Arkadaþlar, bundan birkaç ay önce Hygrophila corymbosa bitkisi almýþtým. Üç kök almýþtým ve küçücük, varlýklarý yokluklarrý belli olmayan bitkilerdi.
Geliþimleri çok hýzlý oldu. Bir zaman önce suyun dýþýna çýkmaya baþladýlar. Birkaç kez budadým ve þu anda 8-10 kök var.
Özellikle üç tanesi, bu üç taneden de özellikle bir tanesi çok çok iri bir bitki haline geldi. Akvaryumun yüksekliði 60 cm, ama bitkinin boyu hemen hemen 70-80 cm'yi buldu. Suyun içinde pek çok yerden yeni bitkiler çýkardý, suyun üstünde de dallanýp budaklandý ve aðaç gibi bir þeye dönüþtü. Gövde kalýnlýðý bir parmak kalýnlýðýný geçmek üzere þu anda.
Bu durum beni çok sevindirip heyecanlandýrsa da, endiþelendirmiyor deðil. Bu büyüme durur diye düþünüyordum, ama duracak gibi de deðil (gerçi durmasýný da istemiyorum, benimki "istemez, yan cebime koy hesabý" oldu
).
Bu bitkinin böyle boylanmasýna sizce engel olmalý mýyým, hiç dokunmamalý mýyým?
Suyun dýþýnda geliþen yan dallarý (ki su dýþýnda geliþen dallarý 35-40 cm'yi çoktan buldu) kesip dikersem (su altýna elbette) sizce tutar mý, bozulur mu?
Gözünüzde canlansýn diye birkaç fotoðraf ekliyorum, aslýnda bu bitki benim þu 240'lýk paludaryumda, ama bu bitkiyle ilgili sorularýmý ayrýca bu baþlýkta sormak istedim.