Öncelikle merhabalar! Aranýza yeni katýldým. Aslýnda ilk mesajýmý böyle atmak istemezdim ama inanýn tüm araþtýrmalarýma raðmen(makaleler sayesinde çok þey öðrendim) kafamda hala soru iþaretleri var. Yýllardýr süren Low-Tech tanklarýmdan sonra yeni 60-40-35 tankýmla High-Tech yavaþtan geçiþ yapmak niyetindeyim. Forum ve makaleler sayesinde genel olarak çok sýnýrlý olduðunu anladýðým bilgilerime yenilerini kattým. Taban, CO2 sistemi, gübreleme v.b konularda baþlangýç için yeterli olduðunu düþündüðüm bilgiler edindim. Fakat aydýnlatma konusunda büyük ýzdýrap çekiyorum.(Bu konuyu aydýnlatma bölümüne bilerek açmadým, yeni baþlayan olarak böyle basit sorularla o baþlýða girmeye utandým). Tank ölçülerimi de gördüðünüz gibi malesef boy olarak(gerçi alan olarak mecburdum) 60cm hiç kullanýþlý deðilmiþ. Önerilen bir çok flo. modeli 60 cm! Tankým kapaklý olduðu için 60cm altý flo. lar tercih etmek durumundayým. Yetiþtirmeyi düþündüðüm bitkiler kafamda çok net deðil (bunun önemli bir ayrýntý olduðunun farkýndayým) ama ýþýklandýrma olarak iyi bir standart yakalamak istiyorum. Daha önce dediðim gibi konuyu derinlemesine araþtýrdým, terimleri öðrenmeye çalýþtým ama bildiklerimi pratiðe dökme konusunda çuvalladým. Yani istediðim gibi ürünler bulamadým. Þu an spesifik ürün kombinasyon ve tavsiyelerinize ihtiyacým var. Belki defalarca cevaplamaktan býktýðýnýz bir konu için sizleri tekrar rahatsýz ediyorum ama durumum ortada. Þimdiden çok teþekkür ederim...