Konu: yardým ederseniz sevinirim  (Okunma says 23729 defa)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: yardým ederseniz sevinirim
« Yantla #15 : Austos 08, 2007, 23:25:23 s »
Ben aslýnda Elazýð'lýyým  ;D

abdullahdogan

• Üye
  • **
  • leti: 57
« Yantla #16 : Austos 10, 2007, 11:33:50 »
Konuylan fazla alakasý olmayabilir ama birsey söyleyebilirmiyim.Arkadasýmýzýn kullandýgý kum bitkiler için en ideal kum degilmidir midye kýrýgý akvaryumcudan edindigim bilgilere göre.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #17 : Austos 10, 2007, 14:37:38 s »
Konuylan fazla alakasý olmayabilir ama birsey söyleyebilirmiyim.Arkadasýmýzýn kullandýgý kum bitkiler için en ideal kum degilmidir midye kýrýgý akvaryumcudan edindigim bilgilere göre.

Bence bitkili akvaryumlar için kullanýlacak eniyizemin;  Bitki topraðý (torf,turba) 3-4 cm üstünede ince bir elyaf serilerek, 4-5 cm Aquaclay, lav  kumu yada her ne kadarda bu güne kadar kullanmamýþ olsamda perlit öneririm

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #18 : Austos 10, 2007, 14:38:59 s »
Akvaryumcudan bilgi edinmemenizi tavsiye ediyorum. ÖZellikle Malatya'da doðru bilgi veren akvaryumcuya henüz rastlamadým. Bir tanesi tuzlu suda guramiyle beraber yunus besler, biri japona 2 günde 1 yem attýrýr, biri artemia yumurtasýný yem diye satar ve kist halinde yedirttirir. Midye kýrýðý fena bir kum olmasa da en yararlýsý deðildir. Piyasada çok daha iyi özel kumlar var.

selim42

• Yeni üye
  • *
  • leti: 18
« Yantla #19 : Austos 10, 2007, 16:23:41 s »
evet arkadaslar tavsiyeleriniz dogrultusunda akvaryumu kurmaya basladým kum olarak dere kumu kullanacagým aydýnlatma konusundada kullandýgým sarý ýsýklý masa lambasýný kaldýrýp plastýk,akvaryuma tamamen oturan akvaryum kapagýna flöresan taktýrdým yanlýz bu gunlerde akvaryumun kapagýný kapatýnca su sýcaklýgý asýrý derecede yukseliyor 31-32 derecelere kadar bende simdilik akvaryumun 4 kosesine taktýgým mandallarla kapagý akvaryumdan 5-6 cm  ustte tutmayý basardým sýcaklýk sorun olmuyor artýk su 26-27 derecede sabit sýra geldi benim su 100 200 lt lik akvaryumda kullanýlan benim 20 lt akvaryumumda cok yer kaplayan flitreye bu konuda cok kararsýzým kimisi pipo flitre diyor kimisi selale filitre diyor kimisi de kucuk iç flitre diyor birde su anki kullandýgým hava motorunu alacagým flitre ye de kullanabilirmiyim bu konuda yardým ederseniz sevinirim

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #20 : Austos 10, 2007, 18:00:07 s »
20 lt ye þelale filtre yakýþýr.Diðer iç filtreler zaten küçük olan hacimde kesinlikle çok yer kaplar ve göze batar.Saklayamazsýnýz.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #21 : Austos 10, 2007, 20:28:02 s »
selale filitre diyor kimisi de kucuk iç flitre diyor birde su anki kullandýgým hava motorunu alacagým flitre ye de kullanabilirmiyim bu konuda yardým ederseniz sevinirim

Selim Bey; küçük bir þelale filitre kullanýrsanýz, hava pompasýna ayrýca gerek yoktur. Filitre ayrý, hava pompasý ayrýdýr.     Pipo filitreler hava pompasýyla çalýþýr, pipo filitreler genellikle yavru balýklarýn olduðu tanklarda kullanýlýr.

