Konu: Bu bitkiyi ne yapmalý? Sudan çýktý ve hýzla büyümeye devam ediyor!  (Okunma says 9315 defa)

Onur G. HÝTÝT

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 48
  • TÜRKÝYE TÜRKLERÝNDÝR!
  • Ad Soyad: Onur G. HÝTÝT
Arkadaþlar, bundan birkaç ay önce Hygrophila corymbosa bitkisi almýþtým. Üç kök almýþtým ve küçücük, varlýklarý yokluklarrý belli olmayan bitkilerdi.

Geliþimleri çok hýzlý oldu. Bir zaman önce suyun dýþýna çýkmaya baþladýlar. Birkaç kez budadým ve þu anda 8-10 kök var.

Özellikle üç tanesi, bu üç taneden de özellikle bir tanesi çok çok iri bir bitki haline geldi. Akvaryumun yüksekliði 60 cm, ama bitkinin boyu hemen hemen 70-80 cm'yi buldu. Suyun içinde pek çok yerden yeni bitkiler çýkardý, suyun üstünde de dallanýp budaklandý ve aðaç gibi bir þeye dönüþtü. Gövde kalýnlýðý bir parmak kalýnlýðýný geçmek üzere þu anda.

Bu durum beni çok sevindirip heyecanlandýrsa da, endiþelendirmiyor deðil. Bu büyüme durur diye düþünüyordum, ama duracak gibi de deðil (gerçi durmasýný da istemiyorum, benimki "istemez, yan cebime koy hesabý" oldu ;D).

Bu bitkinin böyle boylanmasýna sizce engel olmalý mýyým, hiç dokunmamalý mýyým?

Suyun dýþýnda geliþen yan dallarý (ki su dýþýnda geliþen dallarý 35-40 cm'yi çoktan buldu) kesip dikersem (su altýna elbette) sizce tutar mý, bozulur mu?

Gözünüzde canlansýn diye birkaç fotoðraf ekliyorum, aslýnda bu bitki benim þu 240'lýk paludaryumda, ama bu bitkiyle ilgili sorularýmý ayrýca bu baþlýkta sormak istedim.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Çok güzel olmuþ maþallah. Aslýnda bu ve benzeri pekçok türden bitki ülkemize ilk ithal edildiðinde, bu formda (emmerse:su dýþýnda yetiþtirilmiþ) geliyorlar. Bitkileri su altýna diktiðinizde mevcut yapraklarýný bir süre içinde kaybetdip, gövdesi incelse de yeni ortama adapte olabilmekte ve farklý bir görünüme kavuþarak yaþamýný sürdürebilmektedir. Fýrsat verildiði takdirde akvaryumlarýmýza diktiðimiz bitkilerin büyük bir çoðunluðu suyun dýþýna doðru uzayýp farklý manzaralarýn oluþmasýna sebebiyet verebilmektedirler. Bu nedenledir ki, üstü açýk akvaryumlar her zaman favorim olmuþtur. Güzel paylaþým. Teþekkürler, tebrikler.

Onur G. HÝTÝT

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 48
  • TÜRKÝYE TÜRKLERÝNDÝR!
  • Ad Soyad: Onur G. HÝTÝT
Saðolun hocam. :) O halde diðer akvaryumlarýmdaki su dýþýna çýkan güllerden hiç bahsetmeyeyim. :)

Þimdi bu bitkiye dokunmayayým o zaman, nereye kadar büyüyecekse büyüyüp gitsin kerata. :)

antebi

• Yeni üye
  • *
  • leti: 6
  • Ad Soyad: Þükrü Yýldýzdal
Bitkileriniz ne durumda merak ettim.

selcukkck

• Yeni üye
  • *
  • leti: 8
üzeri açýk akvaryumlar benimde favorimdir. Onur bey resim eklerseniz memnun olurum. :)

Tr-Merces Letifer-Tr

• Üye
  • **
  • leti: 62
  • -TÜRK-
  • Ad Soyad: Burak Özbay
Yeterli besin karbondioksit olursa bütün bitkiler böyle olur.