Konu: Akvaryum camýnýn temizlenmesi.  (Okunma sayýsý 9847 defa)

zafer

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 23
Akvaryum camýnýn temizlenmesi.
« : Eylül 03, 2010, 17:55:03 ös »
Merhaba,

Bir süre önce taþýnmadan dolayý akvaryumu kaldýrmýþtým. Tüm ekipmanlarla birlikte akvaryumuda yýkamýþtým. Þu sýralar tekrar kurma aþmasýndayým ama akvaryum camlarýnýn özellikle su seviyesinin olduðu bölgeleri sanki kireç taþý gibi sert beyaz lekelerler kaplý, bunlarý tuzla ovarak temizlemeye çalýþtým ama pek baþarýlý olamadým. Sizlerin tavsiyesi varmý?

Akvaryum camlarýmý nasýl ilk aldýðýmdaki gibi berrak ve lekesiz hale getirebilirim?

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Akvaryum camýnýn temizlenmesi.
« Yanýtla #1 : Eylül 05, 2010, 21:35:45 ös »
Bu lekeler muhtemelen suyun sertliðinden kaynaklanýyor. En etkili sonuç tuz ruhu gibi asidik materyallerle ovalama yapmak. Sirke falan da kullanýlabilir ancak tuz ruhu kadar güçlü birþey yok hem de kokusuz :)

mightymurat

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 25
  • Ad Soyad: Murat Binali
« Yanýtla #2 : Eylül 06, 2010, 11:28:02 öö »
Daha ekonomik ve daha az toksik bir yöntem daha var; bir arkadaþým limonu ikiye bölüp limonla siliyordu camlarý(tabi akvaryum boþken ) isterseniz önce böyle deneyin.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #3 : Eylül 06, 2010, 13:36:38 ös »
Limon bana yetersiz gelmiþti þahsen belirtmeyi unutmuþum ama ilk baþvuru için çok daha iyi tabii :)

zafer

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 23
« Yanýtla #4 : Eylül 06, 2010, 17:55:20 ös »
Merhaba,
Ben tavsiye üzerine jilet ile denedim. Aslýnda yüzeyde olan birikimlerin çoðunu temizledi ama lekeler hala var. Bunlar içinde sizlerinde tavsiye ettiðiniz sirke ve limon denemeyi düþünüyorum. Akvaryumun içi boþ, temizlemede bir sýkýntým olmuyor ama tuz ruhu biraz tehlikeli gibi geldi bana... Þu sirke ile limonu bir deneyelim bakalým, saolun tavsiyeler için.