Konu: JAPON BALIKLARIM VE ÖLÃœM  (Okunma sayýsý 6871 defa)

mstoyz

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 2
  • Ad Soyad: mesut özyýlmaz
JAPON BALIKLARIM VE ÖLÜM
« : Eylül 03, 2010, 09:33:18 öö »
selam benim daha önceden 1000 lere yakýn lepisteslerim vardý.hep kendim ürettim ve daha sonralarý japon beslemeye karar verdim  25-30 arasýnda küçüklü büyüklü tül kuyruk japon balýklarým var hepsinin vücudunda kanýný emen kuyruklarýnda yüzgeçlerinde þeffaf renkte böcekler var kýzarýklýklarda cabasý bunlar nedir ve nasýl yok ederim.aklýma gelenleri denedim baþarýlý olamadým tuzladým su deðiþimi yaptým nafile bana yardým ederseniz japon balýklarýný kurtarmýþ oluruz.ben o böceklere balýk kenesi veya yengeç die adlandýrdým cevaplarýnýzý bekliyorum.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: JAPON BALIKLARIM VE ÖLÜM
« Yanýtla #1 : Eylül 05, 2010, 21:38:29 ös »
Bu tip canlýlar sert ilaçlar gerektirebiliyor. Balýk hastalýklarý çok bilgi sahibi olduðum bir konu deðil þahsen ama bu alana daha fazla yönelmiþ forumlardan daha iyi destek alabilirsiniz muhtemelen.

mightymurat

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 25
  • Ad Soyad: Murat Binali
Ynt: JAPON BALIKLARIM VE ÖLÜM
« Yanýtla #2 : Eylül 06, 2010, 11:16:38 öö »
Balýk kenesi yaz aylarýnda  ithal edilen japon balýklarýnda sýk görülen bir parazittir. Cýmbýzla çekip çýkarabilirsiniz. Forumlarda tedavisi konusunda yeterli bilgiler var genellikle balýðý ayrý bir kapta tuzlu suda tutup kenenin tuzdan bayýlýp balýðýn üzerinden düþmesi saðlanýyor (çöpçü ve vatozlarda bu yöntem yapýlmaz).