umarým sorularýmla sizleri sýkmýyorumdur acemilik iþte bu iþi bilinçli yapmak istiyorum haliyle de sorular cogalýyor bitkiler için ýsýk illaki floresan mý kullanýlmalý yok sa akvaryum küçük oldugu için masa lambasý kullanýyorum oda yeterli olur mu
Selim Bey Konya da inþaatlarda genellikle dere kumu kullanýlmaktadýr bu nedenle bulmada zorluk çekmezsiniz. TASARRUF AMPULLERÝNÝN GROLÜX TÝPLERÝDE MEVCUTTUR. bulamazsan Birkanýn dediði gibi 15-20 watt lýk tasarruf lambalarýda uygundur
.
benim 20 litrelik bir akvaryumum var okudugum bir cok yerde bu buyuklukteki akvaryumda tek bir beta balýgý dýsýnda saglýklý balýk beslenemeyecegi yazmakta aslýnda buyuk bir akvaryumda balýklarýn rahatca yasayabildigi bir ortam saglamak cok isterim ama ailevi nedenlerden dolayý daha buyuk bir akvaryuma sahib olabilmem imkansýz gibi gorunuyor verdigim savaslara ragmen neyse size danýsmak istedigim konu su akvaryumun kucuk olmasý nedeniyle flitre baya bir yer kaplýyor flitreyi cýkartýp oksijeni bitkilerle vermek istiyorum sadece hava tasý ve bitki ile saglayacagým ortam saglýklý olurmu ve formda tavsiye edilen türleri konyada bulma ihtimalim zor gibi görünüyor bu ortamda saglýklý yetiþtirebilecegim mesur bir balýk tavsiyesi varmý(lepistes olurmu ve ya baska türler) akvaryum için eger bitki koyma sansým varsa dayanýklý ve co2 takviyesi istemeyen her akvaryumcuda bulabilecegim bir bitki türü var mý
sizce 20 lt lik akvaryumda saglýklý bir ortam olusturablirmiyim yoksa ben bu sevdadan vaz mý geçmeliyim akvaryumun bakýmýný yapmaktan zevk alýyorum bu tür küçük akvaryumda su dengesinin cok cabuk degiþtigini ve titizlikle bakýlmasý gerektigini biliyorum ama ben razýyým bakabilecegimi düþünüyorum eger gereksiz bir baslýk açtýysam affola ama arastýrdýgým bir cok formda bu buyuklukteki bir akvaryum için toplu olarak yeterince bilgi verilen bi form göremedim bana yardýmcý olacak arkadaslara þimdiden teþekkür ederim...
20 lt. lik akvaryumda lepistes besleyebilirsin, ama daha sonra bu balýklar yavruladýðýnda; yine problemler yaþamaya baþlayacaksýnýz. Diðer forumlarda bunu düþünerek beta önermiþlerdir. Bu nedenle bende onlara katýlýyorum.
Bitki olarak:
Anubias Nana(cüce anubias)Java Fern, Java Moss,Fontinalis, Riccia,Cryptocoryn x Willis,Wesicularia Dubyana, Echindorus Grisebachii, Lilliaopsis Berasilensis v.b. Bunlar kýsa boylu, bakýmý kolay olan, ve çok özel su þartlarý istemeyen bitkilerdir.
Filitreye gelince; bence küçüklerinden bir þelale filitre alýrsanýz, hem akvaryum içinde yer kaplamaz, hemde arýtma iþini de çözmüþ olursunuz. Ayrýca hava pompasý almanýzada gerek yok. Aslýnda þelale filitreler de co2 kaybýna neden olacaðýndan pek önerilmese de, burdaki þartlar göz önüne alýnýrsa, kullanýlmasý kanaatimce daha uygundur.