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yantla #22 : Austos 13, 2007, 00:25:15 »
arkadaslar tavsiyeleriniz dogrultusunda maddi imkaným elverdigi olçude bitkili bir akvaryum kurdum(su anda üç kok ismini bilmedegim ama konyadaki tum akvaryumculari gezip gördügüm bu sýcaklýklarda en saglam görünen bir bitki)bu gun benim için kabustu resmen konyada bildigim 5-6 akvaryumcu arasýnda git gel en az 5-6 km sýcakta yürüdüm akvaryumum küçük (20 lt) oldugu için besleyecegim tür konusunda sizinde tavsiyelerinizi aldým ve bir çok siteden faydalandým %90 ý en rahat yetiþtirebilecegin balýk beta dedi ben de balýklara eziyet etmek istemedigim için bir beta aldým umarým saglýklý bir sekilede rahat edecegim bir ortam olusturabilmisimdir yakýnda akvaryumun resimlerini sizlerle paylasmak isterim  onermileriniz eleþtirileriniz benim için onemli ayrýca arastýrmalarým sonucu beta balýgý için flitre yada hava motoru kullanmaya gerek yok bilgisini edindim kum olarak ta alta 2-3 cm midye kýrýgý onceden kullandýgým kum ustede aquality(yazýmýndan emin degilim)kum serdim beta balýgýmý akvaryum full doluyken hemen içine koymadým akvaryum %30-40 doluydu betamý posetinde posetin azýný açarak hava alacak sekilde bir iki saat ebeklettim sonra bu doluluk oranýnda akvaryumun içine býraktým yaklasýk 3-4 saat bu dolulukta dýrdu sonra yavas yavas suyu tamamladým bitki konusundada dikerken uzun olan kokleri uygun olcude kýsalttým ve topraga gömdüm  yanlýz bir bitkide kok yoktu bu bitki tekrar kok salarmý merak ediyorum alýrken gözden kaçýrmýsým bu yazdýgým yazýda yanlýþ yaptýgým birsey varsa söylemenizi rica ediyorum yakýnda fotograflarý ekleyecegim saygýlarýmla...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #23 : Austos 13, 2007, 16:36:25 s »
fotoðraflarý görünce daha net konuþabiliriz. Birçok tür tekrar kök salar. Fakat saz vb. ise salmaz.

aLkIn

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
« Yantla #24 : Austos 13, 2007, 19:28:34 s »
Kardeþim boþu boþuna mesaj kirliliði yapmýþsýn forumda (abdullahdoðan) yav bilip bilmediðin herþeye yorum yazmýssýn yapma böyle >:( ???

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #25 : Austos 14, 2007, 02:39:35 »
arastýrmalarým sonucu beta balýgý için flitre   

Selçuk Bey;   havalandýrma gerekmez, ama, filitre kesinlikle gereklidir.  Bence en küçüklerinden de olsa,  þelale  filitre  veya iç filitre alýn. Ben þelale filitreyi tercih ederim.   

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #26 : Austos 14, 2007, 11:39:07 »
Atmanýn þelalerinden kullandým ve týk ses duymadým.Tabi akvaryum suyuyla, þelalenin su boþalttýðý yeri birbirine yakýn tutmanýz gerekli.Yoksa su sesi oluyor.Bu þelale tipi filtrelerin hepsinde olan birþey zaten. :)
Hf-100 modeli tam size göre.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #27 : Austos 14, 2007, 17:02:10 s »
Bence tek beta için filtreye gerek yok. Suyu teminiz tutmanýz yeterli. Suyun durgunluðu ve pis olmasý kalýn bir yað tabakasý oluþumuna sebep olabilir. Bu tehlike göz önünde bulundurulmalýdýr.

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yantla #28 : Austos 26, 2007, 14:54:52 s »

arkadaþlar fotografý yeni ekleyebildim önerilerinizi eksiklerimi soylerseniz sevinirim . bitki az biraz daha havalarýn sogumasýný bekliyorum birde bettam alýr almaz beyaz benek hastalýgýna yakalanmýstý herseye dikkat etmeme ragmen ama atlattýk cok sukur beyaz benekten  eser yok
« Son Dzenleme: Austos 26, 2007, 15:00:10 s Gnderen: selim42 »

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yantla #29 : Eyll 04, 2007, 22:29:56 s »
arkadaþlar sahip oldugum bitkinin ismini bilen var mý