Konu: Aranýza yeni katýldým.  (Okunma says 6434 defa)

akinkaptan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
  • Ad Soyad: akýn kaptan
Aranýza yeni katýldým.
« : Austos 13, 2010, 21:32:10 s »
Merhaba arkaþlar ben istanbuldan akýn uzun bir deniz akvaryumu baktýktan sonra kendimi bitkili akvaryum kurmak üzere buldum ve bana yeticegine inandýgým 70x38x28 bir tank edindim. Þimdi benim kafam forumlarda herkezin farklý birþeyler yazmasýndan dolayý çok karýþtý. Kafamý kurcalayan nokta zemin zemin zenim için bana ne önerirsiniz ben kaç cm ve kullanmalýyýmþimdiden yardýmlarýnýz için teþekkürler.

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Ynt: Aranýza yeni katýldým.
« Yantla #1 : Austos 14, 2010, 13:25:54 s »
http://www.akvaryum.com/forum/markali_bitki_substratlari_hakkinda_k305559.asp?PID=1743445

yukardaki linki incelemenizi tavsiye ederim.

Benim kiþisesl önerim:

en alta : JBL Aquabasisplus
Üstüne : Hagen siyah

veya

tamamýný Caribsea Eco Complete Substrat ile oluþturmak.

Zemin kalýnlýðýný 4-6 cm arasýnda düþünmek gerekli.

Buna göre de : 70x38x6 = 16 litre kum düþünülebilir..........

akinkaptan

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Austos 17, 2010, 17:50:50 s »
Tank ý hagen siyah kum ile kurdum. Þimdi asýl sorun taban için istedigim bitkileri hiçbir yerde bulamýyorum bu bitkiler tohum olarakmý satýlýyor acaba nereden bula bilirim.

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yantla #3 : Austos 18, 2010, 02:07:26 »
Ýstanbul Maltepe de Aquabotanic Tropica'nýn ürünlerini satýyor. Piyasadaki en kaliteli sucul bitkiler, üstelik ithalat da geçen haftalarda yapýldý.

akinkaptan

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Eyll 01, 2010, 13:46:47 s »
Arkadaþlar tankýmý kurdum ve içine dün akþam 30 kök rotala ektim. Ve bu akþam dýy mayalý co2 sistemi kurucam sitemizin yardýmlarý sayesinde. Þimdi sývý gübre kullanmalýmýyým yoksa misket gübremi kullaným. Marka olarak neyi önerirsiniz ?.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #5 : Eyll 03, 2010, 05:44:47 »
Sývý gübre olmazsa olmazlardan. Tabanýnýzý da pek tatmin edici bulmuyorsanýz misket gübre kullanabilirsiniz. Ancak þart olduðunu düþünmüyorum ben. Forumda da resimelri olan akvaryumum bir zamanlar aðzýna kadar kýpkýrmýzý rotalalarla dolu iken sadece hagen siyah ile karýþýk beyaz quartz kumum vardý, sývý gübre kullanýmýnda hassas davranýrdým sadece. Kimi bitkiler tabandan ziyade sudan daha çok beslenirler, her halukarda sývý gübre ihmal edilmemeli asla. Birçok marka mevcut Seachem, Hagen, Sera gibi markalarýn ürünleri kullanýlabilir.

zafer

• Üye
  • **
  • leti: 23
« Yantla #6 : Eyll 03, 2010, 18:01:03 s »
Merhaba,

Ben taban malzemesi olarak sadece aqualay kullandým, sonrasýnda ise sývý gübre kullandým. Doðrusunu söylemek gerekirse en iyisi deneyip tecrübe etmek sonuçta akvaryumun taban malzemesi yanýnda , içindeki canlýlar, sudaki bileþikler v.s hepsini bir bütün olarak ele almakta fayda var.