007, 23:58:08 s Gnderen: selim42 »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : Austos 08, 2007, 00:38:31 »
Tuzda bekletirseniz kum tuz içinde kalýr kolay kolay da tuzdan arýnmaz. Ýyice durulamanýz ve temiz bir yerden almanýz kafi. Iþýklandýrma olarak akvaryum kapaðýnýza 20watt tasarruf ampulü takabilirsiniz. Akvaryum kapaðýnýza göre konuþmak lazým. Kapak yoksa masa lambasýna tasarruf ampulü takýn. Beyaz ýþýk verenden.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #12 : Austos 08, 2007, 01:06:07 »
umarým sorularýmla sizleri sýkmýyorumdur  ;) acemilik iþte bu iþi bilinçli yapmak istiyorum haliyle de sorular cogalýyor bitkiler için ýsýk illaki floresan mý kullanýlmalý yok sa akvaryum küçük oldugu için masa lambasý kullanýyorum oda yeterli olur mu

Selim Bey Konya da inþaatlarda genellikle dere kumu kullanýlmaktadýr bu nedenle bulmada   zorluk çekmezsiniz. TASARRUF AMPULLERÝNÝN GROLÜX TÝPLERÝDE MEVCUTTUR. bulamazsan  Birkanýn dediði gibi 15-20 watt lýk tasarruf lambalarýda uygundur

.
benim 20 litrelik bir akvaryumum var okudugum bir cok yerde bu buyuklukteki akvaryumda tek bir beta balýgý dýsýnda saglýklý balýk beslenemeyecegi yazmakta aslýnda buyuk bir akvaryumda balýklarýn rahatca yasayabildigi bir ortam saglamak cok isterim ama ailevi nedenlerden dolayý daha buyuk bir akvaryuma sahib olabilmem imkansýz gibi gorunuyor verdigim savaslara ragmen :'( neyse size danýsmak istedigim konu su akvaryumun kucuk olmasý nedeniyle flitre baya bir yer kaplýyor flitreyi cýkartýp oksijeni bitkilerle vermek istiyorum  sadece hava tasý ve bitki ile saglayacagým ortam saglýklý olurmu ve formda tavsiye edilen türleri konyada bulma ihtimalim zor gibi görünüyor bu ortamda saglýklý yetiþtirebilecegim mesur bir balýk tavsiyesi varmý(lepistes olurmu ve ya baska türler) akvaryum için eger bitki koyma sansým varsa dayanýklý ve co2 takviyesi istemeyen her akvaryumcuda bulabilecegim bir bitki türü var mý
sizce 20 lt lik akvaryumda saglýklý bir ortam olusturablirmiyim yoksa ben bu sevdadan vaz mý geçmeliyim akvaryumun bakýmýný yapmaktan zevk alýyorum bu tür küçük akvaryumda su dengesinin cok cabuk degiþtigini ve titizlikle bakýlmasý gerektigini biliyorum ama ben razýyým bakabilecegimi düþünüyorum eger gereksiz bir baslýk açtýysam affola ama arastýrdýgým bir cok formda bu buyuklukteki bir akvaryum için toplu olarak yeterince bilgi verilen bi form göremedim bana yardýmcý olacak arkadaslara þimdiden  teþekkür ederim...

20 lt. lik akvaryumda lepistes besleyebilirsin, ama daha sonra bu balýklar yavruladýðýnda; yine problemler yaþamaya baþlayacaksýnýz. Diðer forumlarda bunu düþünerek beta önermiþlerdir. Bu nedenle bende onlara katýlýyorum.

Bitki olarak:
 Anubias Nana(cüce anubias)Java Fern, Java Moss,Fontinalis, Riccia,Cryptocoryn x Willis,Wesicularia Dubyana, Echindorus Grisebachii, Lilliaopsis Berasilensis v.b.  Bunlar kýsa boylu, bakýmý kolay olan, ve çok özel su þartlarý istemeyen bitkilerdir.

Filitreye gelince; bence küçüklerinden bir þelale filitre alýrsanýz, hem akvaryum içinde yer kaplamaz, hemde arýtma iþini de çözmüþ olursunuz. Ayrýca hava pompasý  almanýzada gerek yok.  Aslýnda  þelale filitreler de co2 kaybýna neden olacaðýndan pek önerilmese de, burdaki þartlar göz önüne alýnýrsa,  kullanýlmasý kanaatimce daha uygundur.

« Son Dzenleme: Austos 08, 2007, 01:07:41 Gnderen: Nuri Üçüncü »

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yantla #13 : Austos 08, 2007, 01:20:27 »
tavsiyeleriniz için tesekkür ediyorum

abdullahdogan

• Üye
  • **
  • leti: 57
« Yantla #14 : Austos 08, 2007, 14:04:15 s »
admin arkadasýmýz cok bilgili nasýl olsa bizim memleketten adminlen bir gün bir yerde tanýsmayý isterim